Ο Γιάννης Ευστ. Σταθόπουλος, Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής 2014-2019, γεννήθηκε στη Μυγδαλιά Γορτυνίας από γονείς δασκάλους και κατοικεί στην Αγία Παρασκευή από το 1970.

Υπότροφος και πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος με μετεκπαίδευση στον Προγεννητικό Έλεγχο και την Εμβρυομητρική Ιατρική.

Η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκίνησε νωρίς και η μεταπολίτευση τον βρήκε ενεργοποιημένο στο νεολαιίστικο κίνημα της Αγίας Παρασκευής.

Το 1997 μαζί με άλλους Αγιοπαρασκευιώτες ίδρυσαν την Εταιρεία Μελέτης και Προβολής Προβλημάτων Αγίας Παρασκευής, Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, της οποίας υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος και που μεταξύ πολλών δραστηριοτήτων εξέδιδε το περιοδικό «Εν Αγία Παρασκευή – Παράθυρο στην πόλη».

Με συμμετοχή σε όλα τα κινήματα της πόλης εξελέγη για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος μαζί με τον Γερ. Βλάχο στις Δημοτικές Εκλογές του 1998, επικεφαλής του Ανεξάρτητου συνδυασμού «Συνεργασία Πολιτών Αγίας Παρασκευής».

Επανεξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος σε όλες τις επόμενες εκλογές μέχρι το 2014, οπότε εξελέγη Δήμαρχος της πόλης, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγίας Παρασκευής».

Δήμαρχος της Αγίας Παρασκευης μέχρι το 2019, ο Γιάννης Σταθόπουλος είναι σήμερα Δημοτικός Σύμβουλος επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Δήμο.

Στη μακρόχρονη αυτοδιοικητική του θητεία έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σήμερα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου για την Ανάπτυξη των Πόλεων – ΣΒΑΠ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΔΝΑ, της Συνέλευσης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής – ΠΕΔΑ και της Επιτροπής Υγείας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας – ΚΕΔΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.