“ΝΙΚΗ των Πολιτών”: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 8ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020.

Τα βασικά συμπεράσματα της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Παρασκευής στις 8 Ιανουαρίου 2019 είναι, κατά την ανάλυσή μας, τα εξής:

1.΄Οσον αφορά την απόκτηση του οικόπεδου ΜΑΚΡΗ 4.850τμ για ανέγερση Σχολείων ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς, μετά από παλινωδίες και πολλές αλλοπρόσαλλες δηλώσεις του, κατόπιν του αιτήματός τεσσάρων Δημοτικών παρατάξεων και της πίεσης της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, εισήγαγε το θέμα λήψης δανείου για απαλλοτρίωση του χώρου που ψηφίσθηκε ομόφωνα.

  1. Ο ίδιος δεν απεδέχθη την πρόταση μας να καλέσει σε συνάντηση τους 17 πολίτες, τους οποίους διέσυρε με τη αστήρικτη καταγγελία του για οικονομικό έλεγχο της Δημοτικής Επιχείρησης Παιδικών Σταθμών (ΔΕΒΣΑΠ) για να εξηγηθεί το θέμα και να υπάρξει διαβεβαίωση περί ενεργειών του Δήμου για την υπεράσπιση τους. Αντιθέτως επανέλαβε τις γνωστές κορώνες του κατά εν γένει των Δημοτικών Επιχειρήσεων. Για το θέμα αυτό θα ακολουθήσει λεπτομερής ανακοίνωση μας.
  2. Δέχθηκε μετά από πίεση μας την εισαγωγή ψηφίσματος κατά του κλεισίματος των ΕΛΤΑ Κοντόπευκου που είχε ομόφωνη αποδοχή από τα μέλη του Δ.Σ.. Από την συζήτηση προέκυψε ότι μέχρι τώρα δεν έχει κάνει καμία συγκεκριμένη ενέργεια για την αποτροπή αυτής της εξέλιξης. Η μόνιμη διακοπή λειτουργίας του καταστήματος ΕΛΤΑ στην οδό Κορυτσάς που εξυπηρετεί την «μισή» Αγία Παρασκευή είναι προ των θυρών.
  3. Στο θέμα της μεγάλης του αποτυχίας για τον στολισμό της πόλης στις γιορτές επεχείρησε να ρίξει τις ευθύνες στον προηγούμενο εργολάβο στολισμού και βεβαίως σε εμάς.

Η ίδια λογική ακολουθήθηκε στην συζήτηση για την σημερινή ελλιπή  εικόνα της Καθαριότητας στην πόλη!

  1. Τέλος παρακολουθήσαμε, για μια ακόμη φορά, την συχνή αμετροέπεια, και την παραποίηση γεγονότων από τον κ. Ζορμπά, όπως και την απαξίωση που εκπέμπει προς πολλές κατευθύνσεις.

 

 

Το Γραφείο Τύπου

Της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

“ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής”

Comments (0)
Add Comment