Σήμερα η ψηφιακή μετάβαση επιτρέπει στους Δήμους να λειτουργήσουν εντελώς διαφορετικά.

🟠 Από το σπίτι τους ή το κινητό τους οι Δημότες μπορούν να διεκπεραιώσουν κάθε υπόθεση τους, να ενημερωθούν για κάθε τι που τους ενδιαφέρει και να προτείνουν όποια λύση τους αφορά.

🔵 Με ψηφιακούς αισθητήρες εντοπίζεται άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα καθαριότητας, στάθμευσης φωτισμού, λακκούβας, σπασμένου πεζοδρομίου, οργάνων παιδικών χαρών, αθλητικών εγκαταστάσεων, σχολείων.

🟢 Μέσω ειδικού λογισμικού Τεχνητής και Επιχειρησιακής Νοημοσύνης οι υπηρεσίες ειδοποιούνται σε άμεσο χρόνο, οργανώνονται με τον βέλτιστο τρόπο και εξοικονομούνται πόροι σε χρόνο, σε χρήμα και σε ανθρώπινο δυναμικό.

🟠 Με όρους πλήρους διαφάνειας ο πολίτης θα μπορεί να βλέπει σε πραγματικό χρόνο κάθε δημοτική λειτουργία και να παρεμβαίνει. Ποιες αποφάσεις λαμβάνονται και με ποια δεδομένα, ποιες δαπάνες γίνονται και γιατί, τι προγραμματίζεται να γίνει;

🔵 Δημιουργείται εφαρμογή για τα κινητά, όπου οι πολίτες θα αναδεικνύουν θέματα, θα προτείνουν λύσεις, θα υποβάλλουν ιδέες και θα τις συζητάνε άμεσα με την δημοτική αρχή και με τους συμπολίτες τους.