ΑΪΔΙΝΗ-ΠΑΠΑΣΙΔΕΡΗ ΣΟΦΙΑ

Γεννήθηκε στο Μαρκόπουλο Αττικής από γονείς και παππούδες αμπελουργούς και κατοικεί στην Αγία Παρασκευή από το 1980. Είναι παντρεμένη με τον Μένιο Αϊδίνη και έχει δύο κόρες. Η μία είναι φοιτήτρια του Χημικού ΑΠΘ και η δεύτερη καθηγήτρια Γερμανικής Φιλολογίας.
Εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα και συνδικαλίστηκε στον χώρο των τραπεζών. Σήμερα είναι συνταξιούχος.
Δραστηριοποιήθηκε στους Συλλόγους Γονέων για 12 χρόνια, παροτρύνοντας και άλλους γονείς να βγουν στο προσκήνιο και, χωρίς άλλα κίνητρα, να παλέψουν συλλογικά για την βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης των δημοσίων σχολείων που φοιτούσαν τα παιδιά τους. Με την στάση της πάλεψε ενάντια στον κομματισμό στα σχολεία.
Αγωνίστηκε αποτελεσματικά για την αποξήλωση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονταν μέσα σε ακτίνα 300 μέτρων από τους σχολικούς χώρους.
Ασχολήθηκε με την καταπολέμηση της βαμβακιάση των πεύκων της πόλης μας και σύστησε επιτροπή κατοίκων για τον λόγο αυτό. Συμμετείχε στην περιβαλλοντική επιτροπή του δήμου ως απλή δημότης.
Ήταν μέλος της επιτροπής αγώνα ενάντια στην επιφανειακή χάραξη της περιφερειακής Υμηττού.
Δραστηριοποιήθηκε στο πλαίσιο της «Συνεργασίας Πολιτών» από την ίδρυσή της, σαν μέλος της γραμματείας της, υπεύθυνη των οικονομικών της και της επιτροπής παιδείας, παρεμβαίνοντας πολιτικά με προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία των δημοσίων σχολείων, που εδώ και χρόνια είναι στην ευθύνη των δήμων.
Σαν εκπρόσωπος της «Συνεργασίας Πολιτών» συμμετείχε στα Δ.Σ. των εξής Νομικών Προσώπων: Παιδικός σταθμός πρώην ΙΒΣΑ, Κ.ΑΠ.Η. και Σχολική Επιτροπή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Παρασκευής.
Ελπίζει στα κινήματα πολιτών και πιστεύει στην αποτελεσματικότητα της συλλογικής δράσης με δημοκρατία και εναλλαγή στις θέσεις ευθύνης, και στην αλληλεπίδραση των απόψεων για την διαμόρφωση πολιτικής.