2014-2019:ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΜΕ-ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΑΜΕ

Με κορυφαίο έργο μας την δημοπράτηση στις 3/8/18,της ανέγερσης ιδιόκτητου ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ έργο που ξεκινησε περισυ,καταγράφουμε τα έργα μας της θητειας 2014-2019

Έργα που ολοκληρώθηκαν:

1. Το 90% της Βιοκλιματικής ανάπλασης οδών (ποδηλατόδρομοι) στο Κοντόπευκο με ρυμοτομήσεις οδών μήκους 2.7 χιλιομέτρων.

2. Αντιπλημμυρικά έργα ομβρίων ύψους 6,38 εκατ. €, (στην προηγούμενη θητεία δεν έγινε κανένα αντίστοιχο έργο).

3. Το Επαγγελματικό Λύκειο –ΕΠΑΛ (πρ. Μπαρμπίκα) ύψους 5 εκατ. €, (επί 8 χρόνια εγκαταλειμμένο).

4. Έργα και εργασίες ύψους 3 εκατ. € σε όλα τα Δημόσια Σχολεία-Νηπιαγωγεία της Αγ. Παρασκευής.

5. Η απόκτηση του κτήματος 6,7 στρεμμάτων και της οικίας 1600 τμ ΙΟΛΑ, ύψους 3 εκατ. € με έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

6. Ασφαλτοστρώσεις καθολικές (σε 16 οδούς) και τμηματικές, συνολικού ύψους 1,134 εκατ. €.

7. Έργο ανακατασκευής Πεζοδρομίων ύψους 601.000 €.

8. Έργο τοποθέτησης απο ίδιους πόρους 11 διπλών συστημάτων υπογείων κάδων απορριμμάτων (για πρώτη φορά στην πόλη μας),δημιουργια 30 γωνιών ανακύκλωσης,τοποθέτηση καφέ κάδων ανακύκλωσης και λειτουργία Κινητού Πρασινου σημείου.

9. Έργο κατασκευής πεζόδρομων πέριξ του Παιδικού σταθμού της οδού Αισώπου όπως και στις οδούς Ιερολοχιτών και Ελευθερίας στον Αι Γιάννη από το ¨Εξοικονομώ¨.

10. Ανάπλαση και πιστοποίηση όλων των Παιδικών χαρών του Δήμου ύψους 350.000 €.

11. Έργα ανακατασκευής των δαπέδων στα δύο κλειστά Γυμναστήρια της πόλης, δύο ανοικτών γηπέδων μπάσκετ όπως και δύο γηπέδων 5Χ5 στο 7ο και 9ο Δημοτικά Σχολεία (από την Γ.Γ.Α τα τελευταία).

12. Τοποθέτηση υπαίθριων Οργάνων Γυμναστικής σε δύο πάρκα (στον Αι Γιάννη και το Κοντόπευκο).

13. Δημιουργία Δημοτικού Κινηματογράφου “Θαν. Βέγγος” στο πάρκο “Στ. Κώτσης”.

14. Έργο 500.000 € μέσω ΕΣΠΑ για τις κοινωνικές δομές του Δήμου (Μαγειρείο- Παντοπωλείο-Φαρμακείο) και δημιουργία του Κέντρου Κοινότητας.

15.Νεο έργο καθολικών ασφαλτοστρώσεων συνολικού μήκους 12 περίπου χλμ, προϋπολογισμού 999.500 €, σε περισσότερες από τριάντα (30) οδούς. Ξεκίνησε στις 6/8/19 και εχει ολοκληρωθεί.Έτσι συνολικά ασφαλτοστρώσαμε 24 χλμ. οδών (στην προηγούμενη Δημαρχιακή θητεία έγιναν 3 χλμ.)

16.Έργο ανακατασκευής – ανάπλασης πεζοδρομίων προϋπολογισμού 601.400 €, σε όλη την πόλη.

17.Διανοίξεις – πεζοδρομήσεις οδών στα Πευκάκια, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ.

18.Νέα Παιδική Χαρά στα Πευκάκια

19.Έργο επισκευής φθορών οδοστρωμάτων δηλαδή μικρότερες ασφαλτοστρώσεις σε πολλές οδούς προϋπολογισμού 280.000 €.

20.Δεύτερη φορά εργο συντήρησης Παιδικών Χαρών

21.Νεο Νηπιαγωγειο το 14ο,που ολοκληρωθηκε στα Πευκάκια

22.Ανάπλαση πεζοδρομίων-ασφαλτόστρωσης της οδού Αιγαίου Πελάγους

23.Πεζοδρόμηση με Ανάπλαση οδών πέριξ της Κεντρικής πλατείας-Κορυφαίο

24.Αντιπλημμυρικό έργο κατασκευής δικτύου αγωγών ομβρίων των οδών Σπάρτης, Γραβιάς και Αιγαίου Πελάγους στον Αι Γιάννη, Καλαβρύτων και Αμαρυλλίδος στον Τσακό και Δραγατσανίου, Λαχανά, Χ. Πόγκα και Αλκιβιάδου στο Κοντόπευκο(οι 3 τελευταιες εκκρεμούν).

25.Η μελέτη ανάπλασης του ΙΟΛΑ,το έργο δημοπρατήθηκε από την νεα αρχη και ξεκινά εντος του 2023.

26.Νέα ανάπλαση Παιδικών χαρών με προμήθεια αστικού εξοπλισμού – οργάνων.

27.Η ανάπλαση αύλειων χώρων 4 Λυκείων και 2 Δημοτικών Σχολείων.

28.Ανακατασκευή των Αθλητικών υποδομών, των υποστηρικτικών εγκαταστάσεων και της περίφραξης του Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου “Σταύρος Κώτσης”.Δημοπρατηθηκε από την νεα αρχη και Ολοκληρώθηκε.

29.Η κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για ΑμεΑ στα Σχολεία, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ (83.000 €).

30.Η Εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Το έργο προχωρά.

31.Ανάπλαση Πλατείας Αϊ-Γιάννη με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ (356.400 €) και από τον Δήμο. Το δημοπρατημένο μας αυτό έργο ακυρώθηκε από τον Β.Ζορμπα για να επιδιώξει να κάνει το ίδιο περίπου,αν προλάβει.

Τέλος,ολοκληρώσαμε την ενοικίαση για 10 χρόνια του Γιαβασειου κληροδοτήματος με έσοδο για το Δήμο 20.000€ τον μήνα,καναμε ένα τεράστιο έργο στην Κοινωνική Πολιτική,πήραμε νεο λεωφορείο στους Παιδικούς σταθμους,φεραμε το Σχολείο δευτερης ευκαιριας στον Δήμο μας, λειτουργήσαμε Κοινωνικό φροντιστήριο, δώσαμε υλοποιήσιμη προοπτική στο Ασημακοπουλειο Κληροδοτημα,δημοπράτησαμε θέσεις διαφημιστικές σε στάσεις για πρώτη φορά,εκδοθηκε η άδεια νέου διώροφου Παιδικού Σταθμού στα Πευκάκια με χρηματοδότηση 1,4 εκ. € από την Περιφέρεια, δρομολογησαμε την αγορά δύο μεγάλων οικοπέδων για Σχολεία(το ένα δεν εχει προχωρήσει σήμερα),δρομολογήσαμε την παραχώρηση κτιρίου του ΟΑΕΔ στο Δήμο και δωρεά οικίας – οικοπέδου της κ. Μαραμαθά-Στάικου(τα δυο τελευταία ολοκληρωθηκαν στην νεα περίοδο).

Αυτή είναι μια σύντομη καταγραφή έργων της δικής μας Δημοτικής περιόδου που συνολικά έχει ξεπεράσει τα 45 εκατ. € σε χρηματοδοτήσεις από διάφορες πηγές (κυρίως Περιφέρεια Αττικής, αλλά και ΚΤΥΠ, «Φιλόδημος» δηλ. Υπουργείο Εσωτερικών, ΕΣΠΑ, ΓΓΑ κ.ά.).

Η καταγραφή αυτή δεν περιλαμβάνει το τεράστιο έργο των Νομικών Προσώπων του Δήμου, δηλ. της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, των Παιδικών Σταθμών ΠΑΙΣΔΑΠ, του Πολιτιστικού-Αθλητικού Οργανισμού ΠΑΟΔΑΠ, των Σχολικών Επιτροπών, της Κοινωνικής Πολιτικής,της Διοίκησης, της καθαριότητας-ανακύκλωσης, των Δημοτικών Οργάνων (π.χ. παραλάβαμε το 60% των αποφάσεων του προηγούμενου Δ.Σ. ανυπόγραφες και αρχειοθετήσαμε τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου από το 1965 και τοποθετήθηκαν σε συγκεκριμένο αποθηκευτικό χώρο) κ.ά.

Comments (0)
Add Comment