Επιχειρηματικότητα

Η ανάπτυξη της τοπικής αγοράς είναι βασικός πυλώνας για την καλή λειτουργία μιας πόλης.

Στόχος μας είναι να φτιάξουμε την πόλη των 15 λεπτών όπου ο δημότης θα μπορεί να εξυπηρετηθεί για τα πάντα, μέσα σε 15 λεπτά από το σπίτι του.

Για να γίνει αυτό χρειάζεται μια Τοπική Αγορά υγιής, εύρωστη και ποικιλόμορφη.

Άλλωστε μια δυνατή Τοπική Αγορά σημαίνει έσοδα για τον δήμο και περεταίρω δυνατότητα δημιουργίας υποδομών και προσφοράς υπηρεσιών προς τους δημότες.

Σε αυτήν την κατεύθυνση:

Θα δημιουργήσουμε ελκυστικά εμπορικά περιβάλλοντα τύπου Open Malls. Με διευθέτηση της στάθμευσης, με εύκολη πρόσβαση εναλλακτικών μετακινήσεων στις τοπικές αγορές και με συνεχή διοργάνωση εκδηλώσεων και προβολής της τοπικής Αγοράς της Αγίας Παρασκευής.

Θα οργανώσουμε ψηφιακή πλατφόρμα και εφαρμογή για κινητά για την άμεση ενημέρωση για όλα τα προϊόντα που πωλούνται στη Αγία Παρασκευή και με τον χρόνο θα οργανώσουμε και κατ’οίκoν εξυπηρέτηση.

Θα δημιουργήσουμε θεσμούς ανάπτυξης δεξιοτήτων και υποστήριξης των επιχειρηματιών με Digital Marketing κλπ.

Θα εντάξουμε στο Δια Βίου Μάθηση αντικείμενα για επιχειρηματίες όπως αρχές Marketing, Logistics, Σχεδιασμός Brand Name κ.λ.π.

Θα δημιουργήσουμε Ενεργειακές Κοινότητες όπου μετά τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες θα ενταχθούν οι τοπικές επιχειρήσεις για να εξασφαλίσουν δωρεάν

ρεύμα, θέρμανση και ψύξη.

Θα καθιερώσουμε το σύστημα «Πληρώνω όσο Πετάω» και «Αμείβομαι όσο Ανακυκλώνω» έτσι ώστε να δώσουμε την δυνατότητα απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη στους επιχειρηματίες που ανακυκλώνουν ή που παράγουν λίγα σκουπίδια.

Θα θεσμοθετήσουμε Ενημερωτικές συναντήσεις με τους επαγγελματίες για να χαράζουμε μαζί, αναπτυξιακές πρωτοβουλίες σε μια διαδικασία διαβούλευσης και brain storming, δημιουργώντας συμμετοχικά forum και πλατφόρμες κατάθεσης ιδεών και ανταλλαγής απόψεων για την βελτίωση της αγοράς.

Θα ιδρύσουμε Γραφείο Επιχειρηματικότητας με συμβουλευτική αποστολή για επενδυτικές και νομικές συμβουλές και άμεση ένταξη σε επιδοτούμενα προγράμματα.

Θα θεσμοθετήσουμε εκπτωτική κάρτα με ενιαίο μπόνους πόντους για όλη την τοπική αγορά και με σύνδεση με την στάθμευση και την ανακύκλωση.