ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ

Για μας η δυνατότητα ασφαλούς μετακίνησης των ανθρώπων σε έναν ελκυστικό δημόσιο χώρο αποτελεί βασικό στοιχείο ποιότητας ζωής.

Γι αυτό και στην πρώτη μας θητεία ολοκληρώσαμε με επιμονή το πιο δύσκολο κομμάτι της της Βιοκλιματικής ανάπλασης οδών στο Κοντόπευκο κάνοντας τις αναγκαίες ρυμοτομήσεις οδών, μήκους 2,7 χιλιόμετρων, τις περιφράξεις, τον ηλεκτροφωτισμό και τις φυτεύσεις.

 

Γι αυτό και προχωρήσαμε στην  διάνοιξη και πεζοδρόμηση οδών στα Πευκάκια, ύψους 1 εκ. €.

Δημοπρατήσαμε την ανάπλασης της οδού Αιγαίου Πελάγους.

Κατασκευάσαμε και αναπλάσαμε πεζοδρόμια συνολικής  επιφάνειας 4.000 τμ. και ξεκινήσαμε νέο έργο συνολικής επιφάνειας πλέον των 10.000 τμ., σε όλη την πόλη.

Αναπλάσαμε τμήματα πεζοδρομίων στις οδούς Χαλανδρίου, Μεσογείων και Κονδυλάκη, στο Μετρό.

Κατασκευάσαμε  πεζόδρομους  στον Παιδικό Σταθμό (Αισώπου) στα Πευκάκια και αναπλάσαμε τους πεζόδρομους Ελευθερίας και Ιερολοχιτών στον Αϊ-Γιάννη

Κατασκευάζεται νέα Πεζογέφυρα στη Μεσογείων.

Απαλλάξαμε την Κεντρική Πλατεία από το παρκάρισμα οχημάτων και κάναμε τεχνητή πεζοδρόμηση της οδού Γιαβάση τα καλοκαίρια.

Ολοκληρώαμε την μελέτη για την ανάπλαση της πλατείας Αι Γιάννη.

Ξεκινήσαμε την ανάπλαση της οδού Αιγαίου Πελάγους, προϋπολογισμού 1,3 εκ. €.

Όπως και την ανάπλαση των οδών πέριξ της Κεντρικής Πλατείας, προϋπολογισμού 863.500 €, που θα ενώνει την Πλατεία με την αγορά και θα αναβαθμίσει την περιοχή αισθητικά και λειτουργικά.Εντάξαμε στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ τη τοποθέτηση στεγάστρων στις στάσεις.

Κάναμε εργασίες ανάπλασης και εξωραϊσμού σε όλες τις πλατείες.

Αναπλάσαμε και πιστοποιήσαμε για την ασφάλειάς τους και τις 13 Παιδικές Χαρές του Δήμου και ολοκληρώσαμε νέα στην Αισώπου στα Πευκάκια.

Γι αυτό και δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στο Σχέδιο Αστικής Βιώσιμης Κινητικότητας που αν γίνει σωστά, θα μας επιτρέψει να εντάξουμε την Αγία Παρασκευή σε μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα και να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό αστικό περιβάλλον.

Εμείς όμως επιμένουμε στην συναίνεση και την συν-σχεδιασμό με τους πολίτες.

Γι αυτό και εφαρμόσαμε στην θητεία μας τον Συμμετοχικό Προϋπολογισμό, και τις Συνελεύσεις Γειτονιάς, για να αποφασίζουν οι πολίτες με άμεσο, δημοκρατικό και δεσμευτικό για τον Δήμο τρόπο για έργα που αφορούν  τη γειτονιά τους.