Ανακύκλωση στην Αγ. Παρασκευή: Συλλέχθηκαν 160 τόνοι οργανικού υλικού το Ά τρίμηνο του 2019

Δίνοντας έμφαση στην ανακύκλωση απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή, η δημοτική αρχή του Γιάννη Σταθόπουλου έχει να επιδείξει σημαντικά επιτεύγματα στη συλλογή οργανικού υλικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2019 συλλέχθηκαν 160 τόνοι βιοαποβλήτων, ενώ η τάση είναι αυξητική.

Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αγίας Παρασκευής, τον Ιούλιο του 2018 ξεκίνησε για πρώτη φορά τη χωριστή διαλογή οργανικού υλικού από τις λαϊκές αγορές.
Το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας διαχωρίζει τα οργανικά υλικά από τα κοινά απορρίμματα, τα οποία διατίθενται χωρίς χρέωση τέλους ταφής, στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης-Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) για περαιτέρω επεξεργασία, ώστε να μετατραπούν σε λίπασμα.

Τον Σεπτέμβριο τοποθετήθηκαν περίπου 80 καφέ κάδοι συλλογής οργανικού υλικού σε όλη την πόλη και συγκεκριμένα: στις 30 γωνιές ανακύκλωσης, σε οπωροπωλεία, σε super markets και στα εστιατόρια της ΕΡΤ και του Αμερικάνικου Κολλεγίου.

Για την ορθή χρήση του καφέ κάδου εκδόθηκε ειδικό έντυπο από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αγίας Παρασκευής του οποίου η διανομή συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Σε κάθε λαϊκή αγοράς συλλέγονται περίπου 2 τόνοι βιοαποβλήτων. Συνολικά το δεύτερο εξάμηνο του 2018 συλλέχθηκαν 62 τόνοι καθαρό οργανικό υλικό ενώ το ποσοστό συλλογής αυξάνεται συνεχώς καθώς μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2019 συλλέχθηκαν 160 τόνοι.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η σταδιακή επέκταση του δικτύου των καφέ κάδων στο σύνολο της πόλης, με την ταυτόχρονη ενημέρωση του προσωπικού.

 

 

Comments (0)
Add Comment