Η “ΝΙΚΗ των Πολιτών” για την ανακοίνωση της “ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ”

Με ικανοποίηση διαβάσαμε την ανακοίνωση της παράταξης “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ” με επικεφαλής τον κ. Γιαννακόπουλο, για το β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Πρώτα και κύρια για το κάλεσμα που απευθύνει στους πολίτες της Αγίας Παρασκευής να συμμετάσχουν την δεύτερη Κυριακή και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Πρόκειται για μια υπεύθυνη στάση.

Την ίδια στιγμή, δεν έχουμε καμία διάθεση να υπεκφύγουμε από τα συγκεκριμένα θέματα που θέτει η ανακοίνωση.  Η “ΝΙΚΗ των Πολιτών” είναι μια πολύχρωμη Δημοτική κίνηση που συναποτελούμε πολίτες από διαφορετικές αφετηρίες και που μας συνδέει η έγνοια για την Αγία Παρασκευή. Είναι δηλαδή μια βαθύτατα «αυτοδιοικητική» κίνηση. Ιδιαίτερα δε, θα θέλαμε να επισημάνουμε την ταύτισή μας με την προτεραιότητα – σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης που δημιούργησε η μνημονιακή λαίλαπα – στις κοινωνικές υπηρεσίες και δομές, η οποία άλλωστε αποτελεί  κορωνίδα του προγράμματός μας. Εξάλλου, στο πλέγμα των προγραμματικών αξόνων που θέτει η “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ” δύσκολα μπορεί να διαφωνήσει κανείς, είτε για την τοπική επιχειρηματικότητα είτε για την ανάπτυξη αθλητικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων ή την ολοκλήρωση έργων.

Θέλουμε ωστόσο να δώσουμε έμφαση στο θέμα της διαφάνειας και των απευθείας αναθέσεων. Είναι η ελάχιστη εγγύηση χρηστής διοίκησης, ιδιαίτερα τώρα, με τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης μειωμένα κατά 60%. Επειδή, όμως, λίγο πριν τις εκλογές τα μεγάλα λόγια είναι φτώχεια, το μόνο που θέλουμε να  υπογραμμίσουμε είναι ότι για την εξασφάλιση και διαρκή περιφρούρηση  διαφανών διαδικασιών θα χρειαστεί μια νέα ενότητα μεταξύ Δήμου και πολιτών, μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης.

Το Γραφείο Τύπου

της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

“ΝΙΚΗ των Πολιτών Aγίας Παρασκευής”