Γ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΑΝΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΒΑΛΑΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Συνέντευξη του Γιάννη Σταθόπουλου στην εφημερίδα «ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ» και στον Κώστα Δεληγιάννη

Κύριε Σταθόπουλε πριν 16 μήνες παραδώσατε τα κλειδιά του Δήμου, στο νέο δήμαρχο κ. Ζορμπά. Μπορείτε να μας κάνετε μια αποτίμηση του έργου που έχει συντελεστεί στο Δήμο αυτό το διάστημα;  Πως το αξιολογείτε, θετικά ή αρνητικά;

Να μου επιτρέψετε να σχολιάσω τους 16 μήνες Δημοτικής αρχής με τις εξής, βασικές, επισημάνσεις:

  1. Ο ίδιος ο Δήμαρχος έχει κάνει πολλές απευθείας αναθέσεις μελετών αλλά και μικρών έργων-προμηθειών με προσωπική επιλογή αναδόχου και χωρίς πρόσκληση ενδιαφέροντος έστω ολιγοήμερη. Άλλες εποχές αυτό θα ήταν μέγα σκάνδαλο.
  2. Δεν έχει προσθέσει στην πόλη κάτι σημαντικό πλην των προκάτ αιθουσών στα Νηπιαγωγεία που και αυτό οφείλετε στην αγορά οικοπέδου 1700τμ που ετοιμάσαμε στη θητεία μας
  3. Δυστυχώς έχει ο ίδιος ο Δήμαρχος «καθιερώσει» την οξύτητα, τα ψεύδη, την συκοφαντία (δεν είναι καινούργιο αυτό, έχει κατά καιρούς συκοφαντήσει ΟΛΟΥΣ τους Δημάρχους της πόλης, Δημ. συμβούλους, εργαζομένους κ.λπ.) και τις ύβρεις κατά πολλών (πρόσφατα το έκανε για τους εργαζόμενους της καθαριότητας, με εκφράσεις για χαραμοφάηδες, λαμόγια όπου αναγκάστηκε να υποχωρήσει πλήρως).
  4. Επεδίωξε,δυστυχως,να απολύσει 24 εργαζόμενους στους Παιδικούς Σταθμούς και να ενοικιάσει με αδιαφάνεια χώρους με υψηλές τιμές. Και τα δυο τα απέτρεψε η Αντιπολίτευση.
  5. Έχει επιτύχει μικρές, μέχρι τώρα, χρηματοδοτήσεις και συστηματικά χωρίς καμμιά «λεβεντιά» παρουσιάζει τα έργα μας ως «δικά» του.
  6. Είναι επίσης δυστυχώς ο Δήμαρχος που έφερε τα ΜΑΤ κατά της Νεολαίας στην Πλατεία Αγίου Ιωάννου και διέσυρε την πόλη μας ως πόλη ναρκωτικών. Διαψεύσθηκε δε και ιατρικά στο θέμα διασποράς COVID στην Αγία Παρασκευή όπου πάμε γενικά καλά.

Είχατε δρομολογήσει να γίνουν κάποια έργα που προφανώς στο διάστημα αυτό έχουν ωριμάσει, βλέπετε να εκτελούνται βάσει του χρονοδιαγράμματος που είχατε θέσει, η υπάρχουν καθυστερήσεις.

Η Αγ. Παρασκευή εδώ και ενάμιση χρόνο ήταν και είναι εργοτάξιο, λόγω των πολλών έργων που δημοπρατήσαμε και δρομολογήσαμε. Πολλά ολοκληρώθηκαν, κάποια συνεχίζονται, σε λίγο ξεκινά το Δημαρχείο και δυστυχώς ο κ. Ζορμπάς προσωπικά έχει μπλοκάρει το έργο ανάπλασης της Πλατείας Αγίου Ιωάννου.

Πρώην Μπαρμπίκα τεχνικό Λύκειο

Μπορείτε να μας απαριθμήσετε τα έργα που εκτελούνται τώρα και είναι, ας πούμε δικά σας;

Καταγράφω συνοπτικά έργα που ολοκληρώθηκαν στην πενταετία μας: Νέο Επαγγελματικό Λύκειο 11.000 τμ με εξαιρετικό αμφιθέατρο – θέατρο (πρ. Μπαρμπίκα) που ήταν 8 χρόνια στα μπετά, όμβρια ύψους 7 εκατ.€ σε όλη την πόλη μετά από χρόνια, απραξία σε αυτόν τον τομέα, τεράστια δουλειά άνω των 3 εκατ.€ με αναπλάσεις προαυλίων, αιθουσών, ελαιοχρωματισμούς κ.λπ. στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, αναπλάσεις δαπέδων των δυο κλειστών Γυμναστηρίων (μετά από πολλά χρόνια) αλλά και όλων των Αθλητικών χώρων με καθολική αδειοδότηση τους, ασφαλτοστρώσεις 24 χιλιομ., αγορά Ιόλα 7 στρεμμάτων – οικίας 1700τμ όπως και δυο οικοπέδων(δεν είχε αποκτηθεί γη στην πόλη για πολλά χρόνια),επέκταση των Κοινωνικών δομών με περισσοτέρους ωφελούμενους και δημιουργία νέων όπως το Κέντρο Κοινότητας και το Κοινωνικό Φροντιστήριο, φέραμε το Σχολείο Δεύτερης ευκαιρίας, επαναφέραμε τις βραβεύσεις εισαγόμενων στις Σχολές που είχε καταργήσει ο κ. Ζορμπάς, τοποθέτηση για πρώτη φορά 11 διπλών υπόγειων κάδων απορριμμάτων, καφέ κάδοι στην πόλη, προώθηση μεγάλη της ανακύκλωσης και κινητό Πράσινο σημείο με τρεις βραβεύσεις, ανακατασκευές πεζοδρομίων 4 χιλιομέτρων, δημιουργία Θερινού Κινηματογράφου στο Πάρκο, αναπλάσεις όλων των 12 Παιδικών χαρών και κατασκευή (μετά από χρόνια) νέας στα Πευκάκια με παιχνίδι ΑμΕΑ πρώτη φορά στην Αγία Παρασκευή, τεράστια δουλειά στον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ με μεγάλες εκδηλώσεις όλο τον χρόνο (τα Χριστούγεννα, γιορτές Καρναβαλιού όλα τα χρόνια, με την ΕΡΤ, Πρωτομαγιά κ.α),πρωτοποριακά προγράμματα στους Παιδικούς σταθμούς, τον Παοδαπ και την Βιβλιοθήκη, μονιμοποίηση μεγάλου αριθμού υπαλλήλων, μελέτες για το Κολυμβητήριο, ενοικίαση Γιαβασειου κληροδοτήματος μετά 40 χρόνια, ρύθμιση Δημοτικής περιουσίας κληροδοτημάτων Ασημακοπούλου και Πριγγουρη και πολλά πολλά ακόμη που δεν «χωρούν» εδώ. Το συνολικό μας έργο έχει αλλάξει κατά πολύ την εικόνα της Αγίας Παρασκευής. Καταγράφω τέλος τα έργα που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα η συνεχίζονται:

  1. Πεζοδρόμηση Κεντρικής Πλατείας (πρωτοποριακό έργο τομή στην πόλη)και ανάπλαση γύρω οδών (Ηρώων Πολυτεχνείου, Γιαβαση, Αγ. Ιωάννου όπισθεν Ναού).Έργο καταψηφισθέν από τον κ. Ζορμπά

    Πεζοδρόμηση κεντρικής πλατείας

  2. Ανάπλαση της οδού Αιγαίου Πελάγους.
  3. Ανάπλαση των Προαυλίων Λυκείων και Δημοτικών Σχολείων.
  4. Ασφαλτοστρώσεις συνολικού μήκους 12 χιλιομέτρων (είχαμε κάνει άλλα 12 χιλιόμετρα). Έγιναν ήδη στις οδούς: Καρβελά – Πελοποννήσου – Βερρού – Ανατολής – Βάκχου – Γραβιάς και 28ης Οκτωβρίου. Μιλάμε για δρόμους που είχαν 30 χρόνια να ασφαλτοστρωθούν εκ νέου.
  5. Αντιπλημμυρικό έργο ομβρίων. Ολοκληρώθηκε στο άνω τμήμα της οδού Αιγαίου Πελάγους και στην οδό Καλαβρύτων. Θα γίνει επίσης σε τρεις δρόμους του Κοντόπευκου και στον Άγιο Ιωάννη.
  6. Ανακατασκευή πεζοδρομίων: Έγιναν στην οδό Αγ. Ιωάννου και στην οδό Δημοσθένους – Αγ. Τριάδος.
  7. Ανάπλαση αθλητικών εγκαταστάσεων Πάρκου «Στ. Κωτσής», έργο που μελετήσαμε, χρηματοδοτήθηκε επί της δικής μας αρχής και δημοπρατήθηκε από την νέα. Ξεκίνησε και θα αλλάξει πλήρως την εικόνα του Αθλητικού Κέντρου.
  8. Έργο διανοίξεων – πεζοδρομήσεων πολλών οδών στα Πευκάκια που ολοκληρώθηκε (πλην δύο οδών που έχουν «πάει» δικαστικά).
  9. Νέο Νηπιαγωγείο (14ο) στα Πευκάκια: ολοκληρώθηκε και είναι στολίδι για την περιοχή. Δέκα χρόνια είχε να γίνει, Νηπιαγωγείο στην Αγία Παρασκευή.
  10. Νέο αντιπλημμυρικό έργο ομβρίων με πολλές οδούς στα Πευκάκια που δημοπρατήθηκε από την νέα Δημοτική αρχή.
  11. Ένα από τα μεγαλύτερα έργα, στην ιστορία του Δήμου μας, η κατασκευή ΙΔΙΟΚΤΗΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ (ο κ. Ζορμπάς πριν το 2011, καταψήφιζε όλες τις μελέτες) ξεκινά σύντομα. Έργο που πετύχαμε την ένταξή και  χρηματοδότησή του από την Περιφέρεια Αττικής, και την δημοπράτησή του το 2018.
  12. ΙΟΛΑΣ
Η βίλα Ιόλα όπως είναι σήμερα

 

Προ τριμήνου η αρχαιολογία με απόφαση του ΚΑΣ, δικαίωσε απόλυτα την επιλογή σας να αγοράσει ο Δήμος τη βίλλα Ιόλα και θυμάμαι ότι τότε είχατε δεχτεί δριμεία κριτική από την αντιπολίτευση. Σήμερα μετά τη δικαίωση σας πως προβλέπετε να αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό μας έργο, ο ΙΟΛΑΣ (Κτήμα 7 στρεμμάτων και οικία 1.650 m2) βρίσκεται πολύ κοντά στην δημοπράτηση «ανακατασκευής» του (ολοκληρώθηκαν οι μελέτες). Ο Δήμος Αγ. Παρασκευής σε 2 – 3 χρόνια θα αποκτήσει ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ τοπόσημο πολιτισμού ιδιοκτησίας του, μοναδικό σε όλη την Ελλάδα. Το πετύχαμε με απευθείας αγορά του χώρου σε τιμή αρκετά συμφέρουσα και το εντάξαμε σε χρηματοδοτούμενα έργα ΕΣΠΑ.

Αυτό που ρωτάτε, είναι το επόμενο στοίχημά μας: Επιβάλλεται να δημιουργηθεί Ίδρυμα – Μουσείο ΙΟΛΑ, που θα αναλάβουν φωτισμένοι και ικανοί άνθρωποι και που θα πετύχουμε επίσης να χρηματοδοτηθεί, για να «γεμίσει πολιτισμό» ο χώρος και η πόλη.

Εκεί με την άνω πλατεία έχουν μπλέξει τα πράγματα. Ενώ είχατε εκπονήσει σχέδιο τελικά η αναμόρφωση δεν προχώρα. Γιατί;

Διότι οι εμμονές του κ. Ζορμπά έχουν ήδη προκαλέσει χρονικές καθυστερήσεις σε ένα εξαιρετικό μας έργο (μελετημένο από την Τεχνική μας Υπηρεσία και δημοπρατημένο που το παρέλαβε στα στάδια κατασκευής), το έργο ανάπλασης της πλατείας Αγίου Ιωάννου. Δεν θα το αναλύσω εδώ, σεβόμενος τον χώρο της εφημερίδας σας.

Θεωρώ πολύ άτυχους τους κατοίκους του Αϊ – Γιάννη με την νέα Δημοτική Αρχή. Έχει μάλιστα εμπλέξει τον Δήμο σε δικαστικό αγώνα, σαν να θέλει να τιμωρήσει την περιοχή, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκει λύση που δεν θα βελτιώσει την υπάρχουσα κατάσταση.

 

Μακέτα του υπό ανέγερση Δημαρχείου

 

Επειδή με το θέμα της ανέγερσης του δημαρχείου είχατε αποσπάσει και δεσμεύσει τότε ένα ποσό, περίπου είκοσι εκατομμύρια ευρώ, πότε επιτέλους θα ξεκινήσει αυτό το έργο;

Το Δημαρχείο είναι έργο που πήρε «σάρκα και οστά» από την Δημοτική μας αρχή, με δικές μου ενέργειες. Βεβαίως βρήκαμε τις μελέτες έτοιμες. Έγινε Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός επί Γιαννακόπουλου και προχώρησαν τις μελέτες ο Αντ. Σιδέρης και ο Β. Ζορμπάς που σημειωτέον τις καταψήφιζε μέχρι το 2010. Πετύχαμε την ένταξη του έργου, με προσωπικό μου αγώνα, στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας το 2017, δημοπρατήθηκε τον Αύγουστο του 18 στην θητεία μου ως Δημάρχου και καθυστέρησε λόγω εργολαβικών προσφύγων. Είναι ένα έργο απαραίτητο για την πόλη και για τον Δήμο ο οποίος θα έχει 400.000 λιγότερα έξοδα ετησίως από ενοίκια.

Νομίζω ότι μετά τις γιορτές, θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του.

 

Το Γραφείο Τύπου

της

Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

«ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής»

 

Comments (0)
Add Comment