Γ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΟΥ ΑΠΛΩΣ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ…

Είναι πραγματικά απορίας άξιο με  πόση ευκολία καταστρατηγείται κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας με πρόσχημα την πανδημία από τη Δημοτική Αρχή Αγίας Παρασκευής. Με αφορμή την επιστολή του Δημάρχου Β. Ζορμπά στους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, επιστολή με την οποία τους ζητείται να εκφράσουν τη συναίνεση τους ή μη, για την παραχώρηση των αύλειων χώρων σχολείων στα Αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία της πόλης, επισημαίνουμε τα εξής:

 

1.Από καμία νόμιμη διαδικασία, δεν προκύπτει το να καλεί ο Δήμαρχος τους επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων να συναινέσουν ή όχι, για παραχώρηση Σχολικών χώρων. Οι παραχωρήσεις γίνονται αφού έχουν συνεδριάσει και αποφασίσει για το θέμα, οι Σχολικές Επιτροπές και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας(κάτι που έπρεπε να είχε γίνει και με την παραχώρηση του προαύλιου του 2ου Γυμνασίου για την λειτουργία του «Θαν,Βεγγος»).

 

2.Τα θέματα των Σχολείων είναι πολύ πιο σοβαρά από τον αποσπασματικό χαρακτήρα με τον οποίο η παρούσα Δημοτική Αρχή το αντιμετωπίζει διαχρονικά. Αν σήμερα, επί της ουσίας μας ανησυχεί η έξαρση της πανδημίας, θα έπρεπε παράλληλα και καθοριστικά να μας έχει απασχολήσει η αύξηση των μαθητών ανά τμήμα και όταν στη χώρα μας βιώνουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία να αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη,(σε όλες τις υπόλοιπες χώρες ο αριθμός των παιδιών έχει μειωθεί) χωρίς αύξηση των σχολικών αιθουσών και χωρίς πρόσληψη του εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

 

3.Επισημαίνουμε ότι το νομικό πλαίσιο για τις παραχωρήσεις σχολικών χώρων είναι ιδιαίτερα συγκεκριμένο και θέλει μεγάλη προσοχή, καθώς δεν επιτρέπει εμπορευματική δραστηριότητα(κάτι που δεν αφορά την πλειοψηφία των Σωματείων της Αγ. Παρασκευής).

 

4.Η έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο μας δυσκολεύει και τα Αθλητικά σωματεία αλλά και τους Δημότες και τη νεολαία.

 

5.Ειδικα φέτος, λόγω πανδημίας, όλα τα σχολεία θα πρέπει να είναι ανοιχτά τις απογευματινές ώρες, φυλασσόμενα και φωτιζόμενα, με διασφάλιση της καθαριότητας τους για τα παιδιά της γειτονιάς και τους κατοίκους, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός που παρατηρείται στις Πλατείες των γειτονιών. Επίσης, σημειώνουμε ότι όσο τα Σχολεία είναι ανοιχτά για χρήση για τη γειτονιά, τότε έχουμε τη δυνατότητα να περιορίσουμε τη διασπορά τοπικά σε μια πιθανή έξαρση.                                                                                Στην διάρκεια της δίκης μας Δημοτικής αρχής βρήκαμε λύσεις για τις ώρες χρήσης των Αθλητικών χώρων του Δήμου, με την συμβολή των Αθλητικών Συλλόγων, και με χρήση του μπάσκετ Μανσούρη στην Κεντρική Πλατεία όπως και με βοήθεια του Γαλλικού Κολεγίου. Προτείνουμε, εν κατακλείδι για το θέμα, ειδική σύσκεψη αμέσως μετά την έναρξη της λειτουργίας των σχολείων και κατόπιν, τα ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ(Σχολ. Επιτροπές και ΔΕΠ) να αποφασίσουν για τα αιτήματα παραχωρήσεων στα ερασιτεχνικά Αθλητικά Σωματεία της πόλης μας, Σωματεία που στην μεγάλη τους πλειοψηφία έχουν αποδείξει την ανιδιοτελή τους προσφορά στο Αθλητικό γίγνεσθαι της πόλης μας

 

Γιάννης Σταθόπουλος
πρ. Δήμαρχος – Γιατρός
Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης
«ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής»

 

Comments (0)
Add Comment