Η μηδενιστική κριτική δεν προσφέρει στην πόλη

Του Λουκά Ασημάκη, Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας
Η παράθεση ποσών χρηματοδοτήσεων φαίνεται άχαρη και βαρετή συχνά για τον μέσο πολίτη. Ωστόσο, πίσω από αυτούς τους μεγάλους αριθμούς βρίσκονται μεγάλα και μικρότερα έργα, που επηρεάζουν θετικά την ζωή των Δημοτών και βελτιώνουν την εικόνα μιας περιοχής. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Πριν λίγες μέρες η Δημοτική αρχή Αγίας Παρασκευής έδωσε στη δημοσιότητα τον κατάλογο των χρηματοδοτήσεων συνολικού ύψους άνω των 45 εκατ. ευρώ που εξασφάλισε από το 2014, για την εκτέλεση διαφόρων έργων στην πόλη μας. Σημειώνουμε ότι αυτό έγινε μέσα στη μεγαλύτερη οικονομική κρίση που βίωσε ο τόπος.
Με λύπη μου διαπίστωσα ότι ορισμένοι φίλοι της αντιπολίτευσης έσπευσαν να αντιδράσουν με μηδενιστική κριτική, χωρίς να απαντούν επί της ουσίας. Για παράδειγμα: Παραδόθηκε το Επαγγελματικό Λύκειο (πρώην Μπαρμπίκα), ένα Σχολικό συγκρότημα – κόσμημα; Έγιναν  αντιπλημμυρικά έργα ομβρίων σε περισσότερες από 20 οδούς της Αγίας Παρασκευής θωρακίζοντας την πόλη; Δημοπρατήθηκε η κατασκευή Δημαρχείου; Έχει μπει σε δρόμο υλοποίησης η ανάπλαση του κτήματος και της οικίας Ιόλα, που θα φέρει την Αγία Παρασκευή στο επίκεντρο του πολιτιστικού ενδιαφέροντος; Γίνεται η διάνοιξη – πεζοδρόμηση 20 οδών στα Πευκάκια;
Τα έργα αυτά, όπως και άλλα πολλά (σχολεία, Παιδικές χαρές ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρόμια κ.ά.), που είτε ολοκληρώθηκαν, είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, είτε δρομολογήθηκαν δεν ανήκουν στον Γ. Σταθόπουλο, αλλά στους Δημότες της Αγίας Παρασκευής. Ας καταλάβουν επιτέλους όλοι οι ασχολούμενοι με τα Δημοτικά πράγματα ότι οι λογικές αφορισμών, μιζέριας και απαξίωσης δεν βοηθούν την πόλη.
Η αναβάθμιση των υποδομών και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης μας προϋποθέτει όραμα, σχέδιο, έργο, αποτελεσματικότητα και συναινέσεις. Με στείρα άρνηση και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες δεν υπηρετείται η πρόοδος!

 

 

Comments (0)
Add Comment