Η ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ «ΝΙΚΗΣ» ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή» οργάνωσε για 2η συνεχή χρονιά ποδηλατοπορεία την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, Πανευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, από την Κεντρική Πλατεία δια μέσου των οδών Ελπίδος – Δερβενακίων – Γαρυττού – Χίου – Πλ. Κοντόπευκου με στάση – Πεντέλης – Σουλίου – Μεσογείων και τερματισμό πάλι στην Κεντρική Πλατεία, για να επισημάνει  την ανάγκη χάραξης πολιτικής από τον Δήμο μας για τον πεζό, τον ποδηλάτη και τις συγκοινωνίες, τομείς στους οποίους η σημερινή Δημοτική αρχή δεν έχει διακριθεί.

Οι 40 περίπου ποδηλάτες συζήτησαν τα προβλήματα του ποδήλατου στην Πλ. Μελίνας Μερκούρη στο Κοντόπευκο, όπου μας υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κατοίκων Γ. Ματσούκας, προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωποι καθημερινά χωρίς καμία βοήθεια και αποφάσισαν να επαναλάβουν σύντομα νέα ποδηλατοπορεία.

 

Τα συμπέρασμα της συζήτησης είναι:

  1. Η ανάγκη των ποδηλατών για συνεύρεση και διεκδίκηση της παρουσίας τους σε μια αφιλόξενη πόλη, παρ’ ότι ειδικά το Κοντόπευκο προσφέρεται ιδιαίτερα γι’ αυτήν τη χρήση (οδός Δερβενακίων, Γαρυττού αλλά και άλλοι δρόμοι), και
  2. Η ανάγκη  για  μείωση  του πλάτους των  δρόμων για  τα Ι.Χ., διαπλάτυνση πεζοδρομίων, στήριξη των λεωφορειολωρίδων, δημιουργία ποδηλατοδρόμων, ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, δημιουργία διαδρομών για πεζούς, ανάπτυξη νέων τεχνολογιών (έξυπνες στάσεις, σηματοδότηση κ.α.).

Για όλα αυτά, όμως, χρειάζεται μια οραματική, εργατική και δραστήρια Δημοτική αρχή.