«ΝΙΚΗ των Πολιτών»: ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΆΙ ΓΙΑΝΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ…

Με αφορμή ανακοίνωση του Συλλόγου Κατοίκων του Άι Γιάννη ενημερώνουμε ότι:

Η πλειονότητα των έργων που έγιναν πρόσφατα η γίνονται τώρα στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη είναι έργα που σχεδίασε και δημοπράτησε η Δημοτική αρχη Σταθοπούλου. Συγκεκριμένα και με την αρίθμηση που έκανε ο Σύλλογος:

  1. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Θυμίζουμε πως φτάσαμε στο έργο. Η Δημοτική αρχη Σταθοπούλου διεκδίκησε και πέτυχε στην Περιφέρεια Αττικής, επι Ρ. Δούρου, να ενταχθεί το Δημαρχείο στα έργα που έκανε. Έτσι, τον Αύγουστο του 2018,δηλ.στη θητεία μας, δημοπρατηθηκε το έργο κατασκευής Δημαρχείου στο Δήμο Αγίας Παρασκευής! Για όποιον ξέρει από διαδικασίες, αυτή είναι η κορυφαία στιγμή ενός έργου. Το ότι ξεκίνησε τώρα οφείλετε στις ενστάσεις μεταξύ των Εταιρειών. Όλα τα αλλά δείχνουν μικροψυχία. Θυμίζουμε ότι το 2013 ο κ. Ζορμπάς διοργάνωσε πανηγυρική εκδήλωση στον Δημόκριτο όπου δήλωσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ξεκινά ο ίδιος την κατασκευή του Δημαρχείου με δάνειο 3 εκατ.€ συν τα πρόστιμα της παράνομης στάθμευσης! Αντιλαμβάνεστε ποσό μακριά από την πραγματικότητα ήταν. Ερώτηση πραγματική είναι γιατί δεν πήρε τότε χρήματα από την Περιφέρεια; Το ζήτησε και εισέπραξε άρνηση ;

  1. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΟΥ

Είναι γνωστό ότι, στο τέλος της θητείας μας, μετά από μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, δημοπρατήθηκε μια εξαιρετική ανάπλαση της «γερασμένης» Πλατείας Αγίου Ιωάννου. Αυτό το έργο θα είχε ήδη ολοκληρωθει αν δεν συναντούσε την ακατανόητη και ύποπτη πλέον αντίδραση του κ. Ζορμπα. Θα απολογηθεί όμως στο τέλος. Μήπως τον βολεύει σε κάτι η σημερινή κατάσταση; Γιατί δεν ασχολήθηκε με την Πλατεία στην προηγούμενη θητεία του;

  1. ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι ένα ακόμη έργο μας, που καταψήφισε ο κ. Ζορμπάς επανειλημμένα. Καταψήφιζε δηλ. την αλλαγή σκοπού που έκανε η Δημοτική αρχη Σταθόπουλου αντί για σανατόριο σε Παιδικό Σταθμό και Καπή. Ουδείς είχε ασχοληθεί στο παρελθόν με αυτό το μείζον περιουσιακό στοιχείο του Δήμου μας. Η αλλαγή σκοπού που πέτυχαμε επιτρέπει να γίνεται, τώρα εκεί, Νηπιαγωγείο με προκάτ αίθουσες από την σημερινή Δημοτική αρχη.

  1. ΠΑΡΚΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΤΣΗΣ(πρώην στρατόπεδο)

Άλλο ένα έργο μας για το οποίο πετύχαμε την χρηματοδότηση και ένταξη του στα έργα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Περιμένουμε να δούμε αν θα καταφέρει να κάνει κάτι η σημερινή Δημ. αρχη στον υπόλοιπο χώρο του Πάρκου.

  1. ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ

Δικό μας κατεξοχήν έργο, και αυτό, όσον αφορά την οδο Αγίου Ιωάννου αλλά και πολλές άλλες οδούς της πόλης μας.

  1. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ

Άλλο ένα κορυφαίο και πραγματικά όμορφο έργο της Δημαρχίας μας με σχέδιο και μελέτη της Τεχνικής μας Υπηρεσίας. Δημοπρατήθηκε στη θητεία μας (25/2/19) με χρηματοδότηση και από το Πράσινο Ταμείο και ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Αναμένεται η τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων. Στην οδο Αιγαίου Πελάγους ολοκληρώθηκε επίσης το αντιπλημμυρικό έργο μας όμβριων στο υπόλοιπο τμήμα της οδού μέχρι την οδο Γραβιάς.

Δεν τελειώνουν εδώ όσα κάναμε στον Άγιο Ιωάννη. Και για αυτό θα επανέλθουμε με όλα όσα δημοπρατήσαμε και ολοκληρώθηκαν με επίσης κορυφαίο μας έργο την πεζοδρόμηση της Κεντρικής Πλατείας Αγίας Παρασκευής.

 


Το Γραφείο Τύπου

της

Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

«ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής»

 

Comments (0)
Add Comment