Γ.ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ κ. ΖΟΡΜΠΑ ΠΟΣΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΤΟ 2019

Σε πρόσφατη συνεντευξη του,που δημοσιεύτηκε στην έγκριτη «Αμαρυσια»,ο κ.Ζορμπας λέει επι λέξει,μεταξύ πολλών:
«Τρία έργα παραλάβαμε δημοπρατημένα από τη διοίκηση του Γιάννη Σταθόπουλου, την ανάπλαση της οδού Αιγαίου Πελάγους, τα έργα στο πάρκο «Σταύρος Κώτσης» και την πεζοδρόμηση της κεντρικής πλατειας».
Είναι δυνατόν εν ενεργεια Δήμαρχος να μην ξέρει πόσα έργα παρέλαβε από τον προηγούμενο;Φαίνεται ότι είναι.
Να του θυμίσουμε λοιπόν ότι (επιπλέον αυτών που ανέφερε) παρέλαβε τα εξής έργα μας,ΟΛΑ δημοπρατημένα:
1.Το κορυφαίο έργο του Δημαρχείου Αγ.Παρασκευης,έργο με την μεγαλύτερη,πιθανά,χρηματοδότηση στην ιστορία του Δημου (ξεκίνησε)
2.Το έργο ανέγερσης του 14ου Νηπιαγωγείου στα Πευκάκια (ολοκληρώθηκε)
3.Πέραν της αγοράς του ΙΟΛΑ (την οποία καταψήφιζε) παρέλαβε δημοπρατημένη την μελέτη ανάπλασης του κτήματος των 7 στρεμμάτων και της οικίας 1700τ.μ.
Η μελέτη ολοκληρώθηκε,δημοπράτησε το έργο η σημερινή αρχη και ο εργολαβος ήδη ξεκίνησε.
Σε δυο χρόνια η πόλη θα έχει ένα στολίδι. 4.Το Αντιπλημμυρικό έργο κατασκευής δικτύου αγωγών ομβρίων των οδών Σπάρτης, Γραβιάς και Αιγαίου Πελάγους στον Αι Γιάννη και Καλαβρύτων στον Τσακό (ολοκληρώθηκε).
5.Την Εργολαβία ασφαλτοστρώσεων είκοσι επτά οδών της πολης που ολοκληρώθηκε.
Η εργολαβία περιελάμβανε και την οδό Ειρηνης,οδό που έπρεπε να είχε ασφαλτοστρωθεί το 2019-20 και «εγκληματικά» την αφαίρεσε.
6.Το Έργο ανάπλασης των Προαυλίων ΟΛΩΝ των Λυκείων της πολης μας και 3 Δημοτικών Σχολείων (ολοκληρώθηκε).
7.Το Έργο ανάπλασης της Πλατειας Αγ.Ιωαννου που «εγκληματικά» ακύρωσε για να κάνει ο ίδιος απλή συντήρηση τώρα,προεκλογικά και
8.Τα κληροδοτήματα του Δημου Γιαβασειο,Ασημακοπουλειο και Πριγκουρη ΟΛΑ απολύτως τακτοποιημένα με το πρώτο μάλιστα να αποφέρει 20.000€ τον μήνα για δέκα χρόνια στα ταμεία του Δημου,συν το κληροδότημα Μαραμαθα-Σταικου όπως και το κτιριο του ΟΑΕΔ σε συμφωνία κληροδοτήματος και παραχώρησης αντίστοιχα όπως και το οικόπεδο της οδου Πάτροκλου και Γουναρη.
Αυτά για να υπάρχει πλήρης εικόνα των έργων μας,χωρίς να αναφέρω εκείνα που ολοκληρωσαμε στη θητεία μας και την χρηματοδότηση που πετύχαμε για το ΣΒΑΚ από το Πρασινο ταμείο.
Επισημαίνω,για την ιστορία,ότι όταν ανέλαβα το 2014 δεν παρέλαβα ούτε ένα έργο δημοπρατημένο από τον κ.Ζορμπα.
ΥΓ:Όσον αφορά χρήματα που «έφερε» στον Δήμο μας,τα ποσά που αναφέρει,αυτοθαυμαζόμενος και με έπαρση,είναι πολύ λιγότερα.
Η αλήθεια και εδώ είναι πικρή:
Αν εξαιρέσουμε το προγραμμα «Αντ.Τριτσης» από το οποίο οι Δήμοι πήραν όλοι τα ίδια ποσά,είναι πολύ μικρές οι χρηματοδοτήσεις που πέτυχε σε όντως (όχι θα) δημοπρατημένα έργα.