ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ Π.Α.Ο.Δ.Α.Π.

Η ανακοίνωση – απάντηση στην ΄΄ΝΙΚΗ΄΄ του Προέδρου του Πολιτιστικού Αθλητικού οργανισμού Αγ. Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) κ. Σάρκουλα, για το θέμα λειτουργίας του Cine ΄΄ΣΧΟΛΕΙΟ  – ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ΄΄ εισάγει την εμπάθεια και τις ύβρεις στον δημόσιο διάλογο. Ομολογούμε ότι δεν το περιμέναμε. Θα επιχειρηματολογήσουμε πολιτικά και με κριτική διάθεση αλλά όχι ακραίο, επικίνδυνο και διχαστικό λόγο. Εξηγούμαστε :

  1. Μέχρι το 2010, την λειτουργία του Δημοτικού Κινηματογράφου είχε η Πολιτιστική Επιχείρηση του Δήμου με επιλογή υπεύθυνου Προγράμματος Ταινιών (ο υπεύθυνος έκανε επιλογή προγράμματος, προβολή στις εφημερίδες και είχε την ευθύνη, τεχνικά, της προβολής). Από πού προκύπτει ότι δεν μπορεί να κάνει το ίδιο, ο ΠΑΟΔΑΠ; Ισχυριζόμαστε βάσιμα ότι, μια σοβαρή εισηγητική  έκθεση για ποιοτική πολιτιστική αναβάθμιση του CINE, με ανταποδοτικό χαρακτήρα στους πολίτες, θα είχε την έγκριση του Επιτρόπου. Από που προκύπτει το αντίθετο ;
  2. Με βάση αυτό, ο ΠΑΟΔΑΠ θα μπορούσε να προσλάβει δύο υπαλλήλους (όλους κι’ όλους) που είναι απαραίτητοι για το Ταμείο και την είσοδο, με εισιτήρια που βεβαίως και μπορεί να εκδόσει.
  3. Αρνούμαστε, κατηγορηματικά την λογική ΄΄ το νόμιμο είναι και ηθικό ΄΄ που διαπνέει την ανακοίνωση. Κινείσθε στα όρια της νομιμότητας και για δεύτερη χρονιά (παρ’ ότι κατηγορηματικά δηλώσατε το αντίθετο δια στόματος Δημάρχου), αναθέσατε, χωρίς διαγωνισμό, την λειτουργία, την επιλογή ταινιών, το μπάρ και τα εισιτήρια, δηλαδή όλα, σε εταιρεία επιλογής σας. Δεν είχατε, την συμφωνία της Αντιπολίτευσης, για όλα αυτά, παρ’ όλα όσα ισχυρίζεστε. Αντιπολίτευση, την οποία ειδοποιήσατε, για την συνεδρίαση του Συμβουλίου, που έκανε την ανάθεση μία (1) ώρα πριν την έναρξη !!
  4.  Ακολουθήσατε, λοιπόν, την πεπατημένη. Δεν επιδείξατε  καμία έμπνευση στο θέμα του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Κινηματογράφου σε ΔΗΜΟΣΙΟ σχολείο της πόλης (τα κεφαλαία δείχνουν την ευθύνη). Αναζητούσατε, τηλεφωνικά, εταιρείες ! Δεν γίνεται έτσι στην διαχείριση των Δημόσιων υποθέσεων. Εφ’ όσον επιλέξατε να τα ΄΄δώσετε όλα΄΄ σε ιδιώτη, οφείλατε να κάνετε Ανοιχτό ή έστω Πρόχειρο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος είναι απ’ ευθείας ανάθέση.
  5. Ο Δημοτικός Κινηματογράφος ΄΄κόβει΄΄ κάθε καλοκαίρι περί τα 16 – 17.000 εισιτήρια. Τι ποσό θα εισπράξει, λοιπόν, ο επιχειρηματίας με πολλαπλασιασμό επί 5 (ενήλικες) και 3,5 ευρώ (παιδικό) ; Τι θα εισπράξει από το μπαρ και τη Διαφήμιση ; Και πόσα είπατε ότι θα ΄΄πάρει΄΄ ο ΠΑΟΔΑΠ ; 16.000 ευρώ ;
  6. Μακάρι, να φτιάξετε το προαύλιο το δεκαήμερο 2-11 Σεπτεμβρίου. Γιατί όμως δεν το κάνατε το Πάσχα που το Σχολείο είναι κλειστό για 15 μέρες ; Με έγκαιρη βεβαίως, δημοπράτηση του έργου, όπως και τώρα πρέπει να κάνει ο Δήμος.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε και άλλα. Δεν έχει όμως νόημα μια άγονη αντιπαράθεση. Και σε κάθε περίπτωση, επειδή στον κ. Σάρκουλα δεν ταιριάζει το ύφος και το ήθος της ανακοίνωσης θα περιμένουμε να μην επαναληφθεί προσωπική και κακής ποιότητας εμπαθής επίθεση στον επικεφαλής της ΄΄ΝΙΚΗΣ΄΄ Γιάννη Σταθόπουλο. Δεν τιμά κανέναν αυτό.