ΑΠΟΥΣΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟ 2011 ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΑΠΟΥΣΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟ 2011

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Η υποχρεωτική Δημόσια Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής για τον απολογισμό έργου της Δημοτικής αρχής μόνο απολογισμό Δημάρχου δεν περιείχε.

 

Ο κ. Ζορμπάς επιτέθηκε κατά «δικαίων και αδίκων», λασπολόγησε, «καθύβρισε» συλλόγους αλλά και πολίτες και γενικότερα οδήγησε σε απαξίωση του θεσμού της Δημόσιας Συνεδρίασης που σημειωτέον παρακολούθησαν περίπου τριάντα πέντε (35) κάτοικοι. Την μερίδα του λέοντος των επιθέσεων και λασπολογιών του εισέπραξε για άλλη μία φορά ο γιατρός Γιάννης Σταθόπουλος. Για οτιδήποτε του λεγόταν από άλλους, στρεφόταν κατά του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή», προκαλώντας, τελικά, τη γενική θυμηδία των Δημοτικών συμβούλων και των παρευρισκομένων.

 

Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση προκάλεσε, επίσης,  η επίθεση του κ. Γιαννακόπουλου σε στέλεχος της ΝΙΚΗΣ, πρώην Δημοτικό Σύμβουλο, με εκφράσεις που προσέβαλαν το ήθος και την ανιδιοτέλειά του.

 

Επί της ουσίας του θέματος, πάντως, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Σταθόπουλος, Γεράσιμος Βλάχος και Γιάννης ΣιδέρηςΖωή Φωτεινού ήταν ασθενής) επεσήμαναν ότι:

1.      Η υποχρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης, που ξεπερνάει το 50% τα δύο τελευταία χρόνια, αποτέλεσμα και του Μνημονίου, οδηγεί τον θεσμό σε απαξίωση.

2.      Πολλές συγκεκριμένες πλευρές του «Καλλικράτη» (εκλογικό σύστημα, συμμετοχή, εκλογή οργάνων, γραφειοκρατία, ΣΔΙΤ κ.α.) επιβάλλεται να τροποποιηθούν.

3.      Η Δημοτική αρχή Β. Ζορμπά δεν συνομιλεί με τους πολίτες, τους συλλόγους και τις παρατάξεις. Ο Δήμαρχος συχνά διακρίνεται για αλαζονεία, αυταρχικότητα, αγένεια και προσπάθεια σπίλωσης Δημοτικών συμβούλων της παράταξής του (όπου διέγραψε δύο) και πολιτικών αντιπάλων.

4.      Ουδέποτε μηδενίσαμε (ούτε και τώρα θα το κάνουμε) τις εκάστοτε Δημοτικές αρχές, όπως έπραξαν και πράττουν άλλοι.

5.      Η Δημοτική αρχή οδήγησε σε απόλυτη στασιμότητα ή και οπισθοδρόμηση στα περισσότερα ζητήματα της πόλης (ελεύθεροι και αθλητικοί χώροι, αύλειοι χώροι σχολείων, χώροι στάθμευσης, ανακύκλωση, συγκοινωνίες, απαξίωση εμπορικών δρόμων, ελεγχόμενη στάθμευση, πολιτιστικός χώρος «Στ. Κώτσης», αθλητικό κέντρο στα Πευκάκια, Κολυμβητήριο, οδός Αγ. Ιωάννου, κυκλοφοριακό, Ιόλας, Υπουργείο Γεωργίας, Υμηττός, προστασία Αϊ-Γιάννη κ.α.).

6.      Η κατάργηση της Αντιδημαρχίας Παιδείας, το κλείσιμο του ενός από τα δύο ΚΕΠ, η υποβάθμιση των Δημοτικών Ιατρείων με κλείσιμο του ενός, η αρχική απαξίωση του ΚΑΠΗ και η απουσία στήριξης της τοπικής αγοράς αύξησαν το έλλειμμα κοινωνικής στήριξης ομάδων πληθυσμού.

7.      Στα ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης (ΑμεΑ, άνεργοι, κοινωνικά αποκλεισμένοι κ.α.) και εθελοντισμού ουδεμία δραστηριότητα σημειώθηκε.

8.      Επισημάνθηκε ότι δεν έκλεισε τελικά κανένας Παιδικός Σταθμός (με αρνητικό την αύξηση τροφείων και την μη απορρόφηση προγράμματος ΕΣΠΑ), το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τα πεζοδρόμια της οδού Βενιζέλου και η συνήθης δραστηριότητα της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

9.      Στις γειτονιές της Αγίας Παρασκευής (Τσακός, Πευκάκια, Κοντόπευκο, Αϊ-Γιάννης) δεν πραγματοποιείται έργο άξιο σημείωσης (πλην οδού Βενιζέλου).

10.   Καταγγείλαμε και ζητήσαμε να μην επαναληφθεί η κατάληψη της Κεντρικής Πλατείας, στις γιορτές από εμπορικές δραστηριότητες (παγοδρόμιο, Καρουσέλ, τρενάκι κ.α.)

11.   Το μεγαλεπήβολο σχέδιο κατασκευής Δημαρχείου μεγάλου κόστους και Παιδικού Σταθμού (σχέδια δεκαετιών) δεν πρέπει να οδηγήσει σε απαξίωση καθημερινών άμεσων αναγκών της πόλης.

12.   Υπάρχουν ήδη δείγματα αδιαφάνειας, διακίνησης χρημάτων χωρίς απαιτούμενα παραστατικά, απ’ ευθείας αναθέσεις έργου και σπατάλης.

 

Τέλος, στη δευτερολογία του ο Γιάννης Σταθόπουλος αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της Δημοτικής Κίνησης κατά το 2011 αναφέροντας την εκδήλωση για την ημέρα της Γυναίκας, την προβολή πέντε (5) ταινιών στο 5ο Γυμνάσιο, την συλλογή φαρμάκων σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου», την εκδήλωση Καραγκιόζη που έγινε προσφορά στα ΑμεΑ, τη δενδροφύτευση στο πάρκο «Στ. Κώτσης», την έκδοση ειδικού φυλλαδίου την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο», την έκδοση δύο τευχών της εφημερίδας «Παράθυρο στην πόλη», την προώθηση πολλών μικρών και μεγάλων προβλημάτων της πόλης, όπως και την απόφαση για συλλογή τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.