ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΗΜΙΝΑ

Η Ασημίνα Παρασκευοπούλου είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός, απόφοιτος Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (2013), με μεταπτυχιακές σπουδές στον “Αστικό και Πολεοδομικό Σχεδιασμό σε Αναπτυσσόμενες Χώρες” στο Univesity College London, the Bartlett DPU (2014).

Ζει στην Αγία Παρασκευή από πολύ μικρή ηλικία και εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας και συνεργάτης με μελετητικά και κατασκευαστικά γραφεία σε ιδιωτικά και δημοσία έργα. Το επαγγελματικό και ερευνητικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αξία της αυτοδιοίκησης στις δυνατότητες παρέμβασης στον αστικό δημόσιο χώρο, στις συλλογικές πρακτικές και συμμετοχικές διαδικασίες διακυβέρνησης.

Έχει διατελέσει Σύμβουλος σε θέματα Αστικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας, Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού και Αστικών Αναπλάσεων σε ΟΤΑ Α΄ βαθμού της Αττικής και Περιφέρειας. Το 2017 πραγματοποιεί έργα υποδομών σε προσφυγικούς καταυλισμούς με τη διεθνή Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Danish Refugee Council, και διερευνά τις πτυχές ένταξης τουπροσφυγικού πληθυσμού στο αστικό ελληνικό πλαίσιο.

Υπήρξε ενεργό μέλος της διεθνούς Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης Open Architecture Collaborative (Athens), συμμετέχοντας στην υλοποίηση έργων συμμετοχικού σχεδιασμού όπως στα σχολεία του Δήμου Αγ. Παρασκευής (7ο Δημοτικό, 13 ο Νηπιαγωγείο και 4 ο Γυμνάσιο, 2015) και στην Πλατεία Πανταζοπούλου στο Δήμο Αθηναίων (2016). Το έργο της έχει παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια στον τομέα των “Κοινωνικών και Αστικών Σπουδών” και αρχιτεκτονικές εκθέσεις.