ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΄΄ΝΙΚΗ΄΄

Στο κατάμεστο από πολίτες Πέτρινο κτίριο των Εργαστηρίων Τέχνης στον πολυχώρο Στ. Κώτσης (πρώην στρατ. Σπυρούδη) έγινε την Κυριακή 27/02/2011, η κοπή πίτας της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης ΄΄ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή΄΄. Νωρίτερα, μέλη της Κίνησης φύτευσαν στο χώρο 45 (σαράντα πέντε) περίπου δένδρα (κυρίως πεύκα), παρά το τσουχτερό κρύο.

Στο Πέτρινο κτίριο των Εργαστηρίων Τέχνης η Δημ. Σύμβουλος Ζωή Φωτεινού γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου καλωσόρισε  τους παρευρισκόμενους και έδωσε τον λόγο στον Γιάννη Σταθόπουλο επικεφαλής της Κίνησης, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην οικονομική συγκυρία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην χώρα επαναλαμβάνοντας το προεκλογικό σύνθημα της Κίνησης ΄΄Να αλλάξουμε την Αγία Παρασκευή – Να υπερασπιστούμε την κοινωνία΄΄.

Στην συνέχεια, κατηγόρησε την Διοίκηση του κ. Ζορμπά λέγοντας ότι προσωπικά ο Δήμαρχος πολύ σύντομα, εμφάνισε σαφή στοιχεία λαϊκισμού, αλαζονείας και μεγαλοϊδεατισμού. ΄΄Στο θέμα του Συμπαραστάτη του Δημότη επέμεινε μέχρι τέλος να εκλέξει υποψήφιο του συνδυασμού του, κλεισμένος στον μικρόκοσμο της παράταξής του και χωρίς καμία ματιά στην κοινωνία΄΄ είπε ο Γιάννης Σταθόπουλος και συνέχισε :

΄΄Η πόλη έχει άλλες απαιτήσεις. Στην θέση μιας τετραετίας Γιαννακόπουλου χαμηλής αποτελεσματικότητας για την Αγία Παρασκευή, με στήριξη σε δημοσιογραφία απαξίωσης και λάσπης κατά πολιτικών αντιπάλων, ήρθε με λίγες ψήφους μια Διοίκηση με σαφή στοιχεία λαϊκισμού και αυταρχισμού΄΄.

Στην συνέχεια ο Γ. Σταθόπουλος περιέγραψε τον πολύχρωμο και ανεξάρτητο από τα συμφέροντα,  το κράτος και τα κόμματα χαρακτήρα της ΄΄ΝΙΚΗΣ΄΄ λέγοντας χαρακτηριστικά : ΄΄Είμαστε πολιτικά οι νικητές των εκλογών. Η κοινωνία προσβλέπει σε μας. Για λίγες ψήφους δεν εκλεγήκαμε στην Δημαρχία και αμέσως διοργανώσαμε εκδηλώσεις, συλλογή τροφίμων για την Στέγη Γερόντων, ενοικίαση Γραφείων και σχεδιάζουμε άμεσα σειρά πολιτικών – δημοτικών δράσεων με πολιτισμό και δραστηριότητες κοινωνικής αλληλεγγύης. Γι’ αυτό δενδροφυτεύσαμε σήμερα. Είμαστε μια Δημοτική Κίνηση δραστήρια και μαχητική΄΄.

Σημειώνουμε την παρουσία στην εκδήλωση, του πρ. Δημάρχου Α. Σιδέρη των Δημ. Συμβούλων Γεράσιμου Βλάχου και Γιάννη Σιδέρη, του πρ. Δημ. Συμβούλου Σωτ. Παπαμιχαήλ, του προέδρου Συλλόγου κατοίκων Τσακού Β. Σαβίδη με τα μέλη του Δ.Σ.  Στ. Πασχαλίδη και Δ. Σουσούδη, από τον Σύλλογο Αι-Γιάννη των Φ. Αναγνωστόπουλου και Σωτ. Τζοβάρα γραμμ. του Συλλόγου Συνταξιούχων, του πρόεδρου του Συλλόγου Κοντόπευκου Δημ. Μάρκου (που έκανε σύντομο χαιρετισμό) με τα μέλη του Δ.Σ. Γ. Ματσούκα και Βούλα Κουτσογιάννη, από τον Σύλλογο Αρκάδων της προέδρου Σ. Σταθοπούλου με τον αντιπρόεδρο Γ. Λογοθέτη και τον γραμματέα Πέτρο Σαβούρδο, από το ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο του Σπ. Αρβανιτάκη, του Στ. Κοπανάκη μέλους του Δ.Σ. της Πολιτιστικής Επιχείρησης, του αντιπρ. της Πολιτιστικής Επιχείρησης του Δήμου Ν. Αργυριάδη, των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Α. Καράμπελα-Μπασακίδου και Δ. Πέπονα, του πρ. της Ν.Δ. Κοντόπευκου Γ. Γεωργίου (που έκανε επίσης χαιρετισμό), από τους εργαζομένους στα Α.Μ.Ε.Α. της Μαρίνας Καρβελά και της πρ. Διευθύντριας των Εργαστηρίων Τέχνης Ε. Ροδοπούλου.

Μετά την κοπή της πίτας, οι τέσσερις τυχεροί με τα ΄΄φλουριά΄΄ πήραν δώρο από ένα βιβλίο.