ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ Β.ΖΟΡΜΠΑ ΜΕ ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ

Γράφει ο Δαβίδ Στάιν

Μια ακόμη ηχηρή παραίτηση στελέχους της παράταξης Ζορμπά, ήρθε να ταράξει την καλοκαιρινή ραστώνη. Λίγους μήνες μετά την παραίτηση της ειδικής συμβούλου και πρώην αντιδημάρχου κ. Ελευθερίας Παπαδοπούλου, η Πρόεδρος των ΠΑΙΣΔΑΠ (Παιδικοί – Βρεφονηπιακοί σταθμοί) κ. Ηλέκτρα Πανάγου – Αντωνοπούλου, υπέβαλε επίσης την παραίτησή της με σαφείς και βαριές καταγγελίες εναντίον του κ. Βασίλη Ζορμπά.

Το γεγονός της παραίτησης από την Προεδρία ενός Νομικού προσώπου, είναι από μόνο του άξιο αναφοράς και αξιολόγησης. Ουδέποτε στο παρελθόν, αν δεν με απατά η μνήμη μου, έχει συμβεί παρόμοιο γεγονός στον Δήμο μας. Οι ασχολούμενοι ενεργά με το τοπίο της Δημοτικής πολιτικής, πρέπει, εξ ορισμού να ενσκήψουν ενδελεχώς στους λόγους που προβάλλει στην παραίτηση της η τέως κ. Πρόεδρος.

Εγκαλεί, λοιπόν, η κ. Ηλέκτρα Πανάγου τον δήμαρχο για ζητήματα τρόπου διοίκησης, αχαρακτήριστης συμπεριφοράς όπως και συστηματικής και συνεχούς απαξίωσης και υπονόμευσης του έργου της. Καταγγέλλει, επίσης, την πίεση που της ασκήθηκε, την αίσθηση παντοδυναμίας και αλαζονείας του Β. Ζορμπά, την ύπαρξη «διαδρομιστών» (κοινώς ρουφιάνων),την αυλική καμαρίλα και τον κανιβαλισμό όσων δεν εντάσσονται στον στενό πυρήνα των σχεδιασμών του.

Μετά την δημοσιοποίηση του κειμένου παραίτησης, o κ. Δήμαρχος, με ανακοίνωση του, αναγόρευσε εαυτόν σε υπέρτατο υπέρμαχο του δημοσίου υγειονομικού συμφέροντος ισχυριζόμενος, ότι πραγματικός λόγος ρήξης, που οδήγησε στην παραίτηση, υπήρξε η άρνηση της τ. προέδρου να εμβολιασθεί εναντίον του Κορωναϊού. Αλίμονο μας αν η έχουσα την επιτελική ευθύνη ενός νομικού προσώπου, προσομοιάζει με κάποιο πάροχο υπηρεσιών παιδαγωγικού χαρακτήρα. Πανελλαδική πρωτιά, λοιπόν, για τον Δήμαρχο μας!!!

Πολύ πριν η κυβέρνηση θεσμοθετήσει μέτρα εναντίον των μη εμβολιαζόμενων, πρωτοπορεί επιβάλλοντας τον εξοβελισμό από τον δημόσιο βίο, όλων όσοι δεν «συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις». Μάλλον θεωρεί ότι με αυτά τα αυταρχικά, στα όρια του φασισμού, ιδεολογήματα ανυψώνεται στα μάτια των οπαδών του.

Για τον γράφοντα, πλέον σοβαρή καταγγελία (επειδή το ύφος είναι και ήθος) αποτελεί η καταγγελία κατά του Δημάρχου ότι έχει έλλειψη πολιτικού πολιτισμού! Η κατηγορία αυτή μαζί με την κατηγορία για κανιβαλισμό και βεβαίως την παλαιότερη περί «σουλτάνου» (ως μεθόδου εξουσίας) αποκτά ένα ιδιαίτερο τοπικό χρώμα. Ο χρόνος θα δείξει τι έπεται.