Δημοτικό Συμβούλιο: συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στο Μετρό Δ. Πλακεντίας

Σειρά ενεργειών για την ακύρωση της απόφασης ιδιωτικοποίησης του parking στον σταθμό Μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας αποφάσισε μετά από εισήγηση του Δημάρχου Γιάννη  Σταθόπουλου με μεγάλη πλειοψηφία (ένα “παρών”), το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής, που συνεδρίασε εκτάκτως προχθές μετά την πληροφορία ότι αύριο Δευτέρα πρόκειται να ξεκινήσει η λειτουργία του ιδιωτικού χώρου στάθμευσης.
Η αρχή των παρεμβάσεων θα γίνει το πρωί (στις 8) της Δευτέρας 11 Φεβρουαρίου με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον σταθμό Μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας.
Ακόμα το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής αποφάσισε τα εξής:
– Ζητάει να ακυρωθεί η απόφαση παραχώρησης από την Αττικό Μετρό Α.Ε. των χώρων στάθμευσης στον συγκεκριμένο σταθμό, καθώς και σε αυτόν του Χαλανδρίου σε ιδιώτες.
– Να προβεί σε δικαστική προσφυγή κατά της παραχώρησης, στη βάση εισήγησης της νομικής υπηρεσίας του Δήμου.
– Να μην προχωρήσει η Αττικό Μετρό στην οικοδόμηση κτιρίου 6.000 τ.μ. στην περιοχή.
– Να υλοποιηθούν από την εταιρεία οι προβλεπόμενες, ως αντισταθμιστικά οφέλη από τη σύμβαση του έργου, φυτεύσεις και αναπλάσεις στη περιοχή.
Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον σταθμό Μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας απευθύνει με ανακοίνωσή του και ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός  Σύλλογος Κοντόπευκου – Παραδείσου – Πευκακίων.