ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η 7η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΗΣ «ΝΙΚΗΣ»ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

Με μεγαλη συμμετοχή και πολλές ομιλίες κατοίκων έγινε,την Δευτερα 23/1,η έβδομη κατα σειρά Συνάντηση Γειτονιάς που διοργάνωσε,αυτή την φορά στον Παράδεισο Κοντοπευκου η ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ Αγίας Παρασκευής-Ανεξαρτητη Δημοτικη Κινηση.
Ήταν μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση, που αφορούσε στους κατοικους των οικοδομικών τετραγώνων που περικλείονται από τις οδούς Θρασυβουλου, Παπαρηγοπούλου, Ψαρων, Χίου, Μεσογειων, Αγελαου, Αγ.Τριαδος και που συντόνισε η Βουλα Κουτσογιαννη πρ. Πρόεδρος Συλλογου Κατοίκων Κοντοπευκου-Παραδείσου και νυν Αντιπρόεδρος που εκπροσωπούσε και τον Σύλλογο.
«Είμαστε μια ζωντανή Δημοτική Κίνηση με συνεχείς δράσεις ακόμη και στην περίοδο της πανδημίας,ανεξάρτητη από τα κόμματα και με διοργάνωση συνελεύσεων γειτονιάς από την πρώτη στιγμή ίδρυσης μας,και επειδή διατελέσαμε Δημοτική αρχη,όπως και άλλοι τρεις υποψήφιοι Δήμαρχοι,οφείλουμε να κάνουμε απολογισμό των έργων μας» είπε στην αρχη της ομιλίας του ο Γιάννης Σταθόπουλος και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους κακούς χειρισμούς της Δημοτικής αρχής Ζορμπα στην υπόθεση απαλλοτρίωσης των πρωην εκπαιδευτηρίων «Μακρη».
Στην συνέχεια περιέγραψε τα έργα που έγιναν στην περιοχή,στη διάρκεια της Δημαρχιακής του θητείας 2014-19 πέραν του κορυφαίου έργου αγορας του ΙΟΛΑ:
Ασφαλτοστρωσεις των οδών Θρασυβούλου, Δημοσθένους, Αχερωντος, Πάρνηθος κ.α, ανακατασκευές πεζοδρομίων οδών Τήνου, τμήματος Αγ.Τριαδος, Δημοσθένους κ.α.,εγκατάσταση ενός ζεύγους υπόγειων κάδων στην γωνία Αγ.Τριαδος και Ιουστινιανου, αντιπλημμυρικό έργο ομβρίων οδου Δημοσθένους, αναπλάσεις προαυλίων στα 7ο Δημοτικό σχολείο, 13ο Νηπιαγωγειο και 4ο Γυμνάσιο με συμμετοχικό σχεδιασμό-στο δε 4ο Γυμνάσιο λειτούργησε νέο ασανσερ και έγινε ελαιοχρωματισμός όλων των αιθουσών, ανακαίνιση και πιστοποίηση της Παιδικής χαράς Ψαρων και Αγ.Τριαδος με φυλαξη τα βράδια, βιοκλιματική ανάπλαση της οδου Παπαρηγοπούλου, ρυμοτομησεις κ.α.
Αναφέρθηκε επίσης σε εκκρεμή προβλήματα της γειτονιάς (κυκλοφοριακό,πεζοδρόμια,αναπλάσεις,καθαριοτητα κ.α).
Ακολούθησαν πολλές τοποθετήσεις όπου οι πολιτες έθιξαν θέματα:
Κακής κατάστασης πεζοδρομίων,αξιοποίησης ελεύθερων χώρων,ατυχημάτων σε διασταυρώσεις και ιδιαίτερα στην διασταύρωση Θρασυβούλου,Αγ.Τριαδος,Ιουστινιανου και Δημοκρατίας, Καθαριότητας, αύξησης Πρασινου,μονοδρόμησης της οδου Αγίας Τριαδος, προγράμματος «Βοηθεια στο σπιτι» που δεν έχει νοσηλεύτρια, εγκατάλειψης στα χιόνια, 3ου Καπη, Κοινωνικής πολιτικής, εξαφάνισης καφέ κάδου, Πρασινου, μη φύλαξη Παιδικών χαρων,κλοπών,ανάταξης της πολης, έλλειψης αστυνομίας κ.α.
Σημειώνουμε την παρουσία των Δημ.Συμβούλων Παν.Γκονη και Σοφίας Αιδινη,της Βυρωνιας Γιοβανωφ από τον Σύλλογο Κατοίκων Πευκακιων,μελων Δ.Σ. συλλογικοτήτων της πόλης κ.α.
Οι Συναντησεις Γειτονιάς θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα.