Γ.ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΤΟΥ ΛΑΛΕΙΝ ΤΟ ΣΙΓΑΝ κ .ΖΟΡΜΠΑ

Ο κ. Ζορμπάς διετέλεσε Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής από το 2011 έως τον Αύγουστο του 2014(3.5 χρόνια) είναι δε περισσότερο από 8 μήνες και πάλι .Μήπως θα μπορούσε να μας πει τι έκανε όλο αυτό το διάστημα για την περιοχή της Πλατείας Αγίου Ιωάννου; Αν δεν απατώμαι τίποτα

Τι κάναμε εμείς στην 5ετη θητεία μας για την ιδιά περιοχή; Καταγράφω:

  • Ασφαλτοστρώσαμε το τμήμα της οδού Αγίου Ιωάννου από την οδό Ελβετίας έως την οδό Ράλλη όπως και την οδό Ασημακοπούλου.
  • Τοποθετήσαμε πολλούς μικρούς κάδους απορριμμάτων στην Πλατεία.
  • Τοποθετήσαμε συστήματα διπλών υπόγειων κάδων σε δυο πλευρές της Πλατείας, στην οδό Ελβετίας και στη γωνία των οδών Αγίου Ιωάννου και Τασοπούλου.
  • Απελευθερώσαμε το πεζοδρόμιο της οδού Αγίου Ιωάννου απομακρύνοντας το περίπτερο που υπήρχε, με συμφωνία ενοικιαστού.
  • Αντικαταστήσαμε δυο φορές τα όργανα της Παιδικής χαράς της Πλατείας (όπου τοποθετήσαμε επιπλέον παγκάκια) με ανακατασκευή και του δαπέδου.
  • Κάναμε ανακατασκευή τμημάτων του πεζοδρομίου στην οδό Αγίου Ιωάννου στο ύψος της Πλατείας.
  • Αυξήσαμε τον φωτισμό της Πλατείας, αντικαταστήσαμε φθαρμένα καθιστικά και τοποθετήσαμε καινούργια.
  • Προβαίναμε τακτικά σε εξωραϊσμούς-ελαιοχρωματισμό της Πλατείας.
  • Δημοπρατήσαμε (κορυφαία μας επιλογή),την συνολική ανάπλαση της Πλατείας έργο μας που «εγκληματικά» προσπαθεί να ακυρώσει. Η επιβάρυνση λόγω θορύβων της περιοχής τους καλοκαιρινούς μήνες είναι γεγονός.

Ο Δήμος κάθε πρωί παραδίδει την Πλατεία καθαρή στους κάτοικους (γονεις, παππούδες και γιαγιάδες, ενήλικους, νεολαία).Συζητήσαμε και ζητήσαμε από τους κατά καιρούς Διοικητές του Αστυνομικού τμήματος τον εντοπισμό πιθανής παραβατικότητας.

Ουδέποτε όμως διανοηθήκαμε να καλέσουμε τα ΜΑΤ(ούτε σε καταλήψεις που και στη θητεία του έγιναν).Η καταστολή δημιουργεί αντιδράσεις και είμαστε κατά της βίας όλων των μορφών.

Στο τέλος της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σε έξαλλη κατάσταση ευρισκόμενος ο κ Ζορμπάς, αναφέρθηκε σε απειλές εναντίον του χωρίς να εξηγήσει από ποιον και πως .Εκφράσαμε, αμέσως, την συμπαράσταση μας εάν αυτό είναι αληθές, όμως είχε αγενώς αποχωρήσει.

Τα προβλήματα της πόλης μας (μεταξύ αυτών και το πρόβλημα συναθροίσεων στην Πλατεία, χωρίς τήρηση των μέτρων) απαιτούν ψυχραιμία, συζήτηση και συνεννόηση όλων των πλευρών. Συκοφάντησε την Αγία Παρασκευή, την διέσυρε στο Πανελλήνιο και προκάλεσε ζημιά στην επιχειρηματικότητα της πόλης.

Τον καλώ σε νηφαλιότητα και διάλογο για το καλό της πόλης μας.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Δημ. Σύμβουλος
τ. Δήμαρχος
Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης
ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής”