Γ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΜΑΣ Η ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΒΑΣΕΙΟΥ – ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά επισκέφθηκα, με τον πρ. Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων Δημήτρη Κονταξή, τον χώρο του Γιαβάσειου κληροδοτήματος στην οδό Ερμού και ενημερωθήκαμε για την έναρξη των εργασιών.

Είναι γνωστό ότι από τον Σεπτέμβριο του 2021 ο Δήμος Αγίας Παρασκευής εισπράττει 10.000€ τον μήνα και από τον Σεπτέμβριο του 2023 θα εισπράττει 20.000€.

Το κληροδότημα Γιαβάση (οικόπεδο 380 τ.μ.) παρέμενε επί μεγάλο χρονικό διάστημα αναξιοποίητο, με συνέπεια την απώλεια τεραστίων εσόδων.

Η Δημοτική μας αρχή, ξεκίνησε τις απαιτούμενες διαδικασίες ενοικίασης του οικοπέδου και στον διαγωνισμό που ολοκληρώσαμε το 2019, η Εταιρεία που πλειοδότησε προσέφερε τις τιμές που αναφέραμε για 14 χρόνια.

Ταυτόχρονα, ανέλαβε την υποχρέωση να κατασκευάσει ένα σύγχρονο κτίριο με εξάντληση του επιτρεπόμενου συντελεστού 3 και να το παραδώσει στη συνέχεια στο Δήμο μας.

Έτσι ο Δήμος, εκτός από τα 2,5 εκ. ευρώ που θα εισπράξει από ενοίκια δεκατεσσάρων ετών, θα έχει και στο μέλλον πολύ μεγάλα έσοδα αφού στη λήξη της εκμίσθωσης θα αποκτήσει ακίνητο άνω των 1100 τ.μ., πολύ μεγάλης αξίας, στον πλέον εμπορικό δρόμο της Αθήνας.

ΥΓ1:  Η απόλυτη αδιαφορία της Δημοτικής αρχής Ζορμπά 2011-14 οδήγησε σε μεγάλη απώλεια εσόδων, αν υπολογίσει κανείς ενοίκια 4 ετών.

ΥΓ2:  Στις 3 Αυγούστου του 2018, στη θητεία μας, δημοπρατήθηκε το έργο του Δημαρχείου μας

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

πρ. Δήμαρχος

Γιατρός

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

«ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγίας Παρασκευής»