Γ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Συμπληρώνονται  φέτος 47 χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο εναντίον της χούντας των συνταγματαρχών που κατέλυσαν το πολίτευμα της χώρας μας, το 1967.

Ήταν η κορύφωση των αγώνων της Ελληνικής νεολαίας κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής πάλης, από τις λαμπρότερες σελίδες δημοκρατικών αγώνων του λαού μας.

Οι νέοι του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973 αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση, αυτοθυσία και ηρωισμό εναντίον της δικτατορίας και της κατάλυσης της Δημοκρατίας.

Οι ιδιαίτερα δύσκολες υγειονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν να τιμήσουμε το Πολυτεχνείο όπως τις προηγούμενες χρονιές .Ακριβώς, λόγω αυτών των δυσκολιών οργανώσαμε διαδικτυακή εκδήλωση τιμής στους αντιδικτατορικούς αγώνες και στην 17η Νοεμβρίου 1973.

Παράλληλα, όμως, με τα μέτρα υγειονομικής προστασίας έχουμε την απαράγραπτη υποχρέωση να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία και τα κοινωνικά δικαιώματα.

Τιμούμε τους αγώνες και τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου. Τιμούμε τις παρακαταθήκες τους για Ελευθέρια, Δημοκρατία και κοινωνική συνοχή.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

πρ. Δήμαρχος

Γιατρός

Δημ. Σύμβουλος

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

“ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής”