ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΕΛΙΝΑ

Η Ελίνα Σταματάκη έχει μεγαλώσει και κατοικεί στην Αγία Παρασκευή. Έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και επικοινωνία στη Σορβόνη και έχει μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο του Bath.
Η Ελίνα έχει εργαστεί ως project manager στο πεδίο της βιώσιμης ανάπτυξης ενώ έχει συντονίσει και προγράμματα διεθνούς συνεργασίας που περιλαμβάνουν τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη ως υπεύθυνη διεθνών σχέσεων σε κρατικό οργανισμό. Σήμερα ασχολείται με την δημόσια διοίκηση και το ανθρώπινο δυναμικό ως κρατική υπάλληλος. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με μεταφράσεις βιβλίων και πολιτικών αναλύσεων (Monde Diplomatique).

Είναι μέλος σε τοπικούς συλλόγους, πρώην μέλος ΔΣ του δικτύου Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής ενώ απο το 2014 είναι ενεργό μέλος του φιλόζωικου κινήματος, ως εθελόντρια, με μεγάλη και αδιάλειπτη δραστηριότητα τόσο τοπικά όσο και σε συνεργασία με φιλοζωικες ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα. Είναι διαίτερα ευαισθητοποίημενη στα θέματα περιβάλλοντος, ανακύκλωσης και φιλοζωίας. Η Ελίνα μιλάει αγγλικά, γαλλικα και ισπανικά, είναι παντρεμένη, και έχει ένα γιο τεσσάρων ετών τον Ιάσονα-Νικόλα.