Η ΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Αϊ-ΓΙΑΝΝΗ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Αϊ-ΓΙΑΝΝΗ

 

Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου έγινε η καθιερωμένη συνέλευση-κοπή πίττας του Συλλόγου κατοίκων Αϊ-Γιάννη. Οι άξονες της ομιλίας του Γιάννη Σταθόπουλου, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή» ήταν οι εξής:

1.    Ο Σύλλογος κατοίκων Αϊ-Γιάννη έχει διαχρονικά παίξει σημαντικό και αναντικατάστατο ρόλο στην προστασία και εξέλιξη της περιοχής. Στηρίξαμε όλες τις ενέργειες του Συλλόγου.

2.    Η συνεχιζόμενη μείωση μισθών και συντάξεων, παράλληλα με την ύφεση και την αύξηση της ανεργίας, έχει πλήξει και την περιοχή του Αϊ-Γιάννη. Πρώτο μέλημα του Δήμου πρέπει να είναι η στήριξη των αδύναμων πολιτών.

3.    Το βασικότερο έλλειμμα της Δημοτικής αρχής είναι η απουσία σχεδίου για το κυκλοφοριακό – συγκοινωνιακό, με συγκεκριμένες ενέργειες:

α) για την υπερτοπική-διαμπερή κυκλοφορία (με πύλες εισόδου τις οδούς

Γραβιάς και Νεαπόλεως)

β) για τη στάθμευση (άμεση εφαρμογή ελεγχόμενης στάθμευσης στις πλατείες

και την οδό Αγ. Ιωάννου).

γ)  για τη σύνδεση με τη στάση Μετρό στην οδό Αγίας Παρασκευής, την

συχνότητα των σημερινών λεωφορειακών γραμμών κ.α.

4.    Η οδός Αγίου Ιωάννου είναι στη χειρότερη, μέχρι τώρα, κατάσταση. Παράλληλα οι επιλογές κυκλοφορίας που έγιναν είναι αποσπασματικές και λαθεμένες (όπως η διαμόρφωση της οδού Αγίου Ιωάννου στο κομμάτι πίσω από την εκκλησία σε δρόμο διπλής κυκλοφορίας).

5.    Η σταδιακή μετατροπή της πλατείας Αϊ-Γιάννη σε υπερτοπικό κέντρο διασκέδασης απαιτεί σταθερή παρουσία του Δήμου εκεί, με σκοπό την πρόληψη, παράλληλα με αυστηρούς κανόνες στο θέμα της έντασης του ήχου μουσικών οργάνων.

6.    Η απελευθέρωση πεζοδρομίων, η μετατροπή οδών σε ήπιας κυκλοφορίας ή σε πεζόδρομους κ.α. είναι απαραίτητες ενέργειες για μια σύγχρονη πόλη με σεβασμό στον πεζό.

7.    Οφείλουμε να στηρίξουμε την εμπορική κίνηση στην οδό Αγίου Ιωάννου και στα άλλα εμπορικά κέντρα της πόλης μας με συγκεκριμένες ενέργειες. Τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι τώρα. Η οδός πρέπει να επανεξεταστεί συνολικά, σε συνεργασία με τους συγκοινωνιολόγους του Δήμου.

8.    Η παραχώρηση της Κεντρικής πλατείας σε ιδιώτη στη διάρκεια των εορτών είναι απαράδεκτη και δεν πρέπει να επαναληφθεί.

9.    Η «ΝΙΚΗ» κατά τη διάρκεια του 2011, έθεσε το πρόβλημα της πλατείας του Αϊ-Γιάννη στο Δημοτικό Συμβούλιο με συγκεκριμένες προτάσεις, δενδροφύτευσε στο Πάρκο «Στ. Κώτσης» (πρώην «Σπυρούδη») και εξέδωσε χάρτη με τις συγκοινωνίες της πόλης μας.

10.  Είναι απόλυτη αναγκαιότητα η κατάστρωση συνολικού σχεδίου ανάπλασης της περιοχής, μετά από διάλογο με τον Σύλλογο, τους κατοίκους, ειδικούς επιστήμονες και τις παρατάξεις. Η Δημοτική αρχή αποφεύγει τον διάλογο και αποφασίζει αυταρχικά.

11.  Ο Υμηττός, το Υπουργείο Γεωργίας και το πάρκο Νεαπόλεως πρέπει να αποτελέσουν πρωταρχικό στόχο.

12.  Τα πολλά καθημερινά προβλήματα χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης (έλλειψη φωτισμού, πολλές λακκούβες, παιδικές χαρές, καθαριότητα κ.α.).