ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ «ΜΑΚΡΗ»

Απείχαμε, μαζί με άλλες παρατάξεις, απο την συνεδρίαση ψήφισης του Προϋπολογισμού 2023 γιατί ο κ.Ζορμπας όφειλε,μεταξύ άλλων,να έχει εντάξει το χρηματικό ποσό απαλλοτρίωσης των πρ.εκπαιδευτηρίων Μακρη(μέρος του ΟΤ 119) στον Τσακο.
Επι τρία,περίπου,χρόνια έχει στα χέρια του ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για λήψη δανείου,και δεν είναι σε θέση να το ολοκληρώσει.Επιπλέον,εδω και 18 μήνες υπάρχει απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει ως καταχρηστικούς και παράνομους συγκεκριμένους όρους της δανειακής σύμβασης από τράπεζα που ο ίδιος εισηγήθηκε (απορρίπτοντας την πρόταση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων).
Μετα την αναβολή του Συμβουλίου της 28ης Δεκεμβρίου,δηλώνει ότι θα συγκαλέσει έκτακτη Οικονομική επιτροπή,για κατάργηση της απόφασης λήψης του δανείου χωρίς καμμία διερεύνηση εναλλακτικής πρότασης.
Στην δήλωση του,μάλιστα,διευκρινίζει ότι δεν θα ψηφίσει την δική του εισήγηση,εμμένοντας στην λήψη του δανείου που το Ελεγκτικο Συνέδριο έκρινε ως παράνομο.
Τον καλούμε να αποφασίσει,επιτέλους,να ασκήσει τα καθήκοντα του και να δώσει λύση στο ζήτημα της απόκτησης του «Μακρη»,όπως απαιτεί όλη η Σχολική κοινότητα της πολης μας.
Το δημαρχιακό καθήκον,ειδικά στη σύνταξη του προϋπολογισμού,επιβάλλεται να δίνει λύσεις στις ανάγκες της πόλης και να μην αποτελεί πεδίο προσωπικής στρατηγικής που με ετερόκλητες δηλώσεις και αποφάσεις ζημιώνει τον Δήμο μας.