ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ «ΝΙΚΗΣ» ΣΤΟ ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟ

Πραγματοποιήθηκε με ξεχωριστή επιτυχία η καθιερωμένη φθινοπωρινή εκδήλωση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή» στην πλατεία Κοντόπευκου – Μελ. Μερκούρη, τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου. Περισσότεροι από 450 συνολικά κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής παραβρέθηκαν ή πέρασαν κατά τη διάρκεια των 3 ωρών που ξεκίνησε με ομιλία του Γιάννη Σταθόπουλου και συνεχίστηκε με συναυλία όπου τραγούδησαν οι Θ. Στίγκα, Β. Βρεττού, Ν. Ανδρουλάκης και Κ. Σκόνδρας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, σε ειδικά διαμορφωμένα τραπέζια, παρουσιάστηκαν οι κοινωνικές δράσεις της κίνησης, όπως το Κοινωνικό Φροντιστήριο, το Απόθεμα Αλληλεγγύης, η συμβουλευτική σε Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά, η δωρεάν Παροχή Υπηρεσιών από Γιατρούς, Δικηγόρους και Λογιστές, οι προσφορές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, στο Κοινωνικό Μαγειρείο και στη Στέγη Γερόντων.

Η ομιλία του Γιάννη Σταθόπουλου με κεντρικό μήνυμα «ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ – ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» ήταν μία εκτενής αναφορά στα προβλήματα της πόλης μας, της Αυτοδιοίκησης, αλλά και ευρύτερα της κοινωνίας στις συνθήκες δημοσιονομικής κρίσης και Μνημονίου, όπως επίσης και στις δράσεις της «ΝΙΚΗΣ».

«Αυτή η Δημοτική Κίνηση που δεν είναι κομματική, αλλά αγκαλιάζει ένα ευρύ φάσμα ενεργών πολιτών, έχει μεγάλη ιστορία, δυνατούς αγώνες, συνεχή δράση και έχει, επίσης, αρχές. Τις αρχές της υπεράσπισης της κοινωνίας, των Δημόσιων χώρων, του Δημόσιου σχολείου (που με πρωτοβουλία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων οργανώθηκε συγκέντρωση την Τετάρτη 3/10 στην Κεντρική Πλατεία για τις διεκδικήσεις του Γονεϊκού Κινήματος και των Εκπαιδευτικών που πλήττονται από την κινητικότητα-διαθεσιμότητα) όπως και της υπεράσπισης της Δημοκρατίας, ιδιαίτερα σήμερα που το ναζιστικό και ρατσιστικό μόρφωμα σήκωσε κεφάλι και που χρειάστηκε δυστυχώς να δολοφονηθεί στυγερά ένας νέος άνθρωπος, ο Παύλος Φύσσας, για να φανεί καθαρά η εγκληματική του φύση», τόνισε στην ομιλία του.

Ακολούθως περιέγραψε το πλαίσιο αρχών και τη φυσιογνωμία της Δημοτικής Κίνησης, όπως, επίσης, και τις δεσμεύσεις της:

-για ένα διάφανο, γυάλινο Δήμο, χωρίς σπατάλες και αναθέσεις, αλλά με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, σπάζοντας στεγανά, εμπνέοντας τους εργαζόμενους, αλλάζοντας πολιτικές ετών,

-για να ενώσουμε και να συσπειρώσουμε την τοπική κοινωνία, ιδιαίτερα σήμερα που η Δημοτική αρχή διχάζει, και

-για να ασκήσουμε εναλλακτικές πολιτικές χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες και ιδιοτελή συμφέροντα.

Ο Γιάννης Σταθόπουλος κατέληξε στην ομιλία του: «Σήμερα ήρθαμε εδώ στο Κοντόπευκο, που νοιώθει εξαιρετικά παραμελημένο και εγκαταλειμμένο χωρίς ούτε ένα, μικρό έστω, έργο στον χώρο του, για να καλέσουμε όλες τις συλλογικότητες της πόλης αλλά και κάθε ενεργό Δημότη σε αυτόν τον Αγώνα, ήρθαμε να δηλώσουμε την σταθερή μας αντίθεση στις πολιτικές που υποβαθμίζουν και φτωχοποιούν την Αυτοδιοίκηση και την κοινωνία, να αναμετρηθούμε με την λογική του «δεν γίνεται τίποτα», να υπηρετήσουμε την πόλη με κέφι, αγωνιστικότητα, διάθεση και δυναμισμό».

Κλείνοντας, ευχήθηκε «Καλό αγώνα για τη ΝΙΚΗ των πολιτών της Αγίας Παρασκευής».

Αξιοσημείωτο ήταν το κέφι και ο ενθουσιασμός των παρευρισκομένων μέχρι αργά το βράδυ.

Σημειώνουμε την παρουσία, μεταξύ άλλων, των Δημοτικών Συμβούλων Γ. Γουργούλη, Μ. Καβρουδάκη-Δημητρίου, Γ. Σιδέρη και Ζ. Φωτεινού, του πρώην Δημάρχου Α. Σιδέρη, των πρ. Δημοτικών Συμβούλων Σ. Παπαμιχαήλ και Ν. Αργυριάδη, από την Ένωση Συλλόγων Γονέων των Α. Μπασακίδου, Προέδρου, Α. Παπάζογλου, Αντιπροέδρου, Ε. Χαντζοπούλου, Γραμματέα, και Π. Γκόνη, από τον Σύλλογο Κατοίκων Τσακού των Β. Σαββίδη, Προέδρου, Δ. Σουσούδη, Αντιπροέδρου, Σ. Πασχαλίδη και Δ. Μπεθάνη, από τον Σύλλογο Κατοίκων Κοντόπευκου των Γ. Ματσούκα, Προέδρου, Β. Κουτσογιάννη, Γραμματέα, Π. Πριφτάκη και Γ. Κατσιαβού, από τον Σύλλογο Κατοίκων Πευκακίων των Σ. Μπακογιάννη, Προέδρου, Μ. Μιχαηλίδη, πρ, Προέδρου, Κ. Παπουτσή και Κ. Δημητρόπουλου, από το Γυναικείο Μπάσκετ του Γ. Καράμπελα, Προέδρου, από το Ανδρικό Μπάσκετ του Δ. Κονταξή, πρ. Προέδρου, από το Βόλεϊ της Α. Μπονάρου, από το Ποδόσφαιρο Σάλας των Γ. Πάνου, Προέδρου και Μ. Κυριαζόπουλου, από τον Σύλλογο Αρκάδων των Γ. Λογοθέτη, Προέδρου και Ν. Σόβολου, από το ΚΑΠΗ του Προέδρου Νέζη και της Θεατρικής Ομάδας, αντιπροσωπείας εργαζομένων της ΕΡΤ, των εκπροσώπων της «ΝΙΚΗΣ» στα Νομικά πρόσωπα του Δήμου Ν. Γούλιου, Χ. Βαλιάνου, Π. Παναγάκου, Θ. Καραγιώργου, Σ. Κοπανάκη, Ι. Δρούγκα, Τ. Γκιόκα, του Τ. Κρομμύδα από τους Οικολόγους-Πράσινους, του Σ. Μαζίδη από την Ιστοσελίδα AgiaParaskevi-Guide, του Χ. Μπαλωτή, Διευθυντή της εφημερίδας «Ο Σχολιαστής», του Σ. Παπαγεωργίου, εκδότη της εφημερίδας «Παράθυρο στην πόλη-Εν Αγία Παρασκευή», κ.α.