Μεγάλη συγκέντρωση της “ΝΙΚΗΣ των Πολιτών” στο εκλογικό κέντρο

Γιάννης Σταθόπουλος: Μπροστά με την κοινωνία

IMG_6895

Σε μια ζεστή και όμορφη ατμόσφαιρα και με την παρουσία άνω των 300 κατοίκων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Απριλίου η επίσημη λειτουργία του εκλογικού κέντρου της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγίας Παρασκευής» στην οδό Γιαβάση 11, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα νίκης του υποψηφίου Δημάρχου ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ και έδειξαν ότι μετά τις εκλογές του Μαίου η κοινωνία της Αγίας Παρασκευής θα προχωρήσει ενωμένη μπροστά.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Γιάννης Σταθόπουλος αναφέρθηκε στις αρχές, στην ιστορία και την φυσιογνωμία της δημοτικής κίνησης, στις περιοδείες της ΝΙΚΗΣ σε όλες τις γειτονιές της πόλης, όπου συζητήθηκαν τα μικρά και μεγάλα προβλήματα και στη βάση αυτών διαμορφώνεται το πρόγραμμα της Κίνησης, στην πρωτοφανή συσπείρωση ανθρώπων από πολλούς πολιτικούς χώρους που έχει πετύχει η Κίνηση, στο όραμά του για μια άλλη Αγία Παρασκευή, στο πρόγραμμα που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες το οποίο συντάσσεται από πολλές ομάδες μελών, στην μεγάλη παρουσία της Κίνησης στην πόλη σε όλες τις γειτονιές και στον αγώνα της μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, στην διαχρονική σχέση που έχει αναπτύξει η ΝΙΚΗ με τον πολίτη της Αγίας Παρασκευής, στην υπεράσπιση της αυτοδιοίκησης από κεντρικές πολιτικές που την απαξιώνουν, στα σχέδιά για άμεσες μικρές και χαμηλού κόστους αναπλάσεις σε όλες τις γειτονιές, στους ελεύθερους χώρους, στις ήπιες πεζοδρομήσεις, σε μία νέα αισθητική, σε μία σύγχρονη πόλη για τον πεζό, τον κάτοικο, τη βιώσιμη κινητικότητα, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τη νεολαία, την παιδεία και ιδιαίτερα την αλληλεγγύη (με σειρά δράσεων και σχέδιο), όπως και την συμμετοχή των κατοίκων (Συνελεύσεις Γειτονιάς – Συμμετοχικός Προύπολογισμός – Διαμερισματικά Συμβούλια – Δομές Άμεσης Δημοκρατίας).

IMG_6984

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον κόσμο για τη δυναμική του παρουσία και τη μεγάλη ανταπόκριση και αναφέρθηκε στα σχέδια της ΝΙΚΗΣ μετά το Πάσχα και τις συνεχείς επισκέψεις σε μικρές περιοχές της πόλης, πέραν των μεγάλων συγκεντρώσεων.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην ανάγκη να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών, να αποκατασταθούν οι σχέσεις με τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς και να αποκατασταθεί η δημοκρατία στις σχέσεις Δήμου και συλλογικών φορέων-πολιτών και που μαζί με τη συμμετοχή και την αλληλεγγύη αποτελούν τις άμεσες προτεραιότητες της ΝΙΚΗΣ.

Σημειώνουμε την παρουσία, μεταξύ πολλών άλλων, των Δημοτικών συμβούλων Γ. Βλάχου, Γ. Σιδέρη, Ζ. Φωτεινού και Μ. Δημητρίου-Καβρουδάκη, των πρώην Δημάρχων Α. Σιδέρη και Λ. Χατζηανδρέου, του πρ. Προέδρου του Δημ. Συμβουλίου Γ. Αργυρού, του πρ. υποψ. Δημάρχου Τ. Παλαιολόγου, από τον Σύλλογο κατοίκων Αϊ Γιάννη των Π. Βαβουγιού και Β. Θεοδοσόπουλου, από τον Σύλλογο κατοίκων Κοντοπεύκου του Γ. Ματσούκα, από το Σύλλογο κατοίκων Τσακού των Δ. Μπεθάνη, Π. Σκόνδρα και Δ. Σουσούδη, από τον Σύλλογο Αρκάδων των Γ. Λογοθέτη, Τζ. Πριόβολου, Κ. Γιαννοπούλου και Ν. Σόβολου, από το γονεϊκό κίνημα των Π. Γκόνη και Α. Παπάζογλου, από τον ΠΑΟΔΑΠ του Δ. Βαλασιάδη, από τον ΓΣΑΠ του προέδρου Γ. Καράμπελα, από Ποδόσφαιρο Σάλας του προέδρου Γ. Πάνου, από το Σύλλογο Πευκακίων του Κώστα Παπουτσή, μελών του Δικτύου Αλληλεγγύης, του Θ. Καραγεώργo από την “ΠΑΝΔΩΡΑ”, της πρ. Δημ. Συμβούλου κ. Μοσχονά, της προέδρου των Επτανησίων Ελλάδας Ε. Κονοφάου, από το Σύλλογο Κρητών του  Ι. Νικολουδάκη κ.α.

Το Γραφείο Τύπου

της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

«ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγίας Παρασκευής»

Αγία Παρασκευή, 15 Απριλίου 2014