ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ «ΝΙΚΗ»

Μια πραγματικά ποιητική βραδιά έζησαν, όσοι παρακολούθησαν το βράδυ της Τρίτης 21 Φεβρουαρίου την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του τραγουδοποιού Γιώργου Σταυρακάκη «Επέκεινα των ασμάτων».

Η φιλόλογος-διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου Χρύσα Τζαγκαρουλάκη μας εισήγαγε στα έργα του Γ. Σταυρακάκη με εύστοχες παρατηρήσεις και επισημάνσεις στη διαδρομή του ποιητή με αφορμή την 6η αυτή ποιητική του συλλογή.

Στη συνέχεια, απήγγειλαν ποιήματα από τη συλλογή ο φιλόλογος Χρήστος Αντωνίου, ο οποίος έκανε, επίσης, αναφορά στο έργο, όπως και οι Στ. Κοπανάκης (που επιμελήθηκε οπτικοακουστικό υλικό συνοδευτικό των ποιημάτων), Ν. Αργυριάδης, Γ. Σταυρακάκης, Χρ. Τσαγκαρουλάκη και Γ. Σταθόπουλος.

Η όμορφη βραδιά έκλεισε με τον ίδιο τον ποιητή να περιγράφει τους δρόμους της ποίησής του. Την εκδήλωση συντόνισε η σκηνοθέτης-καθηγήτρια Τερψιχόρη Γκιόκα.

Σημειώνουμε, την παρουσία των Δημ. Συμβούλων Γερ. Βλάχου και Ζωής Φωτεινού, των ποιητών Γιάννη Σκληβανιώτη και Γιώργη Σερκεδάκη από το Διαλεκτικό όμιλο της Ελένης Λιβάνη, της Προέδρου των Αρκάδων Σ. Σταθοπούλου, Προέδρου Αρκάδων, του συγγραφέα Ηλ. Βολιώτη-Καπετανάκη, όπως και πολλών ανθρώπων της Τέχνης.

Η «ΝΙΚΗ», τέλος, δια στόματος Γιάννη Σταθόπουλου, προανήγγειλε συνέχιση των Ποιητικών βραδιών και των κινηματογραφικών ταινιών.