«ΝΙΚΗ»: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των πολιτών στην εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά & μικρές επιχειρήσεις: Μέθοδοι Αντίδρασης και Υπεράσπισης» στις 27 Ιουνίου στο ανοικτό θέατρο της πλατείας Αγίας Παρασκευής.

Η εκδήλωση αυτή προστίθενται σε μία σειρά από πρωτοβουλίες που έχει λάβει ως σήμερα η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή» για την κοινωνική προσφορά και την έμπρακτη υποστήριξη των συμπολιτών μας.

Βασικός σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των συμπολιτών μας από ειδικούς επιστήμονες δικηγόρους, οικονομολόγους και από εκπροσώπους φορέων για το σοβαρό πρόβλημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών που έχει πάρει σήμερα ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Τοποθετήσεις, απαντήσεις και συμβουλευτική υποστήριξη δόθηκαν από τους:

 • Γιώργο Καβαθά, Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ
 • Λένα Βακαλοπούλου-Παπαμιχαήλ, Δικηγόρο
 • Σπύρο Παπαγεωργίου, Οικονομολόγο
 • Βίκτωρα Τσιαφούτη, Δικηγόρο της ΕΚΠΟΙΖΩ
 • Τζωρτζίνα Δουζένη, Δικηγόρο της ΕΚΠΟΙΖΩ

Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε ο επικεφαλής της «ΝΙΚΗΣ» Γιάννης Σταθόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια και έχει οδηγήσει χιλιάδες νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις σε οικονομικό αδιέξοδο και εξαθλίωση, όπως και στις πολύπλευρες ενέργειες αλληλεγγύης της «ΝΙΚΗΣ» (Κοινωνικό φροντιστήριο, απόθεμα αλληλεγγύης, Ιατρική, Δικηγορική και Λογιστική παροχή υπηρεσιών, βοήθεια στα σχολεία κ.α.).

Ακολούθησαν τοποθετήσεις των εισηγητών και έτσι δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα και θέματα που δεν γνώριζαν οι συμπολίτες μας, όπως:

 • Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για ένταξη στο νόμο «Κατσέλη».
 • Ποιοι εξαιρούνται από την κατάσχεση/ρευστοποίηση της πρώτης κατοικίας.
 • Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να ρυθμιστούν χρέη από στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια και κάρτες προς όφελος των καταναλωτών και όχι των τραπεζών αλλά και/ή ακόμα και να απαλλαγούμε από τα χρέη.
 • Πως εξελίσσονται οι υποθέσεις στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και στις δικαστικές αποφάσεις.
 • Πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις εισπρακτικές εταιρίες ως καταναλωτές.
 • Τι κάνουμε για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους όπως και τοποθετήσεις.

Στο τέλος της συζήτησης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο αντίδρασης αλλά και στην αλληλεγγύη που αποτελεί ασπίδα προστασίας. Στο πλαίσιο αυτό, η «ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή» έλαβε μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία υποστήριξης των συμπολιτών μας. Αποφάσισε μετά και από την ανάγκη και το ενδιαφέρον που έδειξαν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, την υποστήριξη και ενημέρωση με δικηγόρο που θα παρέχει πληροφορίες και συμβουλευτική, και που θα είναι στη διάθεση των συμπολιτών μας κάθε Παρασκευή στο γραφείο της «ΝΙΚΗΣ», Μεσογείων 419, έναντι Δημαρχείου.

Σημειώνουμε, τέλος, την παρουσία, μεταξύ άλλων, των Δημοτικών Συμβούλων Γεράσιμου Βλάχου και Μαργαρίτας Καβρουδάκη-Δημητρίου, του Σωτήρη Παπαμιχαήλ πρώην Δημ. Σύμβουλο, των Μαίρη Ρίζκ-Καρακατσάνη και Πάνου Γκίνη από την Ένωση Συλλόγων Γονέων, των Χρ. Μαντζανά και Μαν. Πέπονα από την ΕΝΕΒΑΠ, του Δημήτρη Μπεθάνη από τον Σύλλογο Κατοίκων Τσακού, του Κώστα Δημητρόπουλου από τον Σύλλογο Κατοίκων Πευκακίων, των Γιάννη Λογοθέτη και Νίκου Σόβολου από τον Σύλλογο Αρκάδων κ.α.