«ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγίας Παρασκευής»: ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 41 ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Γ. Σταθόπουλος: Κάναμε πολλά και συνεχίζουμε με σχέδιο, βούληση και αποφασιστικότητα.

Με πολύ μεγάλη και θερμή συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 η εκδήλωση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής» με επικεφαλής το Δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο, που σηματοδότησε την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, για τις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Η εκδήλωση έγινε στο εξαιρετικό θέατρο του υπερσύχρονου νέου Επαγγελματικού Λυκείου Αγ. Παρασκευής (πρ. Μπαρμπίκα) όπου δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο καθώς εκτός από τους 450 καθήμενους, υπήρχαν πολλοί όρθιοι εντός αίθουσας και ακόμα περισσότεροι εκτός.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προβολή ολιγόλεπτου βίντεο με την οπτική παρουσίαση «τίτλων» του  έργου της Δημοτικής αρχής.

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος φανερά συγκινημένος από την προσέλευση και την ανταπόκριση του κόσμου, τον οποίο καλωσόρισε και ευχαρίστησε,  παρουσίασε διακοπτόμενος συχνά από χειροκροτήματα, το έργο των 4,5 χρόνων της «ΝΙΚΗΣ» στο Δήμο και τους βασικούς στόχους για τη νέα τετραετία.

Ο Δήμαρχος μιλώντας για το έργο που υλοποιήθηκε μέσα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα και την Αυτοδιοίκηση τόνισε: «Στα 4,5 χρόνια που πέρασαν με ειλικρινή και ανιδιοτελή αφοσίωση στην εντολή των Δημοτών, με έμπνευση και σχέδιο, με οργάνωση και εργατικότητα τα καταφέραμε καλά και η πόλη μας άλλαξε σελίδα». «Έχουμε να παρουσιάσουμε σημαντικό έργο σε όλους τους τομείς» είπε και στη συνέχεια αναφέρθηκε συνοπτικά σε αυτό. Ειδικότερα αναφέρθηκε:

Α) Στην επίλυση προβλημάτων που βρίσκονταν στο επίκεντρο συζητήσεων αρκετά χρόνια και αποτελούσαν “αγκάθια” για την  πόλη, όπως:

 1. Η ολοκλήρωση Επαγγελματικού Λυκείου 11.000τμ, προϋπολογισμού 5,2 εκ. €, που η κατασκευή του είχε διακοπεί το 2008, ενώ το θέατρο του, που φιλοξένησε την εκδήλωση, είναι το πρώτο Δημόσιο θέατρο με χωρητικότητα και προδιαγραφές να φιλοξενεί μεγάλες εκδηλώσεις, που απέκτησε η πόλη.
 2. Η ανέγερση του Δημαρχείου (στόχος πολλών Δημοτικών αρχών), με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, που δημοπρατήθηκε και θα ξεκινήσει μέσα στο 2019.  Το Δημαρχείο θα έχει πολλαπλά οφέλη  για το Δήμο.  Η εξοικονόμηση 400.000€ που δίδονται σε ενοίκια, η ενοποίηση όλων των υπηρεσιών, οι υπόγειες θέσεις στάθμευσης και η αίθουσα εκδηλώσεων υψηλών προδιαγραφών και μεγάλης χωρητικότητας είναι μερικά από αυτά.
 3. Η απόκτηση του κτήματος και της οικίας Ιόλα, που αποτελούσε χρόνιο αίτημα της πόλης, η ένταξη της ανάπλαση τους στο ΕΣΠΑ με 2,5 εκ € και η δημοπράτηση της μελέτης ανάπλασης, θα δώσει στην Αγία Παρασκευή ένα κορυφαίο κέντρο πολιτισμού, που μπορεί να αναδειχτεί σε ευρείας ακτινοβολίας τοπόσημο.
 4. Ο τριπλασιασμός του δικτύου αγωγών ομβρίων, για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης με μεγάλα έργα προϋπολογισμού 5,8εκ.€ που κατασκευάστηκαν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και έργα 3,3 εκ.€ που ακολουθούν.
 5. Η κατασκευής πεζοδρόμων – διάνοιξης 21 οδών στα Πευκάκια, προϋπολογισμού 1 εκ. €, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας που βρίσκεται σε εξέλιξη.
 6. Η ολοκλήρωση της Βιοκλιματικής ανάπλασης οδών στο Κοντόπευκο, (έργο της Περιφέρειας Αττικής που σχεδιάστηκε και δημοπρατήθηκε επί Δημαρχίας Β. Γιαννακόπουλου και το μεγαλύτερο μέρος υλοποιήθηκε επί της παρούσης Δημαρχίας ) και η πραγματοποίηση των ρυμοτομήσεων μήκους 2,7 χιλιόμετρων, των περιφράξεων που ακολούθησαν, του ηλεκτροφωτισμού και των φυτεύσεων των οδών.
 7. Η Δημοπράτηση του έργου ανάπλασης της οδού Αιγαίου Πελάγους, προϋπολογισμού 1,3 εκ. €, με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους και από το Πράσινο Ταμείο, η κατασκευή του οποίου ξεκινάει σύντομα.
 8. Η τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στην περιοχή του Πάρκου «ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΤΣΗΣ» με καθορισμό χρήσεων γης και με όρους και περιορισμούς δόμησης, που ήταν ζητούμενο ετών και η μελέτη ανάπλασης του που βρίσκεται σε εξέλιξη.
 9. Η επέκταση του Κοιμητηρίου με διαμόρφωση του νέου τμήματος 2 στρεμμάτων και η μελέτη για την κατασκευή Ναού.
 10. Η εξασφάλιση χρηματοδότησης της μελέτης ολοκλήρωσης της κατασκευής του Κολυμβητηρίου που βρίσκεται χρόνια στα μπετά και η ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου (πεζοδρόμια, περίφραξη, φυτεύσεις, τοποθέτηση καθιστικών, βελτίωση φωτισμού).

 

Β)  Στην απαιτητική  μάχη της  Καθημερινότητας  όπου με νέες ιδέες, πρόγραμμα, εργατικότητα  και αποτελεσματικότητα  έγιναν βελτιώσεις σε κάθε πεδίο, όπως:

 

 1. Η αναβάθμιση της Καθαριότητας και η αλλαγή αντίληψης στη διαχείριση των απορριμμάτων όπου με έμφαση στην πρόληψη και μείωση των απορριμμάτων, στην επανάχρηση χρήσιμων υλικών και στην ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή:
 • Εκπονήθηκαν Κανονισμός Καθαριότητας και Τοπικό Σχέδιο ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων.
 • Χωροθετήθηκε σύγχρονο Αμαξοστάσιο και Πράσινο Σημείο.
 • Λειτουργούν Κινητό Πράσινο Σημείο ανακυκλώσιμων υλικών και 30 Γωνιές Ανακύκλωσης 5 ρευμάτων.
 • Γίνεται χωριστά η συλλογή του οργανικού υλικού από τις Λαϊκές Αγορές με καφέ κάδους.
 • Εγκαταστάθηκαν 11 συστήματα βυθιζόμενων κάδων σε όλη την πόλη.
 • Έγιναν αναβαθμίσεις στόλου και εξοπλισμού, περισυλλογή εγκαταλειμμένων οχημάτων και  αδρανών υλικών και επί 4 συνεχή έτη εκτεταμένοι και λεπτομερείς  καθαρισμοί και αποψιλώσεις μεγάλων χώρων και οικοπέδων.
 • Έγιναν επίσης πρόγραμμα Ανακύκλωσης, εκδόσεις ενημερωτικών έντυπων, διήμερο δράσεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων κ.α.
 • Υπήρξαν διακρίσεις και βραβεύσεις για το Κινητό Πράσινο Σημείο, τις Γωνιές Ανακύκλωσης και παραμύθι για την ανακύκλωση «Η περιπέτεια της κυρίας Χάρτινης
 1. Η απελευθέρωση της Κεντρικής Πλατείας από το παρκάρισμα οχημάτων και η δημοπράτηση του έργου ανάπλασης των πέριξ οδών που θα την ενώσει με την αγορά.
 2. Οι καθολικές ασφαλτοστρώσεις 12 χλμ σε 36 οδούς σε όλες τις γειτονιές και η δημοπράτηση νέου έργου 12 χλμ, σε  30 οδούς  (μεταξύ αυτών οι οδοί Ειρήνης, 28ης Οκτωβρίου και Αγ. Τριάδος) που ξεκινάει άμεσα. Το έργο επισκευής φθορών οδοστρωμάτων δηλαδή μικρότερες ασφαλτοστρώσεις σε πολλές οδούς και το ξεκίνημα νέου.
 3. Η κατασκευή και ανάπλαση πεζοδρομίων συνολικής  επιφάνειας 4.000τμ  που συνεχίζεται με νέο έργο συνολικής επιφάνειας πλέον των 10.000 τμ, σε όλη την πόλη και η ανάπλαση τμημάτων πεζοδρομίων της οδού Χαλανδρίου,  της Λεωφ. Μεσογείων και της οδού Κονδυλάκη στο Σταθμό Μετρό του Νομισματοκοπείου.
 4. Η κατασκευή πεζόδρομων  γύρω από τον Παιδικό Σταθμό της οδού Αισώπου στα Πευκάκια και η ανάπλαση των  πεζόδρομων  Ελευθερίας και Ιερολοχιτών στον Αϊ-Γιαννη.
 5. Η δημιουργία Πάρκου στη γωνία των οδών Δερβενακίων και Χρυσ. Σμύρνης και οι εργασίες ανάπλασης και εξωραϊσμού σε όλες τις πλατείες.
 6. Η προστασία του  Υμηττού με πυροσβεστικό όχημα, καθαρισμούς, αποψιλώσεις, νέα πυροφυλάκια κ.α.  σε συνεργασία τον Σύνδεσμο για την Προστασία και Ανάπτυξη του Υμηττού –ΣΠΑΥ και εθελοντές. Η ενίσχυση της «φιλικότητας» του με την ανάπλαση του Πάρκου της οδού Γραβιάς  και τεσσάρων   μονοπατιών συνολικής διαδρομής 20 χιλιομέτρων και την  τοποθέτηση ποτίστρας που καλύπτει τις ανάγκες τόσο των αδέσποτων όσο και των δεσποζόμενων ζώων.
 7. Η ανάπλαση και πιστοποίηση ΚΑΙ ΤΩΝ 13, Παιδικών χαρών του Δήμου, η κατασκευή νέας δίπλα στον Παιδικό Σταθμό της οδού Αισώπου στα Πευκάκια και η εκ νέου αναβάθμιση όλων με 450.000€ εντός του 2019.

Γ)  Στο σπουδαίο έργο στα Δημόσια Σχολεία στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, όπως:

 1. Η Αναβάθμιση των σχολικών υποδομών με πλήθος έργα και παρεμβάσεις συνολικού ύψους πλέον των 3 εκ. ευρώ σε ΟΛΑ τα Σχολεία. Ενδεικτικά: Αναπλάσεις αύλειων χώρων σε 9 σχολεία, και χώρων υγιεινής σε 6, ανακατασκευή των γηπέδων 5×5 σε δύο σχολεία,  αναβάθμιση των αιθουσών εκδηλώσεων σε όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας και στα περισσότερα της Πρωτοβάθμιας, βελτίωση της προσβασιμότητας (ράμπες ΑμεΑ, Ανελκυστήρας κ.λ.π), συντήρηση όλων των ξύλινων παιχνιδιών στους αύλειους χώρους των νηπιαγωγείων, ελαιοχρωματισμοί (εσωτερικά και εξωτερικά) που άλλαξαν την εικόνα όχι μόνο των Σχολείων αλλά και της πόλης μας.
 2. Η δημοπράτηση του έργου ανέγερσης του 14ου Νηπιαγωγείου που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με 1 εκ. ευρώ και η προώθηση απαλλοτρίωσης του ακινήτου «Μακρή» στην οδό Βενιζέλου για να κτιστεί το απαραίτητο 12ο   Δημοτικό και νέο Νηπιαγωγείο.
 3. Η δημιουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου με εθελοντές εκπαιδευτικούς και η οικονομική ενίσχυση σε άπορους – αριστούχους  από «ξεχασμένο» Κληροδότημα.
 4. Η πρωινή καθαριότητα σε όλα τα Σχολεία, παρά τις ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό δίχως επιπλέον κόστος για τους γονείς και τον Δήμο και δωρεάν πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα με τη διάθεση Θεατρολόγων και γυμναστών στα Δημόσια σχολεία.
 5. Η επαναλειτουργία του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου σε έναν ιδιαίτερα καλαίσθητα διαμορφωμένο χώρο στο πάρκο «Στ. Κώτσης», με ελεύθερη είσοδο.
 6. Η καθιέρωση νέων Πολιτιστικών διοργανώσεων-θεσμών (“Summertime” με την ΕΡΤ, Καρναβάλι με τους συλλόγους της πόλης, Τέχνη στον κήπο του Ιόλα).
 7. Η αναβάθμιση του έργου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου-ΠΑΟΔΑΠ που συνέχισε με μεγάλη επιτυχία το θεσμό του Διαδημοτικού Θεατρικού Φεστιβάλ και εμπλούτισε τη λειτουργία των Πολιτιστικών του τμημάτων.
 8. Η αναβάθμιση του έργου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης που ανανέωσε και εμπλούτισε τον προϋπάρχοντα θεσμό πολιτιστικών εκδηλώσεων «Πολιτιστικές Συναντήσεις Αλέκος Κοντόπουλος» και τα προγράμματα της.
 9. Η Διοργάνωση μεγάλου αριθμού ποιοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων σε όλη την πόλη.
 10. Η ανάπλαση και αδειοδότηση όλων των Αθλητικών χώρων.
 11. Η πλήρης ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου και των δύο Κλειστών Γυμναστηρίων, αυτού στο Κοντόπευκο όπως και της οδού Νότου και Αιγαίου Πελάγους  και η ανάπλαση δυο  ανοιχτών γηπέδων  Μπάσκετ, το ένα πίσω από την Κεντρική Πλατεία (Μανσούρη)  και το άλλο στην οδό Βικέλα στα  Πευκάκια.
 12. Η τοποθέτηση οργάνων Γυμναστικής στα πάρκα Νεαπόλεως και Δερβενακίων

Δ)  Στη στήριξη της κοινωνίας και όσων αντιμετώπιζαν τα πιο οξυμένα προβλήματα από την κρίση με τη δημιουργία ισχυρού Δικτύου Κοινωνικής Προστασίας και μέτρα όπως:

 1. Η βελτίωση και ο εξοπλισμός των Παιδικών Σταθμών και η έναρξη λειτουργίας αυτού στα Πευκάκια, στους οποίους έγιναν απαλλαγές εισοδημάτων έως 18.000 € από τροφεία, τριπλασιάστηκαν τα παιδιά που φιλοξενούνται δωρεάν από το ΕΣΠΑ, εφαρμόστηκε διάφανο Σύστημα Μοριοδότησης εγγραφής παιδιών και έγιναν προσλήψεις δεκάδων επιτυχόντων 2008/2009 του ΑΣΕΠ.
 2. Η έκδοση άδειας δόμησης Νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στα Πευκάκια και η εξασφάλιση χρηματοδότηση 1,4 εκ. €.
 3. Οι μειώσεις 20% των Δημοτικών τελών και ο μηδενισμός τους σε Μακροχρόνια Άνεργους, Άπορους, Πολύτεκνους, Άτομα με αναπηρία, Τρίτεκνους και Μονογονεϊκές Οικογένειες, με εισοδηματικά κριτήρια.
 4. Ο διπλασιασμός του αριθμού των παιδιών στα Προγράμματα Παιδικών Κατασκηνώσεων και Δημιουργικής Απασχόλησης.
 5. Ο εμπλουτισμός στα προγράμματα των ΚΑΠΗ και του Μουσικοκινητικού Εργαστηρίου για ΑμεΑ και η προώθηση της απασχόλησης των ΑμεΑ.
 6. Η δημιουργία νέων Κοινωνικών Δομών όπως το Γραφείο Ενημέρωσης Ανέργων-Ανασφάλιστων, το Γραφείο Συμβουλευτικής για ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά και με χρηματοδότηση 168.480 € από το ΕΣΠΑ το «Κέντρο Κοινότητας».  Η χρηματοδότηση με 360 € από το ΕΣΠΑ  των Κοινωνικού Παντοπωλείου, Μαγειρείου και Φαρμακείου και η αναβάθμιση του «Κέντρου Γυναίκας».
 7. Η ενίσχυση των Δημοτικών Ιατρείων και του Διαδημοτικού Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων Δήμων «ΑΡΓΩ», τα δεκάδες δωρεάν δράσεις πρόληψης και υγείας και σε συνεργασία με κατοίκους και Συλλόγους γονέων, η απομάκρυνση δυο παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας, που λειτουργούσαν πολύ κοντά σε σπίτια και σχολεία.
 8. Οι πρωτοβουλίες Αλληλεγγύης προς πολλές κατευθύνσεις (Μάνδρα, Μάτι, Τηλεμαραθώνιους Πρόσφυγες κ.α.).

Ε)  Στη βελτίωση των οικονομικών του Δήμου και της εξυπηρέτησης και συμμετοχής των πολιτών όπως και στη στήριξη της τοπικής αγοράς, καθώς:

 1. Εξασφαλίστηκαν χρηματοδοτήσεις από Περιφέρεια, ΕΣΠΑ και Υπουργεία πλέον των 45 εκ. €.
 2. Βελτιώθηκαν τα οικονομικά του Δήμου που η διαχείριση τους γίνεται με διαφάνεια.
 3. Προκηρύχτηκε διαγωνισμός για την ενοικίαση του Γιαβάσειου κληροδοτήματος και έγινε αλλαγή του σκοπού του Ασημακοπούλειου κληροδοτήματος από γηροκομείο σε χώρο δημιουργίας ΚΑΠΗ και Παιδικού Σταθμού.
 4. Καθιερώθηκαν οι ώρες «ο Πολίτης στο Δήμαρχο» (800 πολίτες περίπου το χρόνο έχουν ραντεβού με το Δήμαρχο), η τηλεφωνική «Γραμμή του Δημότη» 213 2004539, η ουσιαστική συνεργασία του Δήμου με τους Συλλόγους και τους Φορείς της πόλης και οι περιοδείες Δημάρχου στις γειτονιές, ενώ έγινε επαναφορά των Συνελεύσεων Γειτονιάς.
 5. Εφαρμόστηκε πιλοτικά ο Συμμετοχικός Προϋπολογισμός σε γειτονιά στον Τσακό, όπου οι κάτοικοι αποφάσισαν οι ίδιοι για τα έργα που θα υλοποιηθούν.
 6. Υλοποιήθηκαν δράσεις και εκδηλώσεις για  προβολή και στήριξη της τοπικής αγορά σε συνεργασία με την ΕΝΕΒΑΠ, μαθήματα επιχειρηματικότητας στο Δήμο κ.α.
 7. Μειώσθηκαν τα τέλη Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού κατά 51% για καταστήματα έως 60 τμ. και 42% για τα καταστήματα 60 έως 150 τμ. όπως και έως 50% τα τέλη για τραπεζοκαθίσματα.
 8. Ανανεώθηκαν οι συμβάσεις ΙΔΑΧ στην καθαριότητα και στηριχτήκαν οι εργαζόμενοι σε δικαστικές διεκδικήσεις.
 9. Έγιναν προσλήψεις δεκάδων επιτυχόντων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ 2008-2009 καθώς και μέσω του πρόσφατου διαγωνισμού του 2018.
 10. Έγινε προκήρυξη θέσεων ευθύνης και επιλογή προϊσταμένων με διαδικασίες διαφάνειας και αξιοκρατίας και σεμινάρια επιμόρφωσης.

 

Ο Δήμαρχος ολοκλήρωσε την παρουσίαση του έργου τονίζοντας: «Αυτό το έργο της ΝΙΚΗΣ είναι δικό σας έργο, καθώς υλοποιήθηκε και χάρη στις διεκδικήσεις σας, τις παρεμβάσεις σας, τα αιτήματα σας και τη συμμετοχή σας. Σε αυτό το έργο έχουν συμβάλει ,,επίσης οι εργαζόμενοι του Δήμου. Σας ευχαριστώ όλους και όλες γι αυτό».

Στη συνέχεια ο Γιάννης Σταθόπουλος αναφέρθηκε στη νέα τετραετία λέγοντας τα εξής:

«Με το έργο που πραγματοποιήσαμε αυτά τα 4,5 χρόνια κάναμε καλύτερη την πόλη μας από ό,τι την παραλάβαμε, θέτοντας ταυτόχρονα τις βάσεις για τα επόμενα βήματα, για τη νέα τετραετία», και συνέχισε: 

«Συνεχίζουμε με σχέδιο, βούληση και αποφασιστικότητα. Πιο δυνατοί και σίγουροι τώρα, αφού έχουμε υλοποιήσει σημαντικό μέρος του προγράμματός μας!

Σας καλώ να συνεχίσουμε μαζί τη μεγάλη προσπάθεια με στόχο να πάμε την Αγία Παρασκευή  ακόμα πιο μπροστά.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική μας Κίνηση στο ψηφοδέλτιο της θα περιλαμβάνει και πάλι πρόσωπα από όλα τα δημοκρατικά κόμματα γιατί   συνεχίζει να ενώνει ανθρώπους και δυνάμεις από όλο το δημοκρατικό πολιτικό φάσμα στη βάση του προγράμματος μας που υπηρετεί την πόλη τους κατοίκους και την κοινωνία και όχι  στη βάση κομματικών τοποθετήσεων.  Η στήριξη στο πρόσωπο μου και στη ΝΙΚΗ που ανακοίνωσαν οι Οικολόγοι και η αναμενόμενη στήριξη και από άλλα δημοκρατικά κόμματα είναι ευπρόσδεκτη, αλλά αφορά κυρίως τα ίδια και δεν κρύβει καμιά δική μας δέσμευση και υποχρέωση».

Ο Δήμαρχος ολοκλήρωσε την ομιλία του καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο λέγοντας: «Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη μεγάλη ανταπόκριση σας στο κάλεσμα μας που μας δίνει  δύναμη για τη μάχη των εκλογών του Μαϊου και μας γεμίζει αισιοδοξία και σιγουριά για τη νίκη».

Ακολούθησε η παρουσίαση 41 υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων από το Δήμαρχο. (Επισυνάπτεται αρχείο με τα ονόματα των υποψηφίων και τις πληροφορίες που τους συνοδεύουν).

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της πίτας για το 2019, με ευλογία από τον πατέρα Στ. Τρικαλιώτη.

Παρόντες, με κίνδυνο να μας διαφεύγουν κάποιοι/ες, μεταξύ πολλών ήταν ο Προέδρος του Δημ. Συμβουλίου Γερ. Βλάχος, η βουλευτής Ελ.Αυλωνίτου, ο πρώην Υπουργός Γιαν. Ραγκούσης, ο υποψήφιος βουλευτής Βόρειου Τομέα της ΝΔ Νίκος Κωστόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Σοφ. Κορωναίου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Παν. Γαβράς και  Φωτ. Χρυσικός, ο πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Βασ. Γιαννακόπουλος, ο οποίος έκανε χαιρετισμό, ο πρ. Αντιδήμαρχος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ι. Σιδέρης, που έκανε επίσης χαιρετισμό, οι  Αντιδημάρχοι Παν. Γκόνης, Δ. Κονταξής, Μ. Κοντοπούλου, Σπ. Παπαγεωργίου και Στελ. Ψύλλα, οι  Δημ. Σύμβουλοι Κ. Κρητικίδης, Τερψ. Γκιόκα, Πρόεδρος Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Μαργ. Δημητρίου, Πρόεδρος Παιδικών Σταθμών,  Σωτ. Παπαμιχαήλ, Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ, Σοφ. Αϊδίνη, Ζ. Φωτεινού, Γιαν. Βοσταντζόγλου, Χρ. Κολώνια και Σπ. Γιώτσας, ο Σπ. Παπασπύρος που έκανε χαιρετισμό εκ μέρους του πρ. Δημάρχου Βασ. Ζορμπά, η Προέδρος του Διαδημοτικού Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων «Αργώ», υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος  Γ. Πίσπα, οι Πρόεδροι των Συλλόγων Κατοίκων Αι Γιάννη Παν. Βαβουγιός, Κατοίκων Κοντοπεύκου Β. Κουτσογιάννη, Κατοίκων Τσακού Παν. Πανουτσακόπουλος, Κατοίκων Πευκακίων  Χρ. Λαμπρινάκης,  Κρητών Μ. Κρασανάκης, Ηπειρωτών Β. Ιωάννου, Αρκάδων Τζ. Πριοβόλου, Επτανησίων Κατ. Κοψιδά,  Αιτωλοακαρνάνων  Ελ.  Βακαλοπούλου, «Χοροταξιδευτές»  Μ. Βαλήλης και «Κορύβαντες» Αλεξ. Διονυσόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής Θ. Μπριάνης, ο Κοσμήτορας του Δημοτικού Λαϊκού Πανεπιστημίου Αγίας Παρασκευής Νίκ.  Πετρόχειλος, η Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Ηλ. Σωτηράκου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μιχ. Φιλιππίδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων ΑμεΑ  «Χελιδόνι» Ελ. Μίζη, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση Β΄ Αθήνας Αθ. Φαλούκας, η Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Αγίας Παρασκευής Λουκ.  Φροσυνού,  από την «SANTA» (ποδόσφαιρο) ο Παν. Κοσκινάς, τον ΓΣΑΠ (Γυναικείο Μπάσκετ) ο Πρόεδρος Γ. Καράμπελας, τον Ομίλο Αντισφαίρισης (τένις) ο Πρόεδρος Γ. Σερκεδάκης, την ΑΕΑΠ (Βόλεϊ) ο  Γ. Πετράκης και την «Ολυμπιάδα» ο Πρόεδρος Γ. Πάνου,  ο Αντιπροέδρος του ΠΑΟΔΑΠ Τ. Σερκεδάκης, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Βασ. Τραυλός και Μεν. Αϊδίνης, οι πρ. Δημ. Σύμβουλοι Ι. Κουτσουρά, Α. Γάκη, Δ. Σκουλάς και Π. Χάλαρης Προέδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Μιρ. Λεγάκη, οι σκηνοθέτες Αλ. Τσάφας και Δημ.Αθανίτης, ιδρυτικά μέλη της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, η Γραμματέας της Επιτροπής Αδελφοποίησης Α. Στεργίου, ο Μαέστρος της Μεικτής Χορωδίας Χρ. Κουτσονίκας, η Πρόεδρος του ΣΕΔΑΠ Στ. Τζανίνη, που έκανε χαιρετισμό,  ο βιογράφος του Ιόλα Νίκ.  Σταθούλης, Πρόεδροι Συλλόγων Γονέων,  Εκπαιδευτικοί, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων,  κ.α.

Σημειώνουμε ότι η ομιλία του Δημάρχου και η παρουσίαση των υποψηφίων αποδόθηκαν και στη Νοηματική για τους έχοντες πρόβλημα ακοής.

Σημειώνουμε, επίσης, ότι τους εκατοντάδες προσερχόμενους καλωσόρισε ο Κώστας Παπουτσής με το σαξόφωνο του και ότι προσφέρθηκε κέρασμα στο τέλος της εκδήλωσης.