«ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ»: ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΖΟΡΜΠΑ ΓΙΑ ΜΠΑΛΟΝΙ ΣΤΟ 3ο ΛΥΚΕΙΟ – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις απέρριψαν το σχέδιο Ζορμπά – Σάρκουλα – Λέκκα για τοποθέτηση «μπαλονιού» (φωτογραφία από αντίστοιχο στο Λόφο Τσακού) στο προαύλιο του 3ου Λυκείου Αγ. Παρασκευής (Δερβενακίων και Χρυσοστόμου Σμύρνης) απέναντι από τον Ναό Αγ. Δημήτριου στο Κοντόπευκο.

Το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 8ης Δεκεμβρίου χωρίς καμία ενημέρωση του Διευθυντή, των καθηγητών και των μαθητών του Σχολείου, των κατοίκων της περιοχής, του Συλλόγου Γονέων, του Συλλόγου Κοντόπευκου, αλλά ούτε και των Παρατάξεων, με απαράδεκτη εισήγηση της τελευταίας στιγμής και απορρίφθηκε με ψήφους 17-11.

Το «μπαλόνι» είναι ελαστικός θόλος, που έχει μηχανοστάσιο με κομπρεσέρ για να κρατά το όλο σύστημα επαρκώς «φουσκωμένο», εγκαταστάσεις κλιματισμού και τουαλέτες.

Η επιδίωξη της αρχής Ζορμπά ήταν να το τοποθετήσουν, έναντι 500.000€ περίπου, σε εμβαδόν 1200 τ.μ., δηλαδή στο 60% του αύλειου χώρου του Σχολείου στη θέση των σημερινών δυο ανοιχτών μπάσκετ του Σχολείου.

Τα γήπεδα μπάσκετ του 3ου Λυκείου μετά την ανακατασκευή από την Δημοτική αρχή Σταθόπουλου

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «ΝΙΚΗΣ των ΠΟΛΙΤΩΝ» πρότειναν εναλλακτικές θέσεις αλλά και μορφή μπαλονιού – θόλου πολύ λιγότερου κόστους. Οι ίδιοι περιέγραψαν όσα έγιναν επί Δημαρχίας Σταθόπουλου στα γήπεδα της πόλης (ανακατασκευή δαπέδων στα δυο κλειστά γυμναστήρια, ανακατασκευή δυο ανοιχτών μπάσκετ, όπως και γηπέδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ σε Δημοτικά Σχολεία, ανάπλαση όλων των γηπέδων στα Λύκεια, ένταξη και χρηματοδότηση ανάπλασης αθλητικών χώρων στο Πάρκο «Σταύρος ΚΩΤΣΗΣ» κ.α.), έναντι της σημερινής απόλυτης απραξίας.

Στα αξιοσημείωτα της Συνεδρίασης ήταν οι απαράδεκτες και προσβλητικές εκφράσεις του Δημάρχου και δυο Αντιδημάρχων, όπως και η σαφής αδυναμία να απαντηθούν ερωτήσεις για το τι σχεδιάζουν για το Αθλητικό κέντρο Πευκακίων, όπως και για το Πάρκο «Σταύρος ΚΩΤΣΗΣ».

ΥΓ: Νέος νόμος επιτρέπει, εύκολα πλέον με άδεια μικρής κλίμακας, εγκατάσταση «θόλων – μπαλονιών», κάτι που δεν ίσχυε στην θητεία της δικής μας Δημοτικής αρχής.