«ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ»: ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Ψηφίσαμε τους όρους φιλοξενίας των παιδιών, παρά κάποιες αντιρρήσεις που είχαμε. Εάν δεν το πράτταμε το θέμα θα έπρεπε να επανέλθει εκ νέου, με αποτέλεσμα τη δημιουργία σοβαρού προβλήματος στη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών. Μερικές παρατηρήσεις:

  1. Είναι παράνομο βάσει του Προεδρικού Διατάγματος να ξεκινούν οι εγγραφές στις 29 Ιουνίου και όχι το Μάιο, αφού η αντίστοιχη υπηρεσία των Παιδικών Σταθμών – ΠΑΙΣΔΑΠ παρέμεινε ανοικτή καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας με εκ περιτροπής εργασία των υπαλλήλων.
  2. Η φιλοξενία βρεφών από ηλικίας ενός έτους χωρίς τις κατάλληλες κτιριακές υποδομές είναι λάθος. Τρεις στους τέσσερις Βρεφικούς Σταθμούς δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.
  3. Με την απόφαση φιλοξενίας βρεφών από ενός έτους μειώνεται κατά πολύ η δυνατότητα φιλοξενίας των παιδικών σταθμών συνολικά.
  4. Δεν απαντήθηκε η ερώτηση για συμψηφισμό των ήδη καταβληθέντων τροφείων με εκείνα της επόμενης χρονιάς. Η έκδοση ενταλμάτων επιστροφής χρημάτων είναι πολύ χρονοβόρα διαδικασία.
  5. Θεωρούμε αδικία να μη λάβουν την επιπλέον μοριοδότηση των 200 μορίων τα παιδιά που διεγράφησαν λόγω υγείας των οικείων τους προσώπων και να αντιμετωπίζονται ως νέες εγγραφές.
  6. Δεν απαντήθηκε η ερώτησή μας για επιπλέον δόμηση στον Παιδικό Σταθμό της οδού Βορρά, όπου υπάρχει μεγάλη δυνατότητα.
  7. Η θέση του μόνιμου οδηγού, που κενώθηκε λόγω θανάτου,  έπρεπε να έχει αναπληρωθεί, διότι έχουμε μόνιμο πρόβλημα με τους οδηγούς όταν ζητούνται οι άδειες.
  8. Δεν απαντήθηκε η ερώτηση πώς θα διασφαλισθούν οι υπάρχουσες θέσεις στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ με βάση τη νέα μοριοδότηση. Οι θέσεις αυτές είναι σημαντική πηγή εσόδων.
  9. Στην πρόσκληση ενδιαφέροντος που κάναμε για ενοικίαση Παιδικού Σταθμού, προ διετίας, δεν προσήλθαν οι ιδιοκτήτες της οδού Αγ. Γεωργίου. Στις δε προσκλήσεις για ανανεώσεις ενοικίων που κάναμε, μόνο με τον έναν από τους τρεις ιδιοκτήτες υπήρξε συνεννόηση.

Τέλος, οφείλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας διότι η σημερινή Δημοτική Αρχή με ελάχιστες αλλαγές κατέθεσε την εμπεριστατωμένη μας πρόταση του 2015, που λειτούργησε όλα τα χρόνια έκτοτε. Εμείς παραλάβαμε μια μονοσέλιδη χωρίς αξία πρόταση το 2014, δουλέψαμε λαμβάνοντας υπ’ όψιν αντίστοιχες προτάσεις Δήμων και φτάσαμε στο σημείο να γίνουμε εμείς οδηγός για πολλούς άλλους Δήμους.

Καλό καλοκαίρι σε όλους και κυρίως στα παιδιά μας.

 

 

 

 

              Το Γραφείο Τύπου

        της

                                Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης           

                           «ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής»