«ΝΙΚΗ των Πολιτών »: ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΤΣΑΚΟ

Σε ένα πολυπληθές και θερμό ακροατήριο, που τον διέκοπτε συχνά με χειροκροτήματα, μίλησε στη μεγάλη δημόσια προεκλογική συγκέντρωση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγίας Παρασκευής» την Πέμπτη 16/5 στον Τσακό ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος.

Ο Δήμαρχος ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας τους κατοίκους του Τσακού για την μαζική και θερμή παρουσία τους που όπως είπε «στέλνει ένα ακόμη, ισχυρό μήνυμα ΝΙΚΗΣ των Πολιτών από τις πλατείες της Αγίας Παρασκευής για την Κυριακή 26 Μαΐου».

Στη συνέχεια μιλώντας για το έργο που έγινε τα 4,5 χρόνια στον Τσακό  αναφέρθηκε κατ αρχάς στο υπερσύχρονο Σχολικό συγκρότημα του Επαγγελματικού Λυκείου στον Τσακό που λειτουργεί από τον περασμένο Σεπτέμβρη και το καμαρώνουμε όλοι, όπως είπε.  Το σπουδαίο αυτό έργο, όπως τόνισε ο Δήμαρχος, κατασκευάστηκε, όπως όλα τα Σχολεία της χώρας, από τις Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ), αλλά με την καθοριστική συμβολή της Δημοτικής αρχής που διεκδίκησε το έργο με επιχειρήματα, επιμονή και αποφασιστικότητα, γεγονός που επιβεβαίωσε  πρόσφατα με κατηγορηματικό τρόπο η πρ. Πρόεδρος της ΚΤΥΠ Ι.Κοντούλη.

Ο Γ. Σταθόπουλος αφού επισήμανε ότι η αποπεράτωση ενός κορυφαίου έργου όπως το ΕΠΑΛ αποτελεί ένα μόνο κεφάλαιο ενός πρωτόγνωρου για την Αγία Παρασκευή Προγράμματος που υλοποιεί η «ΝΙΚΗ», με πλήθος μεγάλων (Δημαρχείο, Ιόλας, Αγαίου Πελάγους κ.α.)  και μικρών έργων που άλλαξαν την εικόνα της πόλης και των γειτονιών της αναφέρθηκε σε αυτά που έγιναν στον Τσακό, όπως: Οι καθολικές ασφαλτοστρώσεις  στις οδούς στις οδούς Καλαβρύτων, Π. Γρηγορίου, Ε. Βενιζέλου, Μπουμπουλίνας, Γράμμου, Κουμουνδούρου, Ναυπλίου, 28ης Οκτωβρίου, Σιώκου, Ξάνθου, Αιτωλίας, Αγ. Λαύρας και Π.Π. Γερμανού και τον παράδρομο προς νεκροταφείο (Π. Γρηγορίου – Νεαπολέως) που έγιναν και οι νέες στις οδούς Αιτωλίας, Κυκλάδων, Σολωμού, Λυκείου, Ρόδων, Θράκης, Διγενή, Ρούμελης και Παλ. Πατρ.  Γερμανού που ξεκινούν σύντομα. Τα αντιπλημμυρικά έργα ομβρίων στις  οδούς Καραϊσκάκη, Μπουμπουλίνας και Μεγ. Σπηλαίου που έγιναν, στην όδό Καλαβρύτων που δημοπρατήθηκε, στην οδό Νεαπόλεως από το Δημόκριτο μέχρι τα όρια με το Χολαργό που ολοκληρώνεται η μελέτη, όπως και στην οδό Ηφαίστου που θα δώσει λύση η ΕΥΔΑΠ. Το έργο αποκατάστασης μεγάλου τμήματος των πεζοδρομίων συνολικής επιφάνειας 4.000τμ  στις οδούς Μακεδονίας, Επτανήσου, Μεγ. Αλεξάνδρου, Λήμνου, Ηπείρου κ.α και το νέο που εκτελείται και περιλαμβάνει πολλά σημεία πεζοδρομίων του Τσακού. Η ανάπλαση, πιστοποίηση και φύλαξη και των τριών Παιδικών Χαρών του Τσακού και οι εκ νέου αναπλάσεις που ξεκινούν σύντομα. Τα έργα αναβάθμισης όλων των Σχολείων όλων των βαθμίδων του Τσακού που έγινε και τα νέα έργα που ακολουθούν. Η τοποθέτηση δύο υπογειοποιημένων κάδων στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, η λειτουργία 6 Γωνιών Ανακύκλωσης στον Τσακό και 5 στη Νέα Ζωή και ο ετήσιος καθαρισμός μεγάλου αριθμού οικοπέδων και μεγάλων χώρων. Τα έργα που έγιναν στον Υμηττό και στο Κοιμητήριο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δήμαρχος στην πιλοτική εφαρμογή σε γειτονιά του Τσακού  του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού που οι Πολίτες αποφάσισαν οι ίδιοι ποιο έργο θα εκτελεστεί.

Ο Δήμαρχος μιλώντας για  τα έργα που συνεχίζονται σε όλη την  πόλη ή είναι δημοπρατημένα και θα ολοκληρωθούν τη νέα τετραετία, υπογράμμισε ότι το πρωτόγνωρο για την Αγία Παρασκευή πρόγραμμα έργων που υλοποιεί η Δημοτική αρχής απαιτεί μια ακόμη τετραετία για να ολοκληρωθεί και έθεσε τους εξής κύριους στόχους για τον Τσακό: Την άμεση ανάπλαση της Πλατείας Τσακού, την αποπεράτωση του Κολυμβητηρίου στη Νέα Ζωή (έγιναν μελέτες επάρκειας στατικότητας και βιωσιμότητας εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση της μελέτης ολοκλήρωσης της  κατασκευής του και παράλληλα έγιναν καλαίσθητη περίφραξη, ανάπλαση πεζοδρομίων, τοποθέτηση καθιστικών, βελτίωση φωτισμού κ.α. που ζήτησαν και οι κάτοικοι της περιοχής), την απόκτηση του ακινήτου «Μακρή» για να κτιστεί το 12ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, του οποίου η απαλλοτρίωση διασφαλίστηκε με πρόσφατη  απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου, τη λύση για το Οικοδομικό Τετράγωνο 118 και την παραχώρηση στο Δήμο της ιδιοκτησίας του Υπουργείου Γεωργίας στη Νεαπόλεως.

Τέλος ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επιγραμματικά στα πεπραγμένα και τους νέους στόχους στην Κοινωνική Πολιτική, στον Πολιτισμό, την Εξυπηρέτηση των Πολιτών  κ.ά.

Σημειώνουμε την παρουσία, μεταξύ άλλων, του Προέδρου του Συλλόγου Κατοίκων Τσακου Γ. Πανουτσακόπουλου, της Γραμματέως Ι. Κουτσουρά, του  πρ. Προέδρου  Β. Σαβίδη και πολλών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Οι δημόσιες εκδηλώσεις-συγκεντρώσεις της «ΝΙΚΗΣ» θα συνεχιστούν την Κυριακή 19/5 στην Πλατεία Μελ. Μερκούρη στο Κοντόπευκο και θα ολοκληρωθούν  την Παρασκευή 24/5 στην Κεντρική Πλατεία Αγ. Παρασκευής (και οι δύο συγκεντρώσεις στις 8.30 μ.μ.).