«ΝΙΚΗ των Πολιτών »: ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑΚΙΑ

Στα Πευκάκια πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14/5 η δεύτερη δημόσια προεκλογική συγκέντρωση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγίας Παρασκευής», με ομιλία του Δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου, στον πεζόδρομο του ναού Αγίων Αναργύρων.

Στην πολύ επιτυχημένη σε συμμετοχή συγκέντρωση και παρά την κατά διαστήματα βροχή,ο Γιάννης Σταθόπουλος έκανε απολογισμό του έργου της Δημοτικής αρχής και παρουσίασε το πρόγραμμά της επόμενης τετραετίας για τα Πευκάκια.

Ο Δήμαρχος μιλώντας για το έργο που έγινε τα 4,5 χρόνια στα Πευκάκια αναφέρθηκε κατ αρχάς στα δύο σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα ομβρίων που έγιναν , στο εν εξελίξει μεγάλο έργο κατασκευής πεζόδρομων-διάνοιξης  οδών,  στις κατασκευές και διαμορφώσεις των πεζόδρομων πέριξ του Παιδικού Σταθμού οδού Αισώπου και του κοινόχρηστου χώρου επί της οδού Μακαρίου που ολοκληρώθηκαν, στην επίστρωση των πεζοδρόμων Μινωτή και Κάδμου με κυβόλιθο, στις καθολικές ασφαλτοστρώσεις σε 9 οδούς, στις μικρότερες ασφαλτοστρώσεις σε 13 οδούς ,στη λειτουργία και ονοματοδοσία της πεζογέφυρας «Μ. Μιχαηλίδη» όπως και την κατασκευή νέας.

Αναφέρθηκε επίσης στην ολοκλήρωση και λειτουργία του νέου Παιδικού Σταθμού της οδού Αισώπου, στα έργα που έγιναν  στο 9ο Δημοτικό Σχολείο (ανακατασκευή του αύλειου χώρου, του γηπέδου  5χ5 και της  αίθουσας εκδηλώσεων, εξωτερικό βάψιμο του Σχολείου και περίφραξη παλαιού κτίσματος), στην ανάπλαση και πιστοποίηση της Παιδικής Χαράς των οδών Εθν. Μακαρίου και Αγ. Αναργύρων που θα επαναληφθούνσύντομα και στην κατασκευή νέας που ολοκληρώνεται άμεσα στην οδό Αισώπου, στην ανάπλαση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου μπάσκετ στην οδό Βικέλα, στην τοποθέτηση δύο υπογειοποιημένων κάδων (Αγ. Τριάδος και Ιουστινιανού), στις 3 Γωνιές Ανακύκλωσης στα Πευκάκια, στην απομάκρυνση των μπάζων που άρχισε και θα ολοκληρωθεί σύντομα και στον ετήσιο καθαρισμό και αποψίλωση του Αθλητικού κέντρου και μεγάλου αριθμού οικοπέδων.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Σταθόπουλος μίλησε για τα έργα που ακολουθούν, όπως: Η ανέγερση του 14ου  Νηπιαγωγείου που δημοπρατήθηκε   και ξεκινά σύντομα και  Νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού (οδός Αγ. Βασιλείου), το νέο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο ομβρίων σε 15 οδούς που εντάχθηκε στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, οι νέες ασφαλτοστρώσεις (οδοί Αγίας Τριάδας, Αγελάου κ.α.) που ξεκινούν σύντομα και το Αθλητικό Κέντρο που αποτελεί στόχο υψηλής προτεραιότητας. Επίσης ο Δήμαρχος εξήγγειλε για τη νέα τετραετία έργα ανακατασκευής πεζοδρομίων στα Πευκάκια, ασφαλτοστρώσεων (δεύτερη στρώση), κατασκευής Παιδικής Χαράς στην οδό Ησιόδου και ρύθμισης του κυκλοφοριακού της περιοχής, μέσω του Σχεδίου Βιώσιμης Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Τέλος ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επιγραμματικά στα πεπραγμένα και τους νέους στόχους στα μεγάλα έργα για το σύνολο του Δήμου στην Κοινωνική Πολιτική, στον Πολιτισμό,   κ.ά.

Σημειώνουμε την παρουσία, μεταξύ άλλων, του Προέδρου του Συλλόγου Κατοίκων Πευκακίων Χρ. Λαμπρινάκη, των δύο πρ. Προέδρων Γ. Γεωργίου και Στεφ. Μπακογιάννη όπως και πολλών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Οι δημόσιες εκδηλώσεις-συγκεντρώσεις της «ΝΙΚΗΣ» θα συνεχιστούν την Πέμπτη 16/5 στην Πλατεία Τσακού (οδός Ελ. Βενιζέλου), την Κυριακή 19/5 στην Πλατεία Μελ. Μερκούρη στο Κοντόπευκο και τέλος την Παρασκευή 24/5 στην Κεντρική Πλατεία Αγ. Παρασκευής (όλες οι συγκεντρώσεις στις 8.30 μ.μ.).