«ΝΙΚΗ των Πολιτών»: ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΣΥNΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ

Η Συνέλευση κατοίκων στα Πευκάκια την Κυριακή 8/12 με διοργάνωση από τον δραστήριο Σύλλογο, μας έδωσε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε δημόσια όλα τα έργα μας από το διάστημα 2014 – 2019 ως Δημοτική Αρχή.

Ο π. Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος στην ομιλία του επισήμανε ότι:

 

 1. Ολοκληρώθηκαν αντιπλημμυρικά έργα ομβρίων και ακολούθησε καθολική ασφαλτόστρωση στις οδούς Γ. Παπανδρέου, Αγ. Αναργύρων, Θερίσσου, Αμαλιάδος, Θεσσαλονίκης, Υμηττού και Σάμου.
 2. Ολοκληρώθηκε και λειτούργησε ο Παιδικός Σταθμός της οδού Αισώπου (όπου λύσαμε με άλλο έργο τα σοβαρά προβλήματα στεγάνωσης που είχε).
 3. Ξεκίνησε η ανέγερση του 14ου Νηπιαγωγείου στην οδό Αγ. Βασιλείου (και συνεχίζονται οι εργασίες). Το Νηπιαγωγείο θα λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο του 2020.
 4. 4.Απομακρύνθηκαν όλα τα μπάζα από το Αθλητικό Κέντρο (υπήρχαν όταν αναλάβαμε).
 1. Ξεκίνησε πριν τις εκλογές και συνεχίζεται με καλούς ρυθμούς το έργο διανοίξεων – πεζοδρομήσεων οδών ύψους άνω του ενός εκατομμυρίων ευρώ (1.000.0000) .
 2. Έγιναν πάρα πολλές εργασίες στο 9ο Δημοτικό (ανακατασκευή αύλειου χώρου, ανακατασκευή του γηπέδου 5χ5 και της αίθουσας εκδηλώσεων, περίφραξη παλαιού κτίσματος και καθολικός ελαιοχρωματισμός εξωτερικά).

 3. Έγινε ανάπλαση δαπέδου και έργα φωταγώγησης του γηπέδου μπάσκετ της οδού Βικέλα.
 4. Λειτούργησε και έγινε ονοματοδοσία ως “Μιχ. Μιχαηλίδη” της πεζογέφυρας στον Σταύρο.
 5. Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των πεζοδρόμων πέριξ του Παιδικού σταθμού της οδού Αισώπου όπως και στην οδό Πολυμνίας (με διάνοιξη της οδού).
 6. Έγινε επίστρωση με κυβόλιθο των οδών Μινωτή και Κάδμου.
 7. Έγιναν καθολικές ασφαλτοστρώσεις στις οδούς Δημόκριτου και Ζαΐμη.
 8. Τοποθετήθηκε φανάρι για πεζούς στην οδό Κλεισθένους.
 9. Έγινε ανάπλαση και πιστοποίηση της Παιδικής Χαράς Εθν. Μακαρίου και Αγ. Αναργύρων.
 10. Κατασκευάστηκε νέα Παιδική Χαρά στη γωνία οδών Αισώπου και Ερμού (και σύντομα θα ολοκληρωθεί η τοποθέτηση οργάνων).
 11. Κάθε καλοκαίρι κάναμε λεπτομερή καθαρισμό των οικοπέδων και του Αθλ. Κέντρου.
 12. Έγινε ελαιοχρωματισμός όλου του 7ου Νηπιαγωγείου όπως και της περίφραξης του.
 13. Εκδόθηκε η άδεια δόμησης για το νέο Παιδικό Σταθμό στην οδό Αγ. Βασιλείου και πετύχαμε την χρηματοδότησή του από την Περιφέρεια Αττικής.
 14. Έγιναν έργα περίφραξης του παλαιού γηπέδου μπάσκετ και τοποθέτηση πολλών καθιστικών.
 15. Έγινε δενδροφύτευση στο οικόπεδο ΣΥΔ.

 16. Έγιναν διαγραμμίσεις και μικρότερες ασφαλτοστρώσεις από δική μας εργολαβία που συνεχίζεται.
 17. Τοποθετήθηκαν απαγορευτικά στάθμευσης και έγιναν ανακατασκευές πεζοδρομίων.
 18. Έγινε αντικατάσταση των φθαρμένων και κατεστραμμένων ξύλινων καθιστικών στην Πλατεία και την Παιδική χαρά οδών Αγ. Αναργύρων και Εθν. Μακαρίου όπου τοποθετήσαμε την πινακίδα ονομασίας της ως Πλατεία Αντώνη Σαμαράκη.
 19. Ενισχύθηκε ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός της περιοχής.
 20. Επαναφέραμε τον θεσμό των Συνελεύσεων κατοίκων (κάτι που θα κάνουμε και τώρα), εκδηλώσεις, Κοινωνική πολιτική, μείωση Δημ. τελων 20% κλπ.

 

Σημείωσε  επίσης το νέο έργο ομβρίων ύψους 2.5 εκατ.€ που δημοπρατήθηκε στο τέλος Οκτωβρίου, και αφορά πολλές οδούς της περιοχής, ,με χρηματοδότηση της Περιφέρεια Αττικής όπως και τις ασφαλτοστρώσεις των οδών Αγελάου, Αισώπου (που έγινε) και τμήματος της οδού Αγ. Τριάδος..

Τέλος δήλωσε ότι η «ΝΙΚΗ των Πολιτών» θα είναι αρωγός και υποστηρικτής για να λυθούν προβλήματα που παρά τις σημαντικές προσπάθειες συνεχίζουν να απασχολούν την περιοχή των Πευκακιίων (Αθλητικό Κέντρο, Κυκλοφοριακή μελέτη κ.α.).

 

Στη συνέλευση παρευρέθηκε και η Δημοτική Σύμβουλός της «Νίκης Πολιτών» Μαργαρίτα Δημήτριου Καβρουδάκη  πρώην Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών.

 

Το Γραφείο Τύπου της  Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

«NIKH των Πολιτών Αγ. Παρασκευής»