ΝΙΚΗ των Πολιτών: ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΡΙΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ – ΛΑΘΟΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου η Δημοτική Αρχή για ακόμα μία φορά επέδειξε ανικανότητα στη διαχείριση σοβαρών  θεμάτων Παιδείας. Χωρίς την απαραίτητη πολιτική βούληση και αφού έφτασε «στο παραπέντε», μείωσε τον αριθμό των παιδιών της Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης από 800 σε 150 και στερεί την συμμετοχή στα παιδιά  ΑμΕΑ! Άλλος ένας περιορισμός παροχής του Δήμου, ολοκληρώθηκε.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση “Νίκη των Πολιτών” υπερψήφισε την απευθείας ανάθεση, για τη λειτουργία αυτού του «κουτσού» προγράμματος Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης, ενώ καταψήφισε τα προτεινόμενα κριτήρια επιλογής, τα οποία όχι μόνο δεν εμφανίζουν καμία κοινωνική μέριμνα, αλλά παραπέμπουν στις γνωστές από παλιά πελατειακές λογικές! Αυτό προκύπτει ξεκάθαρα από το γεγονός ότι κατά προτεραιότητα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα τα παιδιά που έχουν 2 εργαζόμενους γονείς ανεξαρτήτως εισοδήματος, (ανεξαρτήτως δηλαδή αν η οικογένεια έχει μηνιαίο εισόδημα  2, 3, 5, 10.000 ευρώ/μήνα), ενώ θα ακολουθήσουν στις όποιες θέσεις περισσέψουν,  τα παιδιά οικογενειών με κοινωνικά κριτήρια (μονογονεϊκές, πολύτεκνοι κ.α.) και ακολούθως των λοιπών οικογενειών.

Η Δημοτική Αρχή προσπάθησε να δικαιολογήσει την πολιτική της ανεπάρκεια (και την πιθανή της προσπάθεια  για εξασφάλιση των περίπου 80.000 €, που θα περισσέψουν από την περικοπή), με προφάσεις για «άκαμπτο» διοικητικό τρόπο και χρόνο υλοποίησης του προγράμματος. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να υπενθυμίσουμε ότι την πρώτη χρονιά που αυτός ο ίδιος ανοικτός διαγωνισμός έπρεπε να γίνει ηλεκτρονικά η δική μας μέριμνα ήταν να τον ολοκληρώσουμε σε σχεδόν ενάμιση μήνα!

Θα  μπορέσει η Δημοτική Αρχή να απαντήσει σε όλους εκείνους τους γονείς, των οποίων τα παιδιά δεν θα ενταχθούν στο φετινό πρόγραμμα, γιατί δεν επέλεξε να τροποποιήσει τον ανοικτό διαγωνισμό σε συνοπτικό πρόχειρο, αμέσως μόλις ανακοινώθηκε το άνοιγμα των σχολείων; Αυτός ήταν ο τρόπος για να δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή τουλάχιστον 400-500 παιδιών.

Λυπούμαστε πολύ για αυτήν την εξέλιξη.

 

 

Το Γραφείο Τύπου

Της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

“ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής