«ΝΙΚΗ των Πολιτών»: ΣΚΛΗΡΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ – ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΜΑΣ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Σε συνεδριάσεις της Γραμματείας και στη Γενική Συνέλευση των μελών της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής» αναλύθηκαν τα αποτελέσματα των Δημοτικών εκλογών στο Δήμο μας, συζητήθηκαν λεπτομερώς όλες οι παράμετροι και τα γεγονότα που διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα και έγινε απολογισμός έργου στο Δήμο Αγ. Παρασκευής.

Με βασικό συμπέρασμα τη σκληρή κομματικοποίηση των εκλογών από την παράταξη του εκλεγέντος Δημάρχου (μαζική αποστολή χιλιάδων μηνυμάτων «Νέα Δημοκρατία, Υποψ. Δήμαρχος Β. Ζορμπάς, όλοι στις κάλπες» πριν την 1η Κυριακή, παρουσία των Αντιπροέδρων της ΝΔ και πολλών Βουλευτών στο εκλογικό του κέντρο πριν τη 2η, διακίνηση άθλιου ψευδούς εντύπου κατά του Γ. Σταθόπουλου, έντονη πίεση στους δύο υποψηφίους να προσέλθουν και να φωτογραφηθούν, τηλεφωνικές κλήσεις από το κόμμα κ.ά.) το τελικό αποτέλεσμα της 2ης Κυριακής καταγράφεται ως νίκη της επίσημης ΝΔ και όχι του Β. Ζορμπά, δεν είναι ήττα της πολύχρωμης «ΝΙΚΗΣ των Πολιτών», είναι συνολική απαξίωση και ήττα της ανεξάρτητης Αυτοδιοίκησης στην Αγία Παρασκευή από συγκεκριμένη κομματική παράταξη.

Αντιπαραβάλαμε τον αυτόνομο αυτοδιοικητικό μας λόγο χωρίς εμπλοκή κομματικών μηχανισμών και τιμηθήκαμε από το εκλογικό σώμα με 9 έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσες και η εκλεγείσα παράταξη και με 45% την 2η Κυριακή. Κάναμε έναν πολιτισμένο, έντιμο και υπερήφανο αγώνα με απολογισμό έργου και προτάσεις για το αύριο της πόλης, μιας πόλης που την υπηρετήσαμε και την υπηρετούμε επί πολλά χρόνια. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους χιλιάδες των πολιτών που μας ψήφισαν και καλούμαστε να μετατρέψουμε εποικοδομητικά την άρνηση εκείνων που δεν μας στήριξαν.

Οι διαπιστώσεις αυτές δεν αναιρούν τα δικά μας λάθη και αδυναμίες: α) Δεν καταφέραμε κάποιες φορές να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της καθημερινότητας στην πόλη και δεν λύσαμε προβλήματα Διοίκησης, β) Δεν πείσαμε περισσότερους πολίτες παρά το πολύπλευρο έργο που κάναμε και γ) Δεν ενημερώσαμε για την προηγούμενη θητεία του επανεκλεγέντος Δημάρχου.

Οι εκλογές διεξήχθησαν με το σύστημα της απλής αναλογικής που υπηρετεί την ισότητα της ψήφου και επιτρέπει την πραγματική αποτύπωση της λαϊκής βούλησης και την δυνατότητα συνεργασίας και συναίνεσης μεταξύ των Παρατάξεων βάσει των προγραμμάτων τους.

Η «ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής» θα συνεχίσει να καταθέτει τεκμηριωμένες προτάσεις τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, επιδιώκοντας την υιοθέτηση τους από το σύνολο των παρατάξεων, όσο και στην κοινωνία και τους φορείς της καθώς θεωρούμε την ενεργό συμμετοχή του πολίτη ακρογωνιαίο λίθο της δημοκρατίας. Θα συνεχίσουμε αυτό που κάναμε όλα τα χρόνια: Αγώνα μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, στήριξη των σοβαρών κινητοποιήσεων και κινημάτων της πόλης, εκδηλώσεις στις γειτονιές, ημερίδες, δράσεις, έκδοση εντύπου κ.α. Το σύστημα της απλής αναλογικής δημιουργεί νέο πλαίσιο λειτουργίας και στο Δήμο μας και απαιτεί προγραμματικές συμφωνίες, συγκλίσεις μεταξύ των παρατάξεων και εμείς όλοι είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε αυτό, χωρίς συναλλαγές και παρά τον εμπαθή και απαξιωτικό λόγο του εκλεγέντος Δημάρχου.

Η Γενική Συνέλευση, τέλος, ασχολήθηκε με την οργανωτική αναδιάρθρωση της Κίνησης, τη στελέχωση των τομέων ευθύνης και προγραμμάτισε τις επόμενες συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις της.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 που αναλάβαμε τα ηνία του Δήμου με την ψήφο των πολιτών επιλύσαμε με μεθοδικότητα προβλήματα δεκαετιών και κάναμε πολλά έργα: Βιοκλιματική ανάπλαση οδών στο Κοντόπευκο, δημοπράτηση Δημαρχιακού Μεγάρου, έργα ομβρίων άνω των 7 εκατ. €, Επαγγελματικό Λύκειο (πρ. Μπαρμπίκα), έργο διανοίξεων-πεζοδρομήσεων οδών στα Πευκάκια, ανάπλαση αύλειων χώρων, δύο κλειστών Γυμναστηρίων, δύο ανοιχτών μπάσκετ και δύο σχολικών 5x5, ανάπλαση και πιστοποίηση Παιδικών Χαρών, απόκτηση και χρηματοδότηση ανάπλασης Ιόλα, ολοκλήρωση ημιτελή Παιδικού Σταθμού στα Πευκάκια, εγκατάσταση 11 ζευγαριών βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, δημιουργία 30 Γωνιών Ανακύκλωσης, εγκατάσταση καφέ κάδων συλλογής Οργανικού υλικού από τις Λαϊκές Αγορές, ενοικίαση Γιαβάσειου κληροδοτήματος με 20.000€ το μήνα, μείωση 20% Δημοτικών τελών, νέο Δημοτικό Κινηματογράφο με ελεύθερη είσοδο, τοποθέτηση οργάνων άθλησης, τεράστιο πολιτιστικό έργο από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό (ΠΑΟΔΑΠ) και το Δήμο, υπεράσπιση των εργαζομένων, αύξηση μόνιμων υπαλλήλων στους Παιδικούς Σταθμούς και στο Δήμο, πιστοποίηση όλων των Παιδικών Σταθμών, πολύπλευρη Κοινωνική πολιτική και δουλειά καθημερινή σε όλες τις γειτονιές της πόλης.

Χωρίς νέο δανεισμό με απόλυτη διαφάνεια και χωρίς ίχνος διαφθοράς αυξήσαμε τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου στο διπλάσιο, αξιοποιήσαμε όλες τις πηγές χρηματοδότησης (περισσότερα από 45 εκατ. € εισέρευσαν στο Δήμο), αυξήσαμε τη Δημοτική περιουσία κατά 5,5 εκατ. €, μειώσαμε 4,5 εκατ. € τα χρέη του Δήμου, επαναφέραμε τις Συνελεύσεις Γειτονιών, εφαρμόσαμε πιλοτικά το Συμμετοχικό Προϋπολογισμό στον Τσακό, Συμμετοχικό Σχεδιασμό σε Σχολεία, όπως και τη συμμετοχή όλων των Συλλόγων της πόλης στις θεσμοθετημένες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και το Αποκριάτικο καρναβάλι, εφαρμόσαμε αδιάβλητα συστήματα εγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς, στα προγράμματα θερινής Δημιουργικής απασχόλησης και στις παιδικές κατασκηνώσεις όπου διπλασιάσαμε τον αριθμό των παιδιών που συμμετέχουν, αποκαταστήσαμε τις διαταραγμένες σχέσεις του Δήμου με πολλές συλλογικότητες, απομακρύναμε κεραίες κινητής τηλεφωνίας,  απελευθερώσαμε την Κεντρική Πλατεία από τα αυτοκίνητα και προχωρήσαμε σε πολλές δημοπρατήσεις νέων έργων.

Έτσι  δημοπρατήθηκαν και ξεκινούν σύντομα μεταξύ άλλων:

 1. Η Ανέγερση του Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής.
 2. Η Ανάπλαση της οδού Αιγαίου Πελάγους.
 3. Η Ανάπλαση οδών πέριξ της Κεντρικής πλατείας.
 4. Νέο έργο ομβρίων στον Αϊ-Γιάννη, στον Τσακό και στο Κοντόπευκο.
 5. Η Ανάπλαση αύλειων χώρων των 4 Λυκείων και 2 Δημοτικών Σχολείων.
 6. Ασφαλτοστρώσεις μήκους 12 χλμ., πέραν των 12 χλμ. που ήδη έγιναν.
 7. Η Μελέτη ανάπλασης ΙΟΛΑ.
 8. Η Ανάπλαση για δεύτερη φορά όλων των Παιδικών Χαρών και μιας καινούργιας που κατασκευάσαμε δίπλα στον Παιδικό Σταθμό της Αισώπου.
 9. Η Ανέγερση του 14ου Νηπιαγωγείου στα Πευκάκια.
 10. Η Ανακατασκευή-ανάπλαση όλων των Αθλητικών υποδομών στο Πάρκο «Στ. Κώτσης».
 11. Η Ανάπλαση της Πλατείας Αϊ-Γιάννη (υπό δημοπράτηση).
 12. Η ελεγχόμενη στάθμευση.

Τέλος καταγράφουμε έργα που μεταξύ άλλων πρέπει να γίνουν στην πόλη τη νέα τετραετία:

 1. Νέος Παιδικός Σταθμός (η άδεια δόμησης έχει εκδοθεί).
 2. Αθλητικό κέντρο στα Πευκάκια.
 3. Δημοτική Συγκοινωνία.
 4. Ολοκλήρωση Κολυμβητηρίου.
 5. Ναός στο Κοιμητήριο.