«ΝΙΚΗ των Πολιτών»: ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΖΟΡΜΠΑ

 

 Για πολλοστή φορά ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ Βασίλης Ζορμπάς συλλαμβάνεται ψευδόμενος. Για πολλοστή φορά η «ΝΙΚΗ των Πολιτών» τον καλεί να λογικευτεί και να σοβαρευτεί.

Έχουμε μια Δημοτική αρχή που έχει τον τελευταίο καιρό «κατορθώσει»:

1.Να μην μπορεί να λύσει το πρόβλημα δυσοσμίας και στο Κοντόπευκο αλλά και σε αλλά σημεία της Αγίας Παρασκευής

2.Να διογκώσει τα προβλήματα στον Άι Γιάννη με προσπάθεια να ακυρώσει την ανάπλαση της Πλατείας. Είναι γνωστό ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος έφερε τα ΜΑΤ εναντίον της Νεολαίας.

3.Να «καμαρώνει» για έργα που εμείς μελετήσαμε και δημοπρατήσαμε (Κεντρική Πλατεία – 14ο Νηπιαγωγείο – Ασφαλτοστρώσεις – Ανάπλαση Αιγαίου Πελάγους-Ιόλας κ.ά.).

4.Να επιδιώξει να απολύσει 24 εργαζομένους στους Παιδικούς Σταθμούς κάτι που δεν επέτρεψε η Αντιπολίτευση.

5.Να θέλει να εγκαταστήσει τα απορριμματοφόρα του Δήμου σε δρόμους του Κοντόπευκο κάτι που πάλι η Αντιπολίτευση δεν επέτρεψε.

6.Να κάνει τόσες πολλες απευθείας αναθέσεις (χωρίς ούτε μια στοιχειώδη πρόσκληση ενδιαφέροντος),όσες πιθανά δεν έχουν γίνει στην ιστορία του Δήμου Αγίας Παρασκευής συνολικά. Ευρισκόμενος σε αυτά τα αδιέξοδα ο Β. Ζορμπάς «κτύπησε» και πάλι αντιγράφοντας ακραίους «τουρκοφάγους» (συμπλέει με την επίθεση Βελόπουλου στον Δήμαρχο Αμαρουσίου).Με συκοφαντίες και ανευθυνότητα, μας κατηγορεί:

1.Οτι τα όργανα των Παιδικών χαρών που τοποθετήθηκαν  μετά από διαγωνισμό που έγινε επί Δημαρχίας Σταθόπουλου (προ διετίας) είναι Made in Turkey και 2 Οτι η ανάθεση έγινε με τη χαμηλή έκπτωση του 1%. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Ασφαλώς όχι, διότι :

Α. Ο διαγωνισμός, που επαναλαμβάνουμε έγινε προ διετίας, ήταν διεθνής και μπορούσαν να πάρουν μέρος εταιρείες (χωρίς να είναι δυνατόν από την κείμενη νομοθεσία να μπει όρος αποκλεισμού) από όλο τον κόσμο. ΚΑΙ ΕΔΩ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΩΔΙΑ:ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ,ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2020 ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ,ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ «ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ» Ή ΟΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ;

Β. Γνωρίζει ο κ.Δήμαρχος ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό στα εν Ελλάδι Τεχνικά έργα χρησιμοποιούνται τσιμέντα και σιδηρός οπλισμός από τη γειτονική χώρα γιατί δεν υπάρχει τρόπος να απαγορευθούν;

Γ. Όσον αφορά τώρα την ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ αποδοχή της έκπτωσης 1% στο έργο (που σημαίνει ότι εμφανίζεται πρώτη φορά) ας δούμε αν είναι έτσι:

  • Δήμος Φυλής , διαγωνισμός στις 18-1-2019 για προμήθεια οργάνων Παιδικής χαράς  τελείως αναλόγων με τα δικά μας. Προϋπολογισμός 1.500.000€.Κατακύρωση με έκπτωση 0.99%!
  • Δήμος Ν. Σμύρνης  στις 9-5-2018. Ομοίως προϋπολογισμός 393.000€, έκπτωση 2%.
  • Δήμος Λαρισαίων . Στις 13-9-2018. Ομοίως προϋπολογισμός 1.580.000€(!!),κατακύρωση με έκπτωση 2%.

Δ. Έχουμε στη διάθεσή του και άλλες πολλές περιπτώσεις διαγωνισμών με «ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ» ,όπως οι παραπάνω, εκπτώσεις, σε προμήθειες οργάνων Παιδικών χαρών (με προϋπολογισμούς από 200.000 έως 500.000€ και εκπτώσεις από 0.22% έως 2%) όπως στους  Δήμους Ζωγράφου, Μεγαλούπολης, Σητείας, Ιωαννίνων, Ικαρίας, Πάτρας, Ναυπλίου, Ρεθύμνου κ.α.

Δ. Τέλος, όσον αφορά την δυνατότητα «στησίματος» των ηλεκτρονικών διαγωνισμών από συμμετέχοντες, την οποία αφήνει να εννοηθεί, ας ρωτήσει κάποιους Μηχανικούς ,δοθέντος ότι ο ίδιος δεν είναι καθόλου σχετικός με τα Τεχνικά θέματα.

 Για πολλοστή φορά ο κ. Δήμαρχος συλλαμβάνεται ψευδόμενος. Για πολλοστή φορά τον καλούμε λογικευτεί και να σοβαρευτεί.