«ΝΙΚΗ των Πολιτών»: ΘΩΡΑΚΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Η καταρρακτώδης βροχή της νύχτας 12 προς 13 Οκτωβρίου 2020,δεν προκάλεσε κανένα σοβαρό πρόβλημα στην Αγία Παρασκευή .Καθοριστικό ρόλο για αυτό έπαιξε η μεγάλη θωράκιση της πόλης μας με τα αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν ιδιαίτερα την πενταετία 2014-2019(στην προηγούμενη Δημαρχιακή θητεια δεν έγινε κανένα τέτοιου είδους έργο).

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, κατασκευάστηκαν αντιπλημμυρικά έργα όμβριων:

1.Στις οδούς Θήρας, Τσιμισκή,  Χρυσοστ. Σμύρνης,  Πλαταιών, Δημοσθένους, Γούναρη, Πατρόκλου και Δραγατσανίου στο Κοντόπευκο, Καραϊσκάκη, Μπουμπουλίνας και Μεγ. Σπηλαίου στον Τσακό, Θερίσου, Θεσσαλονίκης, Σάμου και Υμηττού στα Πευκάκια.

2.Στις οδούς Πεντέλης, Χίου και Ολυμπίας στο Κοντόπευκο

3.Στις οδούς Παπανδρέου και Αγ. Αναργύρων στα Πευκάκια και

4.Στις οδούς Βορρά και Γραβιάς στον Αι Γιάννη.

5.Δημοπρατησαμε στις αρχές Ιανουαρίου 2019 νέο έργο ομβρίων στις οδούς Σπάρτης, Γραβιάς, Αιγαίου Πελάγους (έγινε) και Αμαρυλλίδος στον Αι Γιάννη, Καλαβρύτων (έγινε) στον Τσακό και Λαχανά, Χ. Πόγκα και Αλκιβιάδου στο Κοντόπευκο.

6.Ενταχθηκε στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, μετά από αίτημα του Δήμου, και δημοπρατηθηκε από την νεα Δημοτική αρχη αντιπλημμυρικό έργο όμβριών σε 15 οδούς στα Πευκάκια (Επαμεινώνδα, Καραγάτση, Βρεττάκου, Χρυσοβαλάντου, Αριστοφάνους, Λουκή Ακρίτα Φθιώτιδος, Ορχομενού, Τυρνάβου, Αταλάντης, Μακαρίου, Αγαπήνωρος, Κρήτης, Κάδμου και Αγίας Θεκλας.

 

Έτσι, από το 2014 μέχρι το 2019 το δίκτυο αγωγών όμβριων της Αγίας Παρασκευής τριπλασιάστηκε ανεβάζοντας την κάλυψη της, συνολικά, από 13% σε 40%, με αντιπλημμυρικά έργα που προστατεύουν τη ζωή και τις περιουσίες των πολιτών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ακόμη σημεία της πόλης με πρόβλημα.

 

Το Γραφείο Τύπου

της

Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

«ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής»