ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ, Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ

του Γιάννη Σταθόπουλου

 

Το να ΄΄μεταπηδήσει΄΄ κάποιος σε άλλο πολιτικό, κομματικό ή αυτοδιοικητικό χώρο είναι συχνό γεγονός και έχει συμβεί από και προς όλους τους χώρους. Το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά, όλα τα κομματικά, πολιτικά και αυτοδιοικητικά επιτελεία. Είναι δε, απολύτως θεμιτό και φυσιολογικό όταν κάποιος αναθεωρεί απόψεις να χαράζει, με βάση αυτές τις απόψεις, άλλη πορεία. Μάλιστα στην, πρόσφατη πολιτική ιστορία έχουμε όχι μόνο αποχωρήσεις (και νέες παρατάξεις) και μεταπηδήσεις αλλά ακόμη και διασπάσεις μικρής ή μεγάλης εμβέλειας. Τα παραδείγματα είναι πολλά και από όλους τους χώρους.

Οι σοβαροί πολιτικοί, κομματικοί ή αυτοδιοικητικοί χώροι δεν ευτελίζουν τους αποχωρούντες. Εκείνοι δε (οι σοβαροί) που καλοδέχονται τον ΄΄αναθεωρητή΄΄ οφείλουν να φροντίζουν να μην καταγραφεί ως ποδοσφαιρική μεταγραφή. Η πολιτική οφείλει να έχει σοβαρότητα, υπευθυνότητα και κυρίως ανιδιοτέλεια. Αν π.χ. κάποιος δηλώνει ότι δεν αξιοποιήθηκε από τον χώρο του και εν μία νυκτί ΄΄αξιοποιείται΄΄ κάτι δεν πάει καλά. Τις βασικές ευθύνες, όμως τις έχουν οι ηγεσίες που χρησιμοποιούν μ’ αυτό τον τρόπο τους ανθρώπους. Γιατί πάντα κάποιοι ΄΄αναξιοποίητοι΄΄ θα βρίσκουν την εξουσία για να ΄΄αξιοποιηθούν΄΄ δηλ. να πάρουν θέση (μερικές φορές μάλιστα και χρήματα). Το στίγμα της σοβαρότητας και της ανιδιοτέλειας (που δεν το περιμένουμε από όλους τους πολίτες) οφείλει κυρίως να το εγγυάται η εξουσία.

του Γιάννη  Σταθόπουλου

 

Το να ΄΄μεταπηδήσει΄΄ κάποιος σε άλλο πολιτικό, κομματικό ή αυτοδιοικητικό χώρο είναι συχνό γεγονός και έχει συμβεί από και προς όλους τους χώρους. Το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά, όλα τα κομματικά, πολιτικά και αυτοδιοικητικά επιτελεία. Είναι δε, απολύτως θεμιτό και φυσιολογικό όταν κάποιος αναθεωρεί απόψεις να χαράζει, με βάση αυτές τις απόψεις, άλλη πορεία. Μάλιστα στην, πρόσφατη πολιτική ιστορία έχουμε όχι μόνο αποχωρήσεις (και νέες παρατάξεις) και μεταπηδήσεις αλλά ακόμη και  διασπάσεις μικρής ή μεγάλης εμβέλειας. Τα παραδείγματα είναι πολλά και από όλους τους χώρους.

Οι σοβαροί πολιτικοί, κομματικοί ή αυτοδιοικητικοί χώροι δεν ευτελίζουν τους αποχωρούντες. Εκείνοι δε (οι σοβαροί) που καλοδέχονται τον ΄΄αναθεωρητή΄΄ οφείλουν να φροντίζουν να μην καταγραφεί ως ποδοσφαιρική μεταγραφή.                 Η πολιτική οφείλει να έχει σοβαρότητα, υπευθυνότητα και κυρίως ανιδιοτέλεια.  Αν π.χ. κάποιος δηλώνει ότι δεν αξιοποιήθηκε από τον χώρο του και εν μία νυκτί  ΄΄αξιοποιείται΄΄ κάτι δεν πάει καλά. Τις βασικές ευθύνες, όμως τις έχουν οι  ηγεσίες που χρησιμοποιούν μ’ αυτό τον τρόπο τους ανθρώπους. Γιατί πάντα κάποιοι  ΄΄αναξιοποίητοι΄΄ θα βρίσκουν την εξουσία για να ΄΄αξιοποιηθούν΄΄ δηλ. να πάρουν θέση (μερικές φορές μάλιστα και χρήματα). Το στίγμα της σοβαρότητας και της ανιδιοτέλειας (που δεν το περιμένουμε από όλους τους πολίτες) οφείλει κυρίως να το εγγυάται η εξουσία.