ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΄΄ΝΙΚΗΣ΄΄ : ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ στον ΄΄ΔΡΑΚΟ΄΄ του Ν. ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΥ

Την Πέμπτη 12 Μαΐου, η ομάδα Πολιτισμού της ΄΄ΝΙΚΗΣ΄΄ ξεκίνησε τις προβολές ταινιών, που θέλουμε να γίνονται κάθε μήνα. Η αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Γυμνασίου, στον Τσακό επελέγη για την πρώτη ταινία που ήταν ΄΄ο Δράκος΄΄ του Νίκου Κούνδουρου, μια μεγάλη ταινία του 1959, με σπουδαίους Έλληνες ηθοποιούς, (μεταξύ αυτών ο Θανάσης Βέγγος), σε σκηνογραφία του Τάσου Ζωγράφου και ήταν γεμάτη κόσμο. Σημειώνουμε ότι οι ανωτέρω τρείς, ΄΄πρωτοσυναντήθηκαν΄΄ στην Μακρόνησο ως πολιτικοί κρατούμενοι.

Την Πέμπτη 12 Μαΐου, η ομάδα Πολιτισμού της ΄΄ΝΙΚΗΣ΄΄ ξεκίνησε τις προβολές ταινιών, που θέλουμε να γίνονται κάθε μήνα. Η αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Γυμνασίου, στον Τσακό  επελέγη για την πρώτη ταινία που ήταν ΄΄ο Δράκος΄΄ του Νίκου Κούνδουρου, μια μεγάλη ταινία του 1959, με σπουδαίους Έλληνες ηθοποιούς,  (μεταξύ αυτών ο Θανάσης Βέγγος), σε σκηνογραφία του Τάσου Ζωγράφου και ήταν γεμάτη κόσμο. Σημειώνουμε ότι οι ανωτέρω τρείς, ΄΄πρωτοσυναντήθηκαν΄΄ στην Μακρόνησο ως πολιτικοί κρατούμενοι.

Από αριστερά Ν.Κούνδουρος, Α.Βέγγου, Ε.Ζωγράφου

Η παρουσία του σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου αλλά και των Ασημίνας Βέγγου, και Έφης Ζωγράφου, συζύγων των αείμνηστων Θανάση Βέγγου και Τάσου Ζωγράφου, καθόρισε το κλίμα της εκδήλωσης που ήταν μια βραδιά υψηλής πολιτιστικής παιδείας, συγκίνησης και ευαισθησίας.

Ο Στέφανος Κοπανάκης, από την ΄΄ΝΙΚΗ΄΄, περιέγραψε τους στόχους και τις επόμενες εκδηλώσεις της ομάδας Πολιτισμού, μετά από τον Γιάννη Σταθόπουλο που καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στους Αγιοπαρασκευιώτες Θανάση Βέγγο και Τάσο Ζωγράφο. Ο σκηνοθέτης Σταύρος Στρατηγάκος και η ηθοποιός Πηνελόπη Πιτσούλη, έδωσαν τον δικό τους τόνο για τους συντελεστές της ταινίας και ο Νίκος Κούνδουρος μας μάγεψε με τις επισημάνσεις του για την ταινία και το κλίμα της εποχής.

Από την ομάδα πολιτισμού της Νίκης Σ.Κοπανάκης

 

Διακρίναμε μεταξύ άλλων τους Δημοτικούς Συμβούλους Γερ. Βλάχο, Γ. Σιδέρη, Ζ. Φωτεινού, Γ. Καζάκο, Φ. Αλεξόπουλο, τους πρ. Δημ. Συμβούλους Σωτ. Παπαμιχαήλ, Κατ. Φλατσούση και Τ. Καλογερά, τον Πρόεδρο και Γραμματέα του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού Β. Σαβίδη και Τ. Μίχα, όπως και το μέλος του Δ.Σ. Σταύρο Πασχαλίδη, την Πρόεδρο των Αιτωλοακαρνάνων Λένα Βακαλοπούλου, των Αρκάδων Σούλη Σταθοπούλου, του Τέννις Γιάννη Σερκεδάκη, τον θεατράνθρωπο Ανδρ. Κατσικόπουλο, τους συγγραφείς Μ. Κασόλα, Χρ. Αντωνίου και Γιώργη Σερκεδάκη, την σκηνοθέτιδα Τόνια Σταυροπούλου, τον αντιπρ. της ΚΟΙΠΕΔΑΠ  Νίκο Αργυριάδη, τον σκηνοθέτη Γιάννη Τζιβραίλη, από το Δ.Σ. των Παιδικών Σταθμών την Ιλεάννα Σακκά, από το ΠΑΣΟΚ την Δήμητρα Χριστοφοράτου, από τους Οικολόγους την Κατερίνα Γιαγή, όπως και πολλούς ανθρώπους της Τέχνης.

Ο επικεφαλής της Νίκης Γ.Σταθόπουλος

 

Η επόμενη προβολή ταινίας θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου και θα υπάρξει έγκαιρη ανακοίνωση.