Προγραμματικές κατευθύνσεις Ενότητα 11η: Στήριξη της τοπικής αγοράς στην Αγία Παρασκευή :  Σχεδιάσαμε – Πραγματοποιήσαμε – Συνεχίζουμε!

Η δημοτική αρχή του Γιάννη Σταθόπουλου  στήριξε  την αγορά και ιδιαίτερα τις μικρές επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες:

– Μείωσε  τα τέλη Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού κατά 51% για καταστήματα έως 60 τμ. και 42% για καταστήματα 60-150 τμ.

– Μείωσε  έως 50% τα τέλη για τραπεζο-καθίσματα.

– Συνεργάστηκε, με πολύ μεγάλη επιτυχία, με την Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων Βιοτεχνών Αγίας Παρασκευής (ΕΝΕΒΑΠ) σε διάφορες εκδηλώσεις, κυρίως όμως στις Χριστουγεννιάτικες.

– Ανέπτυξε  δράσεις για προβολή και στήριξη της τοπικής αγοράς (Εκδηλώσεις, ενημέρωση, υπαίθριες συναυλίες, φυλλάδια, πανό κ.ά.).

– Διοργάνωσε δωρεάν μαθήματα επιχειρηματικότητας (δύο κύκλους), προσφορά σε νυν και νέους επιχειρηματίες.

– Αύξησε  τον εορταστικό φωτισμό και στολισμό στις Πλατείες της πόλης και στους εμπορικούς δρόμους.

– Έκανε  πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Γιαβάση τους καλοκαιρινούς μήνες, αποδίδοντας έτσι χώρο στους πεζούς και τονώνοντας την εμπορική δραστηριότητα στην Κεντρική πλατεία.

– Προστάτευσε  τον Υμηττό με πυροσβεστικό όχημα, καθαρισμούς, αποψιλώσεις, νέα πυροφυλάκια κ.ά., σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Προστασία και Ανάπτυξη του Υμηττού (ΣΠΑΥ) και εθελοντές. Τον έκανε  πιο φιλόξενο με την ανάπλαση του Πάρκου της οδού Γραβιάς και τεσσάρων μονοπατιών, συνολικής διαδρομής 20 χιλιομέτρων και την τοποθέτηση ποτίστρας που καλύπτει τις ανάγκες των ζώων.

– Πέτυχε, σε συνεργασία με κατοίκους και Συλλόγους γονέων, την απομάκρυνση δυο παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας, που λειτουργούσαν πολύ κοντά σε σπίτια και Σχολεία.

– Σύστησε  Κτηνιατρική Υπηρεσία για το πρόγραμμα των αδέσποτων.

Τα επόμενα χρόνια η  στήριξη της τοπικής αγοράς θα  συνεχιστεί:

– Με την εκπόνηση και εφαρμογή Σχεδίου για τη Βιώσιμη Κινητικότητα (ΣΒΑΚ) για εναλλακτικές μετακινήσεις, μείωση της χρήσης του ΙΧ αυτοκινήτου, μείωση της ρύπανσης, ενίσχυση της ασφάλειας πεζών και ποδηλατών, οδικές παρεμβάσεις γύρω από τα σχολεία κ.ά.

– Με τη δημιουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας.

– Με την εφαρμογή Ελεγχόμενης Στάθμευσης.

– Με την ακόμη πιο εκτεταμένη χρήση εφαρμογών «έξυπνης πόλης», σε όλους τους τομείς του Δήμου, με προτεραιότητες στην εξοικονόμηση ενέργειας, την κινητικότητα, τη διαχείριση απορριμμάτων και την ποιότητα του περιβάλλοντος.

– Με την περαιτέρω προστασία και ανάδειξη του Υμηττού.

– Με την έμπρακτη στήριξη της τοπικής αγοράς και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, απέναντι στον ανταγωνισμό με τα μεγάλα υπερτοπικά εμπορικά κέντρα.

– Με τη διατήρηση των χαμηλών δημοτικών τελών που διαμορφώσαμε για τα καταστήματα έως 150 τ.μ. και πλήρη απαλλαγή (για συγκεκριμένο διάστημα) για τις νεοφυείς μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

– Με τη δημιουργία Γραφείου Νεολαίας μέσα στον Δήμο, με στόχο να εξασφαλίσει τη συνέχεια των έργων και των δράσεων προς τους νέους και να λαμβάνει τα αιτήματά τους.

– Με τη δημιουργία χώρου διαβάσματος για νέους με βασικές παροχές, όπως: γραφεία, γρήγορα επαρκή σύνδεση στο ίντερνετ, πρίζες, χώρο συνεδριάσεων.

– Με την εφαρμογή προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα δημοτικά κτίρια.

– Με τη δημιουργία γραφείου για την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και γενικά λύσεων φιλικών προς το περιβάλλον.

– Με την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας.

– Με την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων και την απόκτηση νέων.

– Με τη δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου για τα αδέσποτα ζώα.

– Με την περαιτέρω ενίσχυση των προγραμμάτων προστασίας και υιοθεσίας για τα αδέσποτα ζώα. Επίσης, με την ευαισθητοποίηση-επιμόρφωση των κατοίκων σε θέματα συμπεριφοράς προς τα ζώα (αδέσποτα και δεσποζόμενα)  και σεβασμού προς το περιβάλλον και τους άλλους.