ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ «ΝΙΚΗΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΝΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Σε ταινία με ψέματα πρωταγωνιστής ο Β. Ζορμπάς.

CINE-SXOLEIO1

Πόσα ψέματα μπορούν να συμπεριληφθούν σε μια ανακοίνωση; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Τόσα όσα ο χαρακτήρας του ανδρός επιτρέπει. Ο Β. Ζορμπάς εξακολουθεί ακόμη και στο τέλος της θητείας του την ίδια εκείνη τακτική της παραμόρφωσης της αλήθειας, της ακατάσχετης ψευδολογίας και της σπίλωσης προσώπων, που οδήγησαν στην καταψήφισή του πριν από ένα μήνα.

Στο άκουσμα της ξαφνικής είδησης ότι το Σινέ “Σχολείο – Θανάσης Βέγγος” (επιτυχημένος θεσμός που όλοι αγκαλιάσαμε και στηρίξαμε όλα αυτά τα χρόνια) δεν πρόκειται να λειτουργήσει, πραγματικά νιώσαμε μεγάλη έκπληξη καθώς δεν είχαμε ουδεμία ανάμειξη ως Δημοτική Κίνηση σε όλες τις διαδικασίες που ακολούθησε η Δημοτική αρχή. Εξάλλου ουδέποτε ο Β. Ζορμπάς ζήτησε τη γνώμη μας ή τη συνδρομή μας όπως δεν ζήτησε την γνώμη και των άλλων Δημοτικών παρατάξεων (συνήθης πρακτική του απερχόμενου Δημάρχου).

 

Δυστυχώς ακολούθησε και στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στην εκδοθείσα ανακοίνωση την προσφιλή του τακτική (αντί να αναλάβει τις ευθύνες του και να απολογηθεί για την προσωπική του αστοχία να λειτουργήσει τον κινηματογράφο) να ψεύδεται, να παρουσιάζει το μαύρο ως άσπρο και να στοχοποιεί σαν “καταδότης” φορείς και πρόσωπα που ψήφισαν αρνητικά στη λειτουργία του Σινέ “Σχολείο – Θανάσης Βέγγος” με συνολική ανάθεση της “δουλειάς” σε ιδιώτη (κάτι που άρχισε επι των ημερών του).

Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια απέναντι στα ΨΕΥΔΗ του Β. Ζορμπά:

ΨΕΜΑ 1ο. Ο Β. Ζορμπάς ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ το γεγονός πως αρχικά καταψήφισε τη λειτουργία του κινηματογράφου με ιδιώτη η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μια ημέρα πριν τη συνεδρίαση της ΔΕΠ (Δημοτική Επιτροπή Παιδείας). Συγκεκριμένα καταψήφισαν ο πρόεδρος της Επιτροπής (που έχει ορισθεί από το Δήμαρχο), οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Παράταξης Γιαννακόπουλου, ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης Γκιζιώτη, η εκπρόσωπος της Μαθητικής Κοινότητας και οι  εκπρόσωποι της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής.

ΨΕΜΑ 2ο. Ο Β. Ζορμπάς ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ότι στη συνεδρίαση της ΔΕΠ καταψήφισαν την παραχώρηση του σχολείου σε ιδιώτη, η εκπρόσωπος της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η εκπρόσωπος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων (και οι δύο δεν πρόσκεινται στη “Νίκη”) όπως και ο εκπρόσωπος της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιάννης Λογοθέτης υποψήφιος της “Νίκης” αλλά γνωστός για τη θεσμική και όχι παραταξιακή του λειτουργία στη σχολική κοινότητα.

 

ΨΕΜΑ 3ο. Ο Β. Ζορμπάς ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ και συνεπώς ΨΕΥΔΕΤΑΙ ότι υπήρχε νομική απαγόρευση συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι 30/5/2014 αφού είναι γνωστό σε όλους πως έγιναν δύο συνεδριάσεις του Συμβουλίου εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Η πρώτη έγινε το βράδυ της 11ης Απριλίου, ημέρα συνεδρίασης της ΔΕΠ (άρα το θέμα του “Σινέ Σχολείο” επεβάλλετο να εισαχθεί προ ημερησίας διατάξεως) και η δεύτερη την 5η Μαΐου (πάλι απουσίαζε το θέμα, ο δε Δήμαρχος δεν ανεφέρθη καθόλου στο πρόβλημα).

 

ΨΕΜΑ 4ο. Ο Β. Ζορμπάς ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ και συνεπώς ΨΕΥΔΕΤΑΙ αναμειγνύοντας τον κ. Π. Γκόνη, υποψήφιο της “Νίκης”, ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με τις ψηφοφορίες των συνεδριάσεων των παραπάνω αναφερθέντων οργάνων και (ας το μάθει) όχι μόνο ΔΕΝ είναι αντιπρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής, αλλά ούτε καν μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου εδώ και ένα μήνα!

 

ΨΕΜΑ 5ο. Ο  Β. Ζορμπάς ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ότι ο ίδιος ανέθεσε τη συνολική λειτουργία του Σινέ Σχολείου σε ιδιώτη. Όλα τα προγούμενα χρόνια την ευθύνη της λειτουργίας είχε η Πολιτιστική επιχειρήση του δήμου. Το μοναδικό που ανετίθετο (προ Ζορμπά) σε ιδιώτη, ήταν η επιλογή και η προβολή των ταινιών κατόπιν διαγωνισμού (βλέπε ανακοίνωσή μας τον Ιούνιο του 2012 – επισυνάπτεται).

 

Δε χαιρόμαστε καθόλου που “συλλαμβάνουμε” το Δήμαρχο ψευδόμενο και επειδή υπάρχει χρόνος για να διορθώσει την τεράστια αστοχία του να μην ανοίξει ο δημοτικός κινηματογράφος (για πρώτη φορά) η δική μας πρόταση είναι συγκεκριμένη:

Να επιλεγεί, με διαφάνεια, εταιρεία διανομής και να προσφέρουμε ειδικά αυτό το καλοκαίρι το Σινέ “Σχολείο – Θανάσης Βέγγος” δωρεάν στους συνδημότες μας, ενέργεια με την οποία θα συμφωνήσουν όλοι.

 

                                                                              Το Γραφείο Τύπου
της  Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης
“ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγίας Παρασκευής”

21.06.14