Σκανδαλώδης συμφωνία μεταξύ Δήμου Αθηναίων και ΕΒΕΑ

— Δημοσιεύτηκε 19/04/2013

 

Με υπερψήφιση από την πλειοψηφία Καμίνη και αρνητική ψήφο όλης της αντιπολίτευσης, το δημοτικό συμβούλιο  του δήμου Αθηναίων αποφάσισε στη συνεδρίασή του (18/4/2013) την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το ΕΒΕΑ, για την παραχώρηση εκ μέρους του τελευταίου της χρήσης του κτηρίου του στην οδό Ακαδημίας για 12 έτη στο δήμο, υπό τον όρο ότι ο δήμος Αθηναίων θα δαπανήσει το ιλιγγιώδες ποσό των 4.550.000€ για την αποκατάστασή του, ώστε να αξιοποιηθεί ως Κέντρο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας.

Όταν ο δήμος Αθηναίων συνεχώς συρρικνώνει το κοινωνικό του πρόγραμμα  και το τεχνικό είναι σχεδόν μηδενικό, η απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου να διαθέσει 4.550.000€ από χρήματα του ΕΣΠΑ, για να αποκαταστήσει το κτήριο του Επιμελητηρίου των πλουσιότερων τάξεων της χώρας, είναι σκανδαλώδης. Γιατί προφανώς τα χρήματα αυτά αφαιρούνται από έργα πρώτης προτεραιότητας για την επιβίωση της πόλης και των κατοίκων σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης.

Αποδεικνύεται με τον πιο καθαρό τρόπο ότι η συνεπέστατη εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής που ακολουθεί η δημοτική  πλειοψηφία  Καμίνη έχει αμείλικτο ταξικό πρόσημο.