ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Γεννήθηκε στην Κρήτη, στα ριζά του Ψηλορείτη κάπου στον μέσα του περασμένου αιώνα, από νωρίς ασχολήθηκε με την διαφημιστική φωτογραφία και τον κινηματογράφο, την διδαχή της φωτογραφίας (ΑΚΤΟ), έχει κάνει 25 φωτογραφικά λευκώματα με φωτογραφίες του μεταξύ αυτών «ΚΡΗΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑ» που διακρίθηκε με 3ο παγκόσμιο βραβείο.

Έχει παρουσιάσει εικαστική δουλειά του σε 11 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε 12 ομαδικές η τελευταία από αυτές πραγματοποιήθηκε στην Κούβα, με θέμα «Άγιο Όρος- Αιγαίο». Μόνιμα εκτίθενται φωτογραφίες μου στο Μετρό Αθηνών.

Έχουν εκδοθεί 23 λευκώματα με φωτογραφίες του, 7 από αυτά γαστρονομικού ενδιαφέροντος, 6 εκδόσεις πολιτιστικές-ιστορικές, 4 για το Άγιο Όρος, 3 με αντικείμενο την προβολή της Ελλάδος, ένας οδηγός της Θράκης, μία έκδοση για τη Ρουμανία και τη Συρία.

Σειρά ετών διδάσκει φωτογραφία στον δικό του χώρο (studio) που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή, τα προσφέρει δωρεάν ως ελάχιστη συμβολή στον πολιτισμό της Αγίας Παρασκευής της πόλης που μένει και αγαπάει πολύ.