ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ

Πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου κατοίκων Πευκακίων, η οποία αποτελεί την πρώτη από μια σειρά συναντήσεων που πρόκειται να πραγματοποιήσει η “ΝΙΚΗ των Πολιτών” με τους Συλλόγους της Πόλης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της “ΝΙΚΗΣ”, ο Γιάννης Σταθόπουλος πρ. Δημάρχος και ο Δημ. Κονταξής πρ. Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και εκ μέρους του Διοικ. Συμβουλίου του Συλλόγου Πευκακίων, ο Πρόεδρος Χρ. Λαμπρινάκης, η Αντ/προς Βυρ. Γιοβανώφ, η Γραμματέας. Μαρ. Καλαντζάκη, ο Κοσμήτωρ Κων. Παπουτσής και τα μέλη Αθ. Γιώτας, Χρ. Λαμπρόπουλος και Καίτη Αρβανιτάκη.

Από την πλευρά μας κρίναμε απαραίτητο να παρουσιάσουμε τα έργα και τις δράσεις της Δημοτικής μας Αρχής στο διάστημα 2014-2019 στα Πευκάκια:

1. Ολοκληρώθηκαν αντιπλημμυρικά έργα ομβρίων και καθολική ασφαλτόστρωση στις οδούς Γ. Παπανδρέου, Αγ. Αναργύρων, Θερίσσου, Αμαλιάδος, Θεσσαλονίκης, Υμηττού και Σάμου.

2. Ολοκληρώθηκε και λειτούργησε ο Παιδικός Σταθμός της οδού Αισώπου (όπου λύσαμε με άλλο έργο τα σοβαρά προβλήματα στεγάνωσης που είχε).

3. Ξεκίνησε η ανέγερση του 14ου Νηπιαγωγείου στην οδό Αγ. Βασιλείου και αναμένεται να λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο του 2020.

4. Απομακρύνθηκε ο μεγάλος όγκος των “μπάζων” από το Αθλ. Κέντρο (ικανό μέρος τους υπήρχε όταν αναλάβαμε).

5. Ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες και συνεχίζεται έργο διανοίξεων – πεζοδρομήσεων οδών ύψους άνω του ενός εκατομμυρίων ευρώ (1.000.0000) . Η ίδια εργολαβία πραγματοποιεί έργα απομάκρυνσης και των υπόλοιπων “μπάζων” από το Αθλ. Κέντρο.

6. Έγιναν πάρα πολλές εργασίες στο 9ο Δημοτικό (ανακατασκευή αύλειου χώρου, ανακατασκευή του γηπέδου 5χ5 και της αίθουσας εκδηλώσεων, περίφραξη παλαιού κτίσματος και καθολικός ελαιοχρωματισμός εξωτερικά).

7. Έγινε ανάπλαση και έργα φωταγώγησης του γηπέδου μπάσκετ της οδού Βικέλα.

8. Λειτούργησε και έγινε ονοματοδοσία ως “Μιχ. Μιχαηλίδη” της πεζογέφυρας στον Σταύρο.

9. Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των πεζοδρόμων πέριξ του Παιδικού σταθμού της οδού Αισώπου όπως και στην οδό Πολυμνίας (με διάνοιξη της οδού).

10. Έγινε επίστρωση με κυβόλιθο των οδών Μινωτή και Κάδμου.

11. Έγιναν καθολικές ασφαλτοστρώσεις στις οδούς Δημόκριτου και Ζαΐμη.

12. Τοποθετήθηκε φανάρι για πεζούς στην οδό Κλεισθένους.

13. Έγινε ανάπλαση και πιστοποίηση της Παιδικής Χαράς Εθν. Μακαρίου και Αγ. Αναργύρων.

14. Κατασκευάστηκε νέα Παιδική Χαρά στη γωνία οδών Αισώπου και Ερμού και σύντομα θα ολοκληρωθεί η τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής.

15. Κάθε καλοκαίρι πραγματοποιούνταν λεπτομερής καθαρισμός των οικοπέδων και του Αθλ. Κέντρου.

16. Έγινε ελαιοχρωματισμός όλου του 7ου Νηπιαγωγείου όπως και της περίφραξης του.

17. Εκδόθηκε η άδεια δόμησης για το νέο Παιδικό Σταθμό στην οδό Αγ. Βασιλείου και πετύχαμε την χρηματοδότησή του από την Περιφέρεια Αττικής.

18. Έγιναν έργα περίφραξης του παλαιού γηπέδου μπάσκετ και τοποθέτηση πολλών καθιστικών.

19. Έγινε δενδροφύτευση στο οικόπεδο ΣΥΔ.

20. Έγιναν διαγραμμίσεις και μικρότερες ασφαλτοστρώσεις από δική μας εργολαβία που συνεχίζεται.

21. Τοποθετήθηκαν απαγορευτικά στάθμευσης και έγιναν ανακατασκευές πεζοδρομίων.

22. Έγινε αντικατάσταση των φθαρμένων και κατεστραμμένων ξύλινων καθιστικών στην Πλατεία και την Παιδική χαρά οδών Αγ. Αναργύρων και Εθν. Μακαρίου όπου τοποθετήσαμε την πινακίδα ονομασίας της ως Πλατεία Αντώνη Σαμαράκη.

23. Ενισχύθηκε ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός της περιοχής.

24. Επαναφέραμε τον θεσμό των Συνελεύσεων κατοίκων (κάτι που θα κάνουμε και τώρα), εκδηλώσεις, Κοινωνική πολιτική, μείωση Δημ. τελων 20% κλπ.

Σημειώνουμε επίσης το νέο έργο ομβρίων ύψους 2.5 εκατ.€ που δημοπρατήθηκε στο τέλος Οκτωβρίου, και αφορά πολλές οδούς της περιοχής, ,με χρηματοδότηση της Περιφέρεια Αττικής όπως και τις ασφαλτοστρώσεις των οδών Αγελάου, Αισώπου (που έγινε) και τμήματος της οδού Αγ. Τριάδος.

Ήμασταν και θα είμαστε άρωγοι και υποστηρικτές ώστε να αναδειχθούν και να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα που παρά τις σημαντικές προσπάθειες συνεχίζουν να απασχολούν την περιοχή των Πευκακιίων.

Το Γραφείο Τύπου της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης
«NIKH των Πολιτών Αγ. Παρασκευής»