ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ «ΝΙΚΗΣ» με ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

sxoleia1

 Τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, στο φιλόξενο 1ο Δημοτικό Σχολείο, με πρωτοβουλία της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγίας Παρασκευής» στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου με συλλο­γικότητες της πόλης για την τελική διαμόρφωση του προγράμματος της Κίνησης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με το ΔΣ της «ΈνωσηςΣυλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής» και εκπροσώπων αρκετών Συλλόγων Γονέων.

Στην πολύωρη και ιδιαίτερα εποικοδομητική αυτή συνάντηση που έγινε σε άριστο κλίμα, από μέρους της Δημοτικής Κίνησης παραβρέθηκαν ο επικεφαλής Γιάννης Σταθόπουλος, τα μέλη της επιτροπής Παιδείας καθώς και εκπρόσωποι των επιτροπών Νεολαίας, Αθλητισμού, Κοινωνικής Πολιτικής-Αλλη­λεγγύης, Πολιτισμού και Πολεοδομίας-Περιβάλλοντος.

Οι γονείς εξέφρασαν τις αγωνίες τους για τα προβλήματα που αντιμε­τωπίζουν στη λειτουργία τους οι σχολικές μονάδες της πόλης, τον έντονο προβλη­ματισμό τους για το μέλλον της δωρεάν Δημόσιας και ενιαίας εκπαίδευσης και κατέθεσαν σημαντικό αριθμό προτάσεων για την επίλυση των προβλημάτων. Οι συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια στο χώρο της Παιδείας είναι πλέον εμφανείς και στα σχολεία της πόλης. Σε αυτές τις δυσάρεστες συνθήκες έρχεται να προστεθεί η στάση της Δημοτικής αρχής, η οποία συστηματικά απαξιώνει και σε αρκετές περιπτώσεις έχει σταθεί απέναντι στις προσπάθειες του πλέον μαζικού και εθελοντικού κινήματος της πόλης.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και, τέλος, ο Γιάννης Σταθόπουλος δήλωσε ότι η «ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγίας Παρασκευής» δεσμεύεται ότι θα συμπεριλάβει τις προτάσεις του Γονεϊκού Κινήματος στη σύνταξη του προγράμματός της ενόψει των Δημοτικών Εκλογών του Μαΐου 2014.